A szülőnek a gyerek előtt nem lehetnek titkai, magánügye, a gyereknek a szülő előtt lehetnek. Mit gondoltok erről?
Attl, hogy gyereket csinálunk még jó, hogy NEM adjuk fel magunkat.
UGYANÚGY éljük a MAGÁNéletünket, mint előtte, a gyerek meg alkalmazkodik a dolgokhoz, a rendszerhez - persze mi is hozzá, de ami a KETTŐNK dolga volt előtte, az a kettőnké is marad.
A gyereknek NINCS beleszólási joga a problémáinkba, a szexbe, a pénzügyi dolgainkba - persze nyilván ezeket NEM vitatjuk meg vele.
Szerintem normális szülő egyébként is figyelembe veszi a gyereke igényeit, de a maga szintjén.
5 éves Pistike nem akarja, hogy legyen tesója - eleve meg se kérdezném, ezt nem ő dönti el.
16 éves Pistike nem akar költözni - valahol azt is megértem, hogy hiányoznának a barátai, meg azt is, hogy rossz érzés új diáknak lenni egy másik suliban, de mérlegelném azt is, hogy 2 éve van az érettségiig, ez a 2 év már beleszámít a továbbtanulásba és ezt egy új suliban kezdeni, hát... A 12-18 közti évek a legrosszabbak ebből a szempontból, apukám is utálta, hogy az általános utolsó évét kellett máshol járnia, azóta se szereti azt a települést, ahova akkor költöztek.
20 éves Pistike hazahordja a nőit: egyrészt nem örülnék, hogy minden héten másik nőt kefélő hímr*ngyót neveltem, másrészt az ő dolga, de ott aludni nem hagynék idegen személyeket, mert hallottam olyanról, aki szétlopta a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!