Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim belekergetnek minden...

Szüleim belekergetnek minden hülyeségbe, majd a szememre vetik. Persze ki vagyok szolgáltatva nekik. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem. 2 év már így ment el és megint kezdődik. De nem tudom meddig bírom.

Gimnázium utolsó évében hülye voltam és hagytam rábeszélni magamat hogy elit egyetemet jelöljek meg. Sajnos nem vagyok olyan okos mint szüleim hiszik rólam, így 430 pontot sikerült elérnem és 35 ponttal lecsúsztam az államilag támogatottról. Semmi gond, úgy voltam vele hisz nagyon erőltettek. Elmentem állást keresni, gondoltam hogy félévente azt a 230 ezret csak meg tudom keresni. Csak itt jött a második meglepetés, hogy a kitűnő érettségiért "megajándékoztak" egy autóval. Meglepi volt, a ballagásra azzal jöttek értem, és ott láttam először mikor haza kellett vezetnem. Nem kérdeztek meg, hogy szükségem van-e rá egyáltalán. Elárulom hogy nincs és soha nem is volt. Természetesen egy majd 20 éves vacak nagy motorral és 2 ajtóval, mert "az a menő a fiatalok körében". Természetesen drágább a fenntartása mint egy luxusfeleségnek és állandóan szervizelni kell. Arról hogy mennyit eszik meg ne is beszéljünk. Elárulom, többet mint cuki bubu anyja, akkor is ha ez hihetetlen. Persze hogy az én nevemre írtuk, és évi 150 ezer forint csak a biztosítás. Itt áll a panel előtt. Hova menne? Nincs nekem 2000 forintom lemenni a sarki boltig meg vissza. Egyedül randira pöccentettem be még tavaly nyáron. A csajok tényleg szeretik. De ők se mosolyognak úgy mint a szerelőnk amikor begurulok az éves 100 ezres szervízre. Gondolkoztam már hogy eladom a fenébe, de csak mikor viccből megemlítettem akkor is hatalmas nagy hiszti volt itthon hogy ők ketten mindenről évekig lemondtak hogy ezt megengedhessék, és megvehessék nekem. Egyszerűen meg se hallgatnak, csak az üvöltözés megy ha egy negatív szót is merek erről a fosról mondani.

Szóval ott tartunk hogy egy elit egyetemre járok, ahol heti 4 nap 8-12 órákat bent kell lenni annak ellenére hogy mások egyetem után mehetnek haza. Az egyetemre busszal járok ami 2 óra. Mert bár van kocsim, de megenné a ház árát ha azzal járnák be. Péntek-szombat 10 órázok a munkahelyemen, vasárnap 6 órázok. A munkahelyre csak másfél óra az út. Szóval mikor hazaérek hétköznap nem marad más mint zuhanyzás, fogmosás és alvás. Már arra rászoktam hogy hazafele 200 forintos pizzaszeletet eszek mert akkor otthon nem kell vacsorát készíteni hanem talán 30 perccel tovább tudok aludni. Természetesen ez az alakomra is ráment. Középsuliban többszörös országos bajnok küzdősportoló voltam. Volt kockás hasam, a lányok bírtak. Most egy szerencsétlen, a testedzés hiányától elgyengült,belassult mozgású, a zsíros kajától kicsit megpocakosodott nyomorék lettem pattanásokkal (szintén a zsírtól gondolom, mert korábban nem voltak).

A nyár valamennyivel jobb volt. Akkor heti 6 nap tudtam 10 órázni melóban és felhalmozni egy kis pénzt. De 2 éve nem volt 3 olyan összefüggő napom hogy vagy iskolába vagy munkába ne kellett volna mennem. Őszinte leszek. Tudom hogy másoknak sokkal rosszabb a helyzete, de olyan szinten fáradt vagyok hogy normálisan formálni a gondolataimat se tudom. Nemrég jöttem haza megint a melóból. Gondoltam előbb lefekszek, mert holnap reggel 4:30-kor szól az ébresztő. De apám beállít és lebsz hogy mikor itthon vagyok akkor mást nem csinálok csak alszok. Hogy rendbe rakhatnám a szobámat (amit elismerek hogy kupis) vagy kimehetnék hozzájuk beszélgetni.

De amikor az összes szabadidőm az ez a pár óra vasárnap délután akkor mégis mikor takarítsam ki a házat meg beszélgessek a semmitmondó sorozataikról. Meg amikor említem a problémákat akkor csak annyit mondanak hogy "hát úgy kell tanulni hogy átvegyenek államilag támogatottra". Mintha az olyan könnyű lenne.

Biztos vagyok benne hogy valaki meg tudja csinálni. De én nem vagyok olyan okos. Az is csoda hogy eddig nem húztak meg egyetemen. De azt se hiszem hogyha megszerzem a diplomát akkor ügyvédként engem ne csinálnának majd ki a sokkal ügyesebbek és okosabbak.

Így is úgy érzem hogy az egészségem rámegy erre a szarra. Többet betegeskedek mint régen (persze diákmunkára nincs fizetett betegszabi, a tanárokat meg nem érdekli a kifogás, be kell járni). És sokszor kihagyok másodpercekig. Emiatt nem is merek már kocsiba ülni se.

De a lényeg hogy teljesen azt érzem hogy leláncoltak, és nem tudok mit tenni. Így is alig jövök ki. Idén összesen egyszer voltam inni barátokkal, és akkor is 2500 forintot költöttem el. Nem tudom még hogy a következő negyedéves biztosítást miből fizetem arra a tragacsra amit nem is használok de kötelező megtartanom, és még 3 évem van vissza ebből az egészből. Kollégiumon gondolkoztam, de a két helyen ahol voltam érdeklődni megmondták hogy nem fog összejönni úgy hogy én éjfélre érek vissza a munkából, mert korábban takarodó van. Ezt se értem. Felnőtt ember vagyok. A fenébe már hogy megmondják mikor hova mehetek. De a lényeg hogy albérlet nem nagyon jöhet szóba mert egyszerűen nincs miből. Nagy segítség hogy lakhatást nem kell fizetni. Még az a nyakamba kerülne anyagi csődöt mondhatnák.

Azon gondolkozok hogy inkább alszok kint valahol az utcán ha már itthon nem lehet. Vagy ha másra nem jó akkor az autót átparkolom egy tesco parkolóba és oda járok majd aludni. Legalább békén hagynak. Ha napközben meg elviszik akkor max egy gonddal kevesebb.

Meg néha azon is gondolkozok hogy eladom szépen a cuccaimat, bepakolok abba a roncsba és egyszerűen mindent elfelejtve elmegyek egy szó nélkül a világba. Valahova kölföldre. Határon átengednek. Ott ha nem rabolnak ki meg erőszakolnak meg vagy nyírnak ki akkor lehet még tudok valami szar munkát is keríteni magamnak. Mondjuk valami gyári melót. Leparkolnák a gyár mellett az autóval. Ott aludnák. Télen max járatnám a motort egy kicsit hogy melegen tartson. De lehet a napi 8 óra alvásom meglenne.

Szóval csak ki akartam ezt az egészet írni magamból. Tudom hogy vannak mások sokkal rosszabb helyzetben. De nekem most így elegem lett. Nem nagyon látok kiutat. De abban se vagyok biztos hogy még ezt a 3 évet kibírom. Az nyugtat hogy a koncentrációs táborokat is túlélik az emberek. És az milliószor rosszabb lehet. Szóval csak nem vagyunk olyan gyengék mint amilyennek én érzem magam.

22/F

2018. szept. 16. 19:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%
Meg azt is, milyen "elit egyetemről" van szó!
2018. szept. 16. 21:21
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Mesélj, apád nem ver pépesre a rossz jegyeid miatt?
2018. szept. 16. 22:15
 13/22 anonim ***** válasza:
20%
Azt mondja elit egyetem.:DDD eskü majd beszartam a röhögéstől:DDDD Hol tanulsz? Melyik szakon? Ha jogi (azt írod ügyvéd akarsz lenni), nem tudom igaz-e, ha igaz, akkor csak röhögni tudok, mert a jogi egyetem kb. semmi agy nem kell hozzá hát ne haragudj, de nem egy orvosi vagy gyógyszerészeti! Magyar viszonylatban nincs elit egyetem! Elit egyetemen nem 230 ezer a félév kezdjük ott! Esetleg Harvardon, Yale-n, Oxfordon vagy Cambridge-n tanulsz?
2018. szept. 16. 22:34
 14/22 anonim ***** válasza:

Az egyetemet mindenképpen fejezd be. Ha nehéz neked ez a szak, vagy nem érdekel, válts, ne szenvedj feleslegesen. Ha viszont tetszik, és biztos vagy benne, hogy ez az, amit csinálni szeretnél majd, akkor maradj, de ne a szüleid/környezeted nyomására. Az hülyeség, annak nincs értelme, és csak magaddal tolsz ki.

Az autó hülye ötlet volt, de azt szűrtem le az általad leírtakból, hogy a szüleidet kizárólag a jóindulat vezérelte, mikor megvették. Ők tényleg azt hitték, hogy ez egy szép ajándék érettségire, és örülni fogsz neki, kellemes meglepetés lesz. Esetleg próbáld meg megbeszélni velük, hogy legalább az autó biztosításába fizessenek bele, és mondd el, hogy miért kéred ezt. Mondd el nekik azt, amit ide leírtál, vagy akár mutasd meg nekik ezt az egész szöveget.

2018. szept. 17. 08:14
 15/22 anonim ***** válasza:
38%
Mi az, hogy nem vagy elég okos? Jogi egyetemhez nem is agy kell hanem segg!
2018. szept. 17. 09:24
 16/22 anonim ***** válasza:

Figyi apu nem kell ez a rohadt tragacs, nincs rá szükségem, tartsátok meg, nem kértem, hogy a nyakamba sózzátok, mert ennyi pénzt zabál meg.

Figyi apu elköltözöm az egyetemi kollégiumba, ezután a szobám úgy néz ki ahogy, majd a szobatársaim bsztatnak érte!

Figyi apu többé nem rinyálok sem neked, sem idegeneknek, normális felnőtt emberként húzom az igát, mert mások sem panaszkodnak arról komolyabban, hogy milyen nehéz az élet. Majd befejezem az egyetemet, és utána jobb lesz az életem, könnyebben leszek, és tudok albérletet vagy lakástörlesztőt fizetni.

Figyi apu, én azért szeretlek ám titeket, csak most kva nehéz nekem, és köszönöm, hogy próbáltatok segíteni rajtam az ingyen kajával meg hogy fedél van a fejem felett.

2018. szept. 17. 10:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Van egy kulcsfontoságú mondat az irományodban. Mégpedig ez: "Felnőtt ember vagyok!"

Akkor próbálj meg úgy viselkedni.

Nem tetszik az egyetem, nem akarod? Hagyd abba.

Nem okoz örömet az autó? Add el.

Biztos lesz miatta cirkusz, de ez a te életed, hát éld.

2018. szept. 17. 11:00
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

1) "Átvegyenek államilag támogatottra" ilyen a gyakorlatban nem létezik.

2) Egyetemi kolikban nincs olyan hogy takarodó, esetleg egyháziban, vagy valamilyen magánkoliban.

3) Ha nem érdekel a jog, hagyd ott az egészet, keress olyan szakot, ami tetszik, és felvesznek államira.

4) Add el az autót, semmi értelme költeni rá, ha nem is használod.

2018. szept. 17. 12:02
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem az is butaság, hogy mindenhova buszozol. Értem, hogy sok a benzin, de a többi költséget így is fizeted a kocsira, ebben a formában feleslegesen, így a többletköltséged mégiscsak több lesz. Ha nem kell bérletet venni, akkor egy tényezőt máris kihúztál az egyenletből.

Arról a kézzel nem fogható, ámde annál fontosabb tényről nem szólva, hogy kocsival mobilisabb vagy, hamarabb hazajutsz, akár suliról, akár melóról van szó, ha csak fél-fél órákat spórolsz az utakon, az már napi egy óra plusz alvás. Az pedig nem kevés a te esetedben.

2018. szept. 17. 12:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig. Az autót irassátok anyádék nevére ha már a falatot megvonták a szájuktól miatta vagy add el a g€cibe. Ezt a vitát meg kell ejtened.
2018. szept. 17. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!