Ez csupán emberi butaság, vagy más állhat mögötte?
Apám az utóbbi néhány évben erősen inni kezdett, masszív alkoholista, havi 100-200 ezer közötti összegeket iszik el, 300 ezerből élünk.
Velünk lakik a 20 éves bátyám is, ő is dolgozik (anyukánk meghalt)
Az egész rokonság tudja,hogy apám alkoholista, a testvérei is próbáltak vele beszélni, de ő csak tagadja és tagadja, szerinte a kormány nem fizeti meg őt rendesen és ezért élünk rosszul.
Bátyám is ebben él, bár neki könnyebb mert van fizetése, 25%-át hazaadja a többit magára költi.
Már csak ő van jóban apámmal, senki nem tud vele beszélni, csak bátyám (elsősorban azért nem beszél vele senki mert butaságokat mond, és nem tud másról beszélni, mint arról,hogy ő milyen rosszul él,mennyire szegény, és hogy senki nem segít rajta, de szívesen politizál is aminek szintén az a vége,hogy ő egy áldozat)
Bátyám alapvetően buta, van ugyan érettségije, meg szakmája de például 18 éves korában a nevelési tanácsadóban elvégzett IQ teszt alapján, 80-as az IQ-ja, tehát így értve buta (meg hát ugye ez visszaköszön ha beszélget vele az ember, de egyébként nem szellemi fogyatékos, vagy ilyesmi, teljes értékű életet él)
Ő viszont nem tartja apánkat alkoholistának, szerinte teljesen normális,hogy egyszer-kétszer elmegy a kocsmába, és apám alkoholista barátai is megerősítették,hogy apám nem alkoholista, így ő ezzel ő lezártnak tekinti az ügyet, nincs alkoholista a családban és kész, a rossz anyagi helyzetet meg a kormányra fogja, lényegében ugyan azt mondja mint apám.
Pedig ha bátyám is segítene, és nem adná a lovat apám alá, akkor sokat segíthetne, sőt..komoly változások lehetnének.
De nem tudom,hogy érdemes e törnöm magam,hogy belássa ő is?
Vajon azért van apám mellett mert buta, vagy mert sajnálja, vagy valami érzelmi oka lehet?
(tudom,hogy ti sem tudhatjátok,főleg mert én sem tudom, de minden tanács hasznos lehet)
(Bocsánat a folyamatos "apám" szóhasználat/szóismétlés miatt, de az édesapám túl szép,hogy rá használjam, a többi kifejezés meg nem tetszik)
"Nem tartom magam alkoholistának, mert nem nyilvánul meg cselekedetekben."
Akkor tessék utánanézni az alkoholizmus jelentésének.
"ha neki a sok a mértéke, akkor nem fontos, amíg nem csinál rosszat."
Végülis nem csinál rosszat, csak elissza a család pénzét és rossz példát mutat a gyerekeknek. Minta családapa.
"Pedig ha bátyám is segítene, és nem adná a lovat apám alá, akkor sokat segíthetne, sőt..komoly változások lehetnének"
Nem nem lennének, semmi nem változna. Egy alkoholistát, aki nem ismeri be a problémát, nem fogsz meggyőzni.
De a bátyámmal a legjobb a viszonya, ő hathatna rá.
Illetve ha bátyám nem adná alá folyamatosan a lovat a "hitével" akkor talán egyszer megtörne apám...talán.De így soha nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!