Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor kell egy gyereknek...

Mikor kell egy gyereknek elköltöznie otthonról?

Figyelt kérdés

Nemrég töltöttem be a tizennyolcat, még érettségim sincsen, de itthon már éreztetik velem, hogy ideje lenne elköltözni. Persze nekem is jobb lenne, ha külön mennék és nem tőlük függenék, de nehéz úgy gimibe járni, hogy mellette 8 órát dolgozol, hogy eltarsd magad.

Szerintem minden gyerek valamilyen szinten rá van szorulva a szüleire. Én nem azon vagyok kiakadva, amin a legtöbb korombeli, hogy nem kapják meg mondjuk a legújabb iphonet, hanem, hogy itthon bármilyen apró kis zörrenés van, azzal van letudva, hogy ők tartanak el engem. Ami valamilyen szinten igaz, hisz felneveltek, de amióta bevállalok hétvégi melókat, mindig én vagyok az, aki támogatja őket anyagilag, ha kell valami és nem fordítva. Vagyis a barátaimnál és az osztálytársaimnál ez fordítva van. Mindannyian még a szüleikkel élnek és a legtöbb nem dolgozik.

Nem arról van szó, hogy hálátlan lennék, vagy azt várom, hogy kinyalják a seggem, de ez tényleg normális, hogy ennyire érzékeltetik, hogy rájuk vagyok kényszerülve?

18L

2018. szept. 30. 23:57
1 2
 11/14 anonim válasza:
80%
Nem tudom, szerintem a kapcsolatotokkal is gond lehet. Én 19 évesen fejeztem be a középsulit, utána kezdtem egyetemen, de fél év után úgy döntöttem, hogy kiakarok menni külföldre dolgozni. Mindenben támogattak, egy fityinget sem kértek tőlem soha, nem kérték,hogy dolgozzak, sőt mindig azt mondtak,hogy élvezzem a fiatalságomat, ugyis fogok meg eleget dolgozni az eletbe,pedig nem voltunk anyagilag eleresztve. 20 évesen kiköltöztem,azóta magamat tartom el és párommal élek. Ennek mar lassan 3 eve. Egy szulonek addig kell tamogatni a gyereket,amig a gyerek tanul, vagy legalabb azon van,hogy valami legyen a jovobe. Szülői kötelesség. A másik dolog nem tudom, hogy milyen kapcsolatba lehettek, hogyan beszélsz velük, miket csinálsz... Szóval őket sem akarom leszólni..
2018. okt. 1. 12:13
 12/14 anonim ***** válasza:
91%
Itt nincsen kell, itt az érzelmek, a családi szeretet az irányadó. Régen a legény fiatalasszonyt vitt a házhoz és együtt élt több, akár 3-4 generáció is (viszonylagos békében). Én 26 éves koromban költöztem el otthonról, amikor megnősültem és apósom szerzett lakást, hogy oda a feleségemmel elköltözhessünk. Ugyanakkor az öcsém 20 éves korában "menekült el" otthonról a szüleinktől és nősült meg, elköltözött az apósáékhoz, ahol 2 kis szobát osztottak meg, egyikben após-anyós, a másikban öcsém és felesége volt, a konyha egyik sarkában meg az öcsém sógora húzta meg magát. Így hát ők kb. 50 nméteren elvoltak és oda született az unokahúgom is. Én még 26 éves koromon túl is ellaktam volna a szüleinknél, külön szobában, egyedül. Vagyis még családon belül is a testvérek egymástól egészen eltérő módon ítélik meg a családon belüli helyzetüket.
2018. okt. 1. 12:13
 13/14 anonim ***** válasza:
81%
Biztos benyögnék valami ilyesmit:"Oké, ha vesztek nekem lakást, itt se vagyok, de onnantól kezdve tőlem 1 kanyit se kaptok azok után, hogy így viselkedtetek velem és többé látni se fogtok."
2018. okt. 1. 13:24
 14/14 anonim ***** válasza:
62%
8: És van, ahol a többgenerációs együttélés a norma, és konfliktus van abból, ha el akarsz menni.
2018. okt. 1. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!