Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek a gyerek előtt nem...

A szülőnek a gyerek előtt nem lehetnek titkai, magánügye, a gyereknek a szülő előtt lehetnek. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
2018. aug. 19. 18:28
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Gondolok itt olyan szitukra, hogy a gyerekre nézve sokkal nagyobb befolyásoló ereje van annak pl., ha az egyik szülő mondjuk egy életképtelen szakot akar elkezdeni tanulni, csak a másik szülő fizetése mellett, mint a szülőre nézve annak, hogy a gyerek nem hajlandó orvosira menni, helyette bölcsészettudományra megy.

Vagy a költözés.

A szülőnek figyelembe kéne vennie a gyerekei igényeit is amíg vele lakik, nem az van hogy az van amit mondok és pont.

Vagyis nem a szülő magánügye, csak azért mert Ő birtokolja a lakást/házat.

Később felnőttként amikor a gyerek költözik, az természetesen a magánügye...

De sajnos igazán jó példák most nem jutnak eszembe.

2018. aug. 19. 18:58
 12/25 A kérdező kommentje:

Vagy ha a szülőnek olyan munkája, honbija van ami a gyerknek megalázó lehet, vagy ha kicsapongó életet él párkapcsolati téren, az sem a szülő magánügye, szerintem.

Ha a gyerek teszi ugyanezt, nem azt mondom, hogy helyes, vagy hogy nem lehet szintén megalázó a szülőknek, de az már a felelőségük is, míg fordított esetben nem.

És valahol ez a gyerek magánügye, neki már nem olyan szinten "kötelessége" ezekkel a faktorokkal is kalkulálni.

2018. aug. 19. 19:04
 13/25 anonim ***** válasza:
63%
Bocsi, de a gyereknek nincs beleszólási joga a szülei magánéletébe soha, semmilyen körülmények között. Majd ők eldöntik, higy mit dolgoznák, míg tanulnak, hova költöznek, elvalnak, vagy másik gyereket vállalnak. Ez érinti a gyereket, de se a véleményét nem kell kikérni, se bármilyen módon megvitatni vele, az a szülő döntésé. Pont.
2018. aug. 19. 19:08
 14/25 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy igen bugyután gondolkozol.

Pistike 5 éves, nem akar kistesot - ezek szerint te meg az apja hiába akartok, nem lesz.

Pistike 16 éves, nem akar Budapestre költözni, mert Miskolcon vannak a barátai - ti maradtok, éhen halni, mert hát a gyerek mit akar

Pistike 20 éves, minden éjjel másik lányt hoz haza, jól hallható, higy mit csinalnak, de nem szólsz, elvégre a gyerek magánélete. Ja. Okos. Szerintem inkább ne vállalj gyereket.

2018. aug. 19. 19:19
 15/25 anonim ***** válasza:
81%

A magánélethez való jog ALAPJOG.

Ennyi.

2018. aug. 19. 19:32
 16/25 A kérdező kommentje:

14. Nem arról van szó, hogy nem lehet döntést hozni a szülőnek önállóan, de tisztességesebb kompromisszumot kötni, ha van lehetőség.

Amíg együtt élnek, addig nem hozhat fel akarkkt a gyerek természetesen, nem csinálhat otthon akármit.

De máshol igen, amíg az törvényes.

Nyílván a szülő is, de ettől Ő egy felelőtlen szülő lesz, illetve akkor is ha a gyereke felelőtlenséget csinál.

Szerintem az aki felnevel, az időkvégezetéig osztozik veled a felelősségen mindenben, hiszen Ő adta az alapokat.

És teljesen önszántából válalkozott erre...

Míg fordítva ez nem igaz.

2018. aug. 19. 19:50
 17/25 anonim ***** válasza:
73%
Addig gondolod így, amíg szülő nem leszel, mert mint gyereknek, neked most minden jár. Ha szülő leszel, akkor majd rájössz, hogy nem szűntél meg létezni, egyéniség és ember lenni, vágyakkal és tervekkel, csak azért mert lett egy gyereked.
2018. aug. 19. 19:58
 18/25 A kérdező kommentje:

Nem tjdom. Én most is azért tanulok, dolgozok keményen, hogyHA lesz gyerekem, akkor mind anyagilag, mind emberi!eg megtudjak neki mindent adni...

Nekem pedig pont az az elképzelésem, hogy az én érdekeim onnantól megszűnnek majd létezni, s csak a gyerek lesz ezen a világon.

Persze elkényeztetni nem akarom, hiszen hosszútávon azzal pont ellene dolgoznék.

2018. aug. 19. 20:03
 19/25 anonim ***** válasza:
60%

18

Nem múltál még el nagyon 18, ugye?

2018. aug. 19. 20:38
 20/25 A kérdező kommentje:
Huszonéves vagyok, ennyit elárulok.
2018. aug. 19. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!