Kamionosok gyerekei utáljátok Apátokat amiért ezt az életett választotta?
Havonta 2-3 esetleg 4 napot látni biztos nem a legjobb. De legalább nem kell szükölködni és biztosítottak az anyagiak és a jobb élet.
------
- te hogyan nőttél fel egy ilyen apa mellett
- mit éreztél akkor és most
- anyád, hogy viselte
pici gyerek esetében nem nagyon jó dolog, ha az apa sosincs otthon, másnem levenni kéne a terhet az anya válláról.
Amúgy én apa nélkül nevelkedtem fel, egy fiúnak pedig nem szerencsés, ha csak az anyja nevelei, de itt vagyok, nem lehetetlen.
Szóval az a havi pár alkalom nagyon kevés, de legalább valami.
Én kamionos apa vagyok. Van egy kislányom, karácsonykor lesz 5 éves. Ő ebbe született, neki ez a természetes. Ma már azért vannak elég jó munkarendek, én pl. 20 napot dolgozom, 10 napig otthon vagyok. Értsd: 240 óra hosszat semmi dolgom a munkahelyemmel kapcsolatban. Nulla. Ezért kapok olyan 580 - 600 ezer forint nettót.
Amikor otthon vagyok, én viszem, hozom az óvodából, sokat játszunk. Nyáron ha van is ovi, nem megy mikor otthon vagyok, otthon marad, elmegyünk strandra, viszem magammal mindenhova, vásárolni, kicsit mosni, ügyeket intézni stb. Nagyon jó a kapcsolatunk, fiúsítva van. Automatikusan ráérez mikor megyek haza, hiszen születése óta megy ez a kb. három hetes ciklus. Mesélek neki, olyankor megnézünk olyan videókat is aminek Anya nem nagyon örül, "tudományos" dolgok, bolygók, történelem. Az autómosóig elől ülhet a kocsiban (500 méter sincs), kellenek az ilyen kis közös titkok, csibészségek. Azt mondta múltkor: "Apa olyan engedélyes". Engedékenyre gondolt.
Hétköznap Anya dolgozik, várjuk haza, én szoktam főzni. De a feleségem úgy intézi mindig, hogy legyen az otthonlétem alatt egy hosszú hétvégéje és akkor csinálunk valami programot, kirándulunk, kb. negyedévente egy wellness. Nyáron Görögországban voltunk, tavaly Madeirán nyaraltunk.
Szóval nem olyan gáz ez. Jó, ha lesz olyan meló, hogy otthon lehetek háztartásbeli és kapok rá 6 kilót, akkor gyorsan szóljon valaki!
13.
Valamit valamiért. Ez a férfiak sorsa, az ősember meg a mammutot hajtotta. Olyan állás nincs - vagy nagyon szerencsés akinek olyan van - hogy otthon ül és még jól is keres.
És aki heti hat napot dolgozik, sötétben megy és jön? És gombokat keres?
Ismered a dalt: Cat's In The Cradle?
"My child arrived just the other day
He came to the world in the usual way
But there were planes to catch and bills to pay
He learned to walk while I was away
And he was talkin' 'fore I knew it, and as he grew
He'd say "I'm gonna be like you, Dad
You know I'm gonna be like you"
Csak nálam "she", "he" helyett.
Asszem Zorán is megénekelte, az is szép.
Az enyém csak pár évet furgonozott, mikor 10 körül voltam. Heti 1-2 napot volt csak itthon. Engem egyáltalán nem zavart, imádok egyedül lenni itthon :)
A legjobban azt szerettem, mikor anyum is a havi zárást csinálta és csak este 8-9 körül ért haza
14
Nem, nem a férfiak sorsa. Jó szöveg, melyet jó hangoztatni. Nem, nem jobb, ha valaki soha nincs otthon és nem keres semmit, azonban a félmillás fizu még nem mentség és nem oldja fel a dolog problémáit bajait.
Aki hat napig reggel megy és éjjel jön, az is JELEN VAN a gyerek mindennapjaiban és pedagógiailag/pszichológiailag az sokkal jobb, mint aki csak időről-időre felbukkan, azaz nem él a gyerekkel, nem amindennapjai része. Kb. válási árvaként nőnek fel ezek a gyerekek lélektanilag.
Tudtommal MINDENKI keres, és aki meg keres, annak van(legyen) olyan képessége, amit nem csak a családi életből kiiratkozással tud értékesíteni. És akkor családBAN, családKÉNT tudnak létezni.
Sokaknak sikerül ezt normálisan is megkeresni, nem csak az általad vázolt módon. Nekem is, a férjemnek is. És nem vezetünk teherautókat 3 hétig havonta, a családtól távol, azzal nyugtatva magunkat, hogy de legalább kapok érte fizetést.
Korábban már írtam: ez egy választás. Ti ezt választottátok, ti viselitek a következményeit. Soha nem tenném, talán azért, mert tisztában vagyok a következményeivel.
16.
Jó, köszi a jótanácsot, a feleségem diplomás nő, anyám nyugdíjas óvodapedagógus, a gyerek jó kedélyű és egészséges, nincs rossz sora, figyelünk rá. Én albérletbe születtem '75 - ben, a faterom éjszakás volt a gyárban, az sem volt könnyű, mégis felnőttem.
A tapasztalatom az, hogy sok esetben az irigység beszél az emberekből.
"És nem vezetünk teherautókat 3 hétig havonta, a családtól távol, azzal nyugtatva magunkat, hogy de legalább kapok érte fizetést"
Baromi megnyugtató, hogy könnyű munkával is jól éltek. De hát vannak ezek a nagy teherautók és maguktól - ma még - nem mennek. Sofőrök vezetik őket. Mármost ezek is emberek, és a többségüknek van is családja. Mostanság még aránylag jól is fizetik.
Nos, vannak sofőrök, pilóták, hajóskapitányok, üzletemberek és mások, aki sokat vannak távol az otthonuktól. Ez ilyen. És ők is emberi életet élnek, nekik is vannak szeretteik, őket is várják haza a gyerekeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!