Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csupán bejelentitek s bele...

Csupán bejelentitek s bele menne, vagy kérni kell?

Figyelt kérdés

Mikor el akartok menni otthonról pl. találkozni a baratőitekkel stb. csak bejelentitek s elmondjátok hozzá a szükséges információkat mint h XY nal leszek 7 ig a parkba vagy mindenhez engedély kell? Mint, elmehetek találkozni a barátnőimmel? S olykor könyörögni h engedjenek?

Ha nem csinálnék semmi rosszat miért kell mindig engedély mindenhez? Féltenek?

18 L

2018. okt. 5. 23:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
44%

16 évesen se könyörögtem,és nem görcsöltem 22 évesen egy fagyizáson,h h kérjek engedélyt, 30 ason meg h h vigyem haza a fium. Annyit közöltem h dolgom van megyek ide v oda ,ezzel v azzal,es pá,mentem,eleve önellátónak neveltek nem életképtelen málénnak. 19 évesen Amerikába mentem évekre tanulni ösztöndíjjal nem fogták a kezem.. Én is igy neveltem a gyerekeimet.. Szomorú h szavazhattok de közben meg Apucitol Anyucitol kértek engedélyt egy barátnőzéshez,v párkapcsolat kialakításához... Döbbenet

58N

2018. okt. 5. 23:52
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

Mi szabadon közlekedhetünk, mehetünk helyekre kamaszkorunk óta. Elmondjuk hova megyünk, kb mikor jövünk vissza és megyünk a dolgunkra. Ha munkaután hazaérve huzamosabb ideig nem találnak otthon max felhívnak vagy írnak messengeren. Egyedül a hétköznapi bulizás volt tabu középsuliban.

Engedélyt csak olyasmire kérünk amihez pénz kell és saját zsebből nem megy.

Szerintem bizonyos kor után ez lenne az egészséges hozzáállás a szülőktől.

A tieid cseppet túlféltenek.

2018. okt. 6. 00:30
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

Első, ha téged eleve önállónak neveltek, akkor te semmit se tudsz róla, milyen az, amikor engedélyt Kell kérned ahhoz, hogy elmehess. Ez jó dolog, viszont a szüleid érdeme, és nem a tiéd.

Én otthon mindig kérdező hangsúllyal jelentettem be az ilyesmiket, de úgyis igent mondtak kb mindenre, semmi extrát nem csináltam kamasz koromban. Viszont én 18 évesen elköltöztem más városba, onnantól semmihez sem kellett engedély.

2018. okt. 6. 00:31
 4/21 anonim ***** válasza:
65%
Tudom milyen az engedély kéres, mivel Édesapám testvére viszont úgy nevelte Unokatesómat h 30 plusszal is a nyakukon él és ahhoz is engedélyt kér pl h ehessen otthon v főzhessen vmit,elmehesssen tejért a sarkon lévő boltba,ha meg mondjuk h álljon már ki magáért mi vagyunk a rosszak,azt már hagyjuk is h nem volt még párkapcsolata mert pasit max a tévében lát,de frontin meg xanax az megy mert hát ő szarul van szorong,mindentől fél,mindenre vágyik ami a normálisaknak meg van(párkapcsolat,gyerek,család stb).. Félre nevelésük eredménye..
2018. okt. 6. 00:42
 5/21 anonim ***** válasza:
96%

A lányom 19 éves. Mindig elmondja, hova megy. De csak bejelenti. Igazából én csak annyit várok el kb. 17 éves kora óta, hogy tudjam, mikorra jön haza. Főleg ha nem alszik itthon. Csak azért, hogy ne aggódjak.

16 évesen még megkérdezett, elmehet-e, de soha nem akart olyan helyre menni, amire nemet mondtam volna. Ritkán bulizott, ha igen, azt is csak hétvégén, tehát még a határokat se nagyon feszegette.

Az, hogy a barátaival suli után beült valahová, az szerintem full természetes dolog.

2018. okt. 6. 07:00
 6/21 anonim ***** válasza:
89%
Nekem 15 eves a lányom, sosem engedélyt kér, hanem megmondja kivel hova megy, mikor ér. Bulizni nem jár, este nem marad ki soha, magától tudja hogy ez még nem neki való. Szivesen van itthon, nagyon jó a kapcsolatunk, tudja hogy bármiben számithat rám.
2018. okt. 6. 07:28
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

26 vagyok, 1 hónapja van autóm, és mióta én tankolom nem kérek engedélyt, csak annyit mondok, elmentem, majd jövök.

Azt is tudják, ha én hívom őket az jó dolog, mert nincs baj.

Ha szólok hogy indulok haza és ismeretlen számról hívást kapnak az rossz dolog lesz.. Ha a kórház hívná őket az jó, ha a rendőrség az rossz.

2018. okt. 6. 07:45
 8/21 anonim ***** válasza:
83%
Én kértem engedélyt elég sokáig, és nem is mindig kaptam. Nem egyszerű helyzet, és marha nehéz kitörni belőle, de ki lehet. 18 évesen még nem tartottam ott, hogy azt csinálok, amit akarok, most 24 évesen már igen, és nem ment rá a kapcsolatom a szüleimmel, szóval nem feltétlenül az a jó irány, hogy "állj a sarkadra és küldd el őket a francba". Ha elköltözöl mondjuk koliba vagy albérletbe egyetem miatt, akkor már nem tudnak folyamatosan ellenőrizni, az is sokat segít, illetve a sok beszélgetés, amikor elmondod az álláspontodat. Nyíltan ki kell fejezni, hogy több szabadságot szeretnél, és közben tényleg felelősségteljesen kell viselkedni, és akkor egy idő után látni fogják, hogy nem kell annyira félteni. Csak ügyesen. :)
2018. okt. 6. 08:56
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
Amíg kisebb voltam(16 éves koromig kb) bizony engedélyt kellett kérnem,20 éves vagyok,de még mindig megkérdezem,hogy elmehetek e. Mivel ők tartanak el,az ő kenyerüket eszem. Természetesen már nem az a "elmehetek légyszi" kategória játszik. De ettől még ha nemet mondanak,nem megyek. Alapból nagyon szigorú nevelést kaptam,de soha nem volt velem gond. Pont ezért.
2018. okt. 6. 09:44
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nagyon kérném engedélyt 18 évesen csak el mondtam hogy ide megyek kb, igen féltenek.
2018. okt. 6. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!