Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek a gyerek előtt nem...

A szülőnek a gyerek előtt nem lehetnek titkai, magánügye, a gyereknek a szülő előtt lehetnek. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
2018. aug. 19. 18:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Jól elkanyarodtál az hozzászólásaidban az eredeti kérdéstől, de mindkét esetben úgy vélem, Téves, hogy egy szülőnek nem lehet magánügye és az is téves elgondolás, hogy jót tesz egy gyereknek, ha olyan környezetben nő fel, ahol a szülője alárendeli magát a gyerekének és elnyomja az egyéni vágyait, céljait. Nem, attól egyáltalán nem lesz valaki jó szülő, ha mindent megad anyagilag és emberileg, amit a gyereke kíván. Azt kell megadni, ami ahhoz szükséges, hogy talpraesett, önálló életvitelre képes felnőtt váljon belőle még akkor is, ha pillanatnyilag a gyereke mást szeretne kapni. Egy mártír, egyéniségét feladó - és ez által boldogtalan, megkeseredett - szülő nem jó minta egy gyereknek.
2018. aug. 19. 20:55
 22/25 anonim ***** válasza:
94%
A szülő nem szolgája a gyerekének. Feladod évekre a munkád, majd a figyelmed és időd jelentős részét. A maradék életemre igényt tartok, magánélettel és döntési jogkörrel együtt. Ha pedig baromságot csinál, az az ő baja lesz, nem az enyém. NEM az én felelősségem, ha rosszul dönt!
2018. aug. 19. 21:05
 23/25 anonim ***** válasza:

Attl, hogy gyereket csinálunk még jó, hogy NEM adjuk fel magunkat.

UGYANÚGY éljük a MAGÁNéletünket, mint előtte, a gyerek meg alkalmazkodik a dolgokhoz, a rendszerhez - persze mi is hozzá, de ami a KETTŐNK dolga volt előtte, az a kettőnké is marad.

A gyereknek NINCS beleszólási joga a problémáinkba, a szexbe, a pénzügyi dolgainkba - persze nyilván ezeket NEM vitatjuk meg vele.

2018. aug. 20. 12:57
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem normális szülő egyébként is figyelembe veszi a gyereke igényeit, de a maga szintjén.

5 éves Pistike nem akarja, hogy legyen tesója - eleve meg se kérdezném, ezt nem ő dönti el.

16 éves Pistike nem akar költözni - valahol azt is megértem, hogy hiányoznának a barátai, meg azt is, hogy rossz érzés új diáknak lenni egy másik suliban, de mérlegelném azt is, hogy 2 éve van az érettségiig, ez a 2 év már beleszámít a továbbtanulásba és ezt egy új suliban kezdeni, hát... A 12-18 közti évek a legrosszabbak ebből a szempontból, apukám is utálta, hogy az általános utolsó évét kellett máshol járnia, azóta se szereti azt a települést, ahova akkor költöztek.

20 éves Pistike hazahordja a nőit: egyrészt nem örülnék, hogy minden héten másik nőt kefélő hímr*ngyót neveltem, másrészt az ő dolga, de ott aludni nem hagynék idegen személyeket, mert hallottam olyanról, aki szétlopta a házat.

2018. aug. 20. 20:02
 25/25 anonim ***** válasza:
Az én véleményem, hogy te nem a szülő-gyermek magánéletről, önzőségről írsz, hanem a te személyes önzőségedről. Csak az a baj ezzel, hogy ez akkor sem fog változni, ha te leszel a szülő.
2018. okt. 1. 02:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!