Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben? L/18

Ti mit tennétek a helyemben? L/18

Figyelt kérdés

18 éves már elmúltam. Suliba járok és mellette OKJ-s képzést végzek. Nyaranta mindig dolgoztam 16 éves korom óta és idén suli mellett is járok hétvégente és van hogy suli után is este 11 óráig. Átlagos tanuló vagyok, de minden tőlem telhetőd megteszek a jobb jegyért a képességeimhez mérten. 16 évesen már nyelvvizsgáztam is.

A "szüleim" nem büszkék rám és úgy érzem hogy szégyellnek. Szerintük lusta vagyok, semmit sem csinálok, nem tanulok, buta vagyok és semmi nem lesz belőlem. Kiskorom óta sehová sem engednek el az iskolán kívül. Zsebpénzt sem kaptam soha. A fizetésük nem túl sok de ha komoly fejjel beosztanák akkor jutna mindenre és nem az lenne hónap végén hogy az én kevés kis fizetésemet kell nekik odaadjam mert nincs pénzük (hozzátenném hogy ezért is engem hibáztatnak mert szerintük én költöm el felesleges dolgokra, közben semmire sem kérek tőlük). Amióta dolgozok konkrétan a fizetésemből veszek meg mindent magamnak, például csizmát télre, új kabátot vagy éppen a bérletemet stb... a sulis költségeket is magamnak fizetem. Konkrétan elvárják hogy dolgozzak. De még így is lustának mondanak.

Kiskoromban volt a legelső ilyen eset amikor rájöttem, hogy ők nem szeretnek engem. Táncolni jártam kb 2 hónapig és azután jött volna a fellépés. Minden álmom volt akkor hogy igazi táncos legyen belőlem. A fellépéshez meg kellett mindenkinek venni egy 2500Ft-os fellépőruhát. A szüleim természetesen nem fizették ki nem engedték hogy én is fellépjek, pedig ezért jártam táncolni hogy versenyeken részt vegyünk. Sosem felejtem el amikor én csak ott álltam egyedül a többiek meg próbálgatták a ruhát. Kérdezték is tőlem hogy én nem kaptam? És csak ott álltam...

A szüleim kiskoromban sosem mondták hogy szeretnek, sosem simogattak meg, nem mondták hogy ügyes vagy és okos, nem támogattak semmiben. Az apám konkrétan k* rvának nevez és mindennek elhord. Úgy beszél rólam mint egy utolsó r ibancról. Nem büszke rám. Egyszer 16 évesen egy pedofil öregember egy öltözőben felvett kamerára ahogy öltözködök, én ezt észrevettem és sírva megrémülve jöttem ki apámhoz, aki akkor is engem hibáztatott, ahelyett hogy megvédett volna.

Nem tartom magam csinosnak, szépnek. Önbizalmam egyáltalán nincs. Véleményem szerint nem vagyok kirívó, nem veszek fel csak buliba kivágott felsőt vagy szoknyát.

Bárhová megyek konkrétan elhordanak mindennek hogy miért nem vagyok itthon és takarítok ahelyett hogy csavargok máshol. Közben meg csak a barátaimmal találkozok ahol végre jól érezhetem magam.

Nem cigizek, nem drogozok semmi olyat nem csinálok ami miatt szégyellhetnének vagy ilyesmi... Én mindig próbálok velük kedves és jóindulatú lenni, annak ellenére is hogy ők csak bántanak és a pénzem veszik el. R ibancnak neveznek és mindent megtiltanak ami számukra nem válik haszonná. Volt, hogy nyáron 1 héten 4 alkalommal mentem 12 órába dolgozni. Apám erre mondja hogy miért nem mész többet? Vagy ha 3 dolgozós nap után otthon alszok kb 10ig, megkérdezi hogy ma mért nem mentem meg hogy képzelem hogy eddig alszok.

10 évesen mondta anyám először hogy jobb lett volna ha meg se születek és hogy mennyire utál. Erről szó esett nemrégiben is amikor arra kértek meg hogy a nyaralásuk szállását én fizessem már ki nekik a fizetésemből. Akkor elmondta anyám hogy már nem tud mit tenni hogy megszülettem, ha lehetne megmásítaná. Szerinte csak a baj van velem és csak a pénzt költöm...

2018. okt. 6. 15:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem olvastam végig,de ne add oda nekik a pénzed
2018. okt. 6. 15:29
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Elsőnek a lehető legmesszebb költöznék, aztán pszichológus.
2018. okt. 6. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Az a te pénzed. Jó...ők iskolaztattak,de nehogy már elvegyék az összes pénzed,de komolyan.. Diákként így mindent megcsinalni nem olyan egyszerű, egyáltalán nem vagy lusta.
2018. okt. 6. 15:33
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Amikor 12 évesen megerőszakolt a rokonom,és anyáméknak elmondtam kétségbeesve, azt mondták h riszáltam magamat,és h legalább élveztem e,közbe még 18 évesen is apám még a bugyimat is megnézte h van a váladék,kanoztam e,mert hát az erőszak normális az h 18 éves párom legyen az nem,a diákmunkám és az ösztöndíjam elitták,bejött a fürdőbe is,a drogos öcsém volt a szent mert fiú én meg csak selejt vagyok lánygyerek,egyszerű luk ahogy apám mondta. Leléptem ahogy tudtam,megszakítottam minden kapcsolatot velük.. Gondolom anyád is egy idősebb tatával állt össze,aztán elment a kedve mert a sajnos 80 % érdekből elvárásból alapít családot utána meg a gyerekeiket rugdalják max pénz források fejős tehenek vagyunk.. Férjemnek 150 ezret kellett hazaadni úgy h nem élt otthon,és mikor hazament leadni hallgatta h ő egy tróger és ne merészeljen nekem gyereket csinálni mert elviszi a pénzt előlük a fattyúnk,Testvére úgy szint ezt kapta Anyucitól akinek büdös volt a munka ,a férjem Apját is HALÁLRA dolgoztatta kis táskákért cipőcskékért,de a fiaitól a szappant is csapvizet is sajnálta,meg egy csokit nem kaptak ünnepnapkor se.. Ők is megszakították a kapcsolatot az anyjukkal.. Hagyd ott őket a francba,annyit se érnek mint a kétszer átfújt fing..

58N

2018. okt. 6. 15:43
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Sajnálom hogy ilyenek a szüleid
2018. okt. 6. 15:48
 6/12 anonim ***** válasza:
36%
Sz#rd le őket magasról, nem azt mondom hogy lázadj” be adj nekik okot hogy még jobban szidjanak, csak ne foglalkozz velük, mondd azt hogy napi jegyet veszel nem pedig bérletet, a suliban rossz a kaja,valamit kellett venned (könyv,gyógyszer,étel) és neked sincs pénzed MOST nem tudsz adni nekik de besegítesz a házimunkában. Valamennyi pénzt költsd pszichológusra/pszichiáterre.És az összes maradék pénzed tedd félre hogy mihamarabb elhúzz onnan!!!
2018. okt. 6. 15:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy fém kazettát és zárd el,vagy uj bankszámla mert saját tapasztalat h az ilyen eleszi ha nem kap.
2018. okt. 6. 15:54
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Amint tudsz lépj le onnan! Az ilyen "szülők" nagyon feltudnak húzni idegileg egyébként, pláne, hogy neked pofáznak, hogy nem lesz belőled semmi, közben tőled kérik el a pénzed, mert nekik elfogyott. Ezek szerint akkor ők sem vitték sokra, ha annyit keresnek csak, hogy nem tudják beosztani rendesen, vagy egyszerűen nem tudnak bánni a pénzzel. Amit a 4-es válaszoló írt, az olyan "édes apának" pedig egyenként húzgálnám ki a fogait harapófogóval. Hogy lehet ilyet mondani egy 12 éves kis lánynak, hogy élvezte, amikor megrontották? Az a baj, hogy engem vennének elő, ha megadnám az ilyen férgeknek,ami jár nekik. Pedig igazából így kellene történnie: " Ez az ember kitüntetést érdemel, mert megadta egy mocsoknak ami jár neki!" Nem az, hogy önbíráskodás meg ilyen hülyeségek!
2018. okt. 6. 16:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm utolsó,férjem megakarta őket látogatni puskával.. Amúgy Anyám is csak annyit mondott h magamnak csináltam mert felizgattam a tisztességes rokont és h kussoljak mert nem fog égni a falu előtt miattam ,és mit szolnak a misén,jó kis vallásos család voltunk kifelé,bár suliba is mentem többször is összeverve senki nem lépett mert oldjuk meg otthon,anyám meg hergelte is apám h engem üssön addig ne őt.. Anyám is azt mondta h biztos élveztem is mert apámnak van igaza csak egy kis ri.. anc vagyok akibe kár az étel,persze mert kevesebb jutott piára,Csak papa miatt élek mert nem engedett elvetetni amit éreztettek velem végig,a Pia és az erőszak volt az ISTENÜK. Amit meg kaptam kerestem pénzt elitták,míg Nagypapám élt támogatott,14 évesen dolgozhattam vele már,és eldugta azt a pénzt, amiből később leléptem,sajnos meghalt,mert vele is szemétkedtek,a szíve nem bírta.. Ez az egyik amit soha nem tudok megbocsátani sajnos nekik. Van egy típus akinek nem való gyerek,család..

58N

2018. okt. 6. 16:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Remélhetőleg nincs már sok idő hátra, hogy le tudj válni tőlük. Koncentrálj arra, hogy minél többet tudj félretenni az új, önálló életre.

Sajnos, rájuk nem számíthatsz (vagy lehet hogy "szeretnek, csak nem tudják kimutatni" (vannak ilyen emberek, akik szeretetüket nem mutatják ki mert maguk is ilyen nevelést kaptak anno, vagy mert gyengeségnek tartják).

Az önálló életre készülj, ezekre a múltban történt fájdalmas eseményekre ne koncentrálj, mert csak visszahúznak, visszavetnek, megbénítanak ezek az emlékek. :-(

Tudom, "könnyű mondani". Nem biztos, hogy rájuk számíthatsz, valószínű hogy csak magadra, ezért mindent szentelj annak, hogy a jövőben elindítsd önálló életedet, el tudj költözni.

2018. okt. 6. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!