A szülőnek a gyerek előtt nem lehetnek titkai, magánügye, a gyereknek a szülő előtt lehetnek. Mit gondoltok erről?
Szerintem attól függ, hogy a gyerek hány éves.
A nagyon fiatal gyerek szerintem ne nagyon titkoljon semmit a szülei elől, mert még nincs tudatában a cselekedeteinek helyességével és az esetleges (akár jogi, egészségügyi, fejlődési) következményeivel.
Szerintem az emberek ezt pont fordítva szokták gondolni. Szóval a gyereknek nem lehetnek titkai a szülő előtt, de a szülőnek a gyerek előtt lehetnek.
A véleményem... hogy hülyeség, nem kell egyik félnek sem kell mindenről beszámolnia.
Én sem olyan szélsőségesen gondolom ezt, hogy semmilyen apróság nem lehet...
De szerintem ideális esetben, a szülő azzal, hogy úgy DÖNT szülő lesz, azzal egyszerre le is mond arról, hogy titkolózhasson.
El kell fohadnia, hohy onnantól minden döntésének a következménye, közvetlenül vagy közvetetten a gyerekére is vonatkozhat.
Így kell hát mindent mérlegelni.
Gyerek alatt a felnőtteket is értem.
A gyerek ugyanakkor erre nem válalkozott, nem Ő döntött a megszületéséről sem, Ő viselkedhet sokkal "önzőbb" módon.
A tetteinek csak a rá eső kövezkezményeit kell mérlegelnie, magával és a későbbi életével kell törődnie, míg Ő szintém nem vállal felelőséget.
Szerintem akármi is van, mindem kudarca is például a "gyereknek" a szülők felelősége is, míg ez fordítva nem igaz.
Én legalábbis így gondolom, s ez akkor is így lesz, ha gyerekem lesz.
De kiváncsi vagyok a Ti véleményeitekre...
"De szerintem ideális esetben, a szülő azzal, hogy úgy DÖNT szülő lesz, azzal egyszerre le is mond arról, hogy titkolózhasson."
Nem, ez nincs így. Azzal, hogy gyereket vállalt, azt vállalta, hogy eltartja és felneveli, míg nagykorú nem lesz. A szülő magánéletéhez a gyereknek nincs köze. Értelmes ember figyelembe veszi a gyereke igényeit, ha döntéseket hoz, de csak bizonyos mértékig. Magyarázattal pedig egyáltalán nem tartozik.
"A tetteinek csak a rá eső kövezkezményeit kell mérlegelnie, magával és a későbbi életével kell törődnie"
Ha egy önző kis dög,akkor persze. Ha értelmes felnőtt emberré akarjuk nevelni, akkor pedig nyilván nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!