Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért ilyen velem...

Szerintetek miért ilyen velem a családom?

Figyelt kérdés

3-an vagyunk összesen (Én, nővérem és anya).

Ami gondot okoz, hogy úgy érzem korlátozva vagyok.

Konkrét példákkal élve, 2015-ben kezdtem munka mellett levelezőn a Bsc-t, de jelenleg egy évet csúszok, iszonyatosan fáradt vagyok(vidéken van a suli a lakóhelyemtől 200 km-re van), minden az én nyakamba van szakadva(házimunka, mindenféle vásárlás), ha valamit elrontok akkor én vagyok a sz@r szemét stb(alapjáraton is egy szülősített gyerek típus vagyok, mindig én kaptam a feladatok nehezebb részét és ideje korán kellett felnőni és felelősséget vállalni).

Most kitaláltam, hogy inkább hagyom az egyetemet, mert úgyse látom a fényt az alagút végén(emellett van pár tárgy is, amire hacsak rágondolok lecsapódik az ékszíj) és inkább egy az eredeti szakmámra ráépülő okj-t végeznék el. Több időm is lenne és remélhetőleg vissza tudnék menni teljes állásba dolgozni(4 éve részállásos vagyok).

Egyébként a suli(ka)t saját kontómra csinálom. A hab a tortán, hogy a 16/17-es tanévben duplán kellett lemennem, hogy pótoljam az elmaradt krediteket és ez annyira jól sikerült, hogy tavaly ilyenkor teljesen összeomlottam. Frissibe diagnosztizáltak nálam egy autoimmun betegséget, a kezelés meg egyéb dolgok teljesen betettek nálam és még depressziós is lettem.

Nővérem meg utazik a nagyvilágban, anya egy szóval nem mondja neki, hogy maradjon itthon és dolgozzon. Minden el van nézve neki kb.

Egyszerűen nem értem, hogy az amit én szeretnék azt nem veszik figyelembe, hogy nem vagyok robot és fáradt vagyok már(legfőképp pedig, hogy nem szeretném feleslegesen pazarolni az állami féléveimet és végre le szeretnék szakadni róluk, hogy hagyjanak békén).

Hacsak szóba hozom a suli abbahagyását, mindenki ellenkezni kezd velem, hogy de folytassam és hiába érvelek nem ért meg kb. senki.

2018. szept. 12. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Miért veszed figyelembe azt amit mondanak? Több ilyen kaliberű embert ismerek mint te. Ezek az embert azok akik imádják ha tudnak panaszkodni de közben mindent be vállalnak. A húgom is pont ilyen. Anyáskodni próbál felettem és mindent helyettem megcsinálni./főzni, mosni stb../ A szüleimnek ez meg már természetes.
2018. szept. 12. 17:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Én igazából csak annyit szerettem volna, hogy tamogassanak. Most viszont inkább úgy érzem, hogy inkább otthon tartanának, mert így van házi cseléd.
2018. szept. 12. 17:25
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
Már rég koleszba kellett volna menned, úgyhogy nyugodtan tanulhatnál.
2018. szept. 12. 18:47
 4/8 anonim ***** válasza:
úgyhogy = úgy
2018. szept. 12. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

Nagy vonalakban

Mindenkivel annyit lehet megtenni amit hagy magával.

Hosszabban

Ebben a cikkben a válasz

[link]

2018. szept. 12. 18:49
 6/8 A kérdező kommentje:
5-ös: nagyon sok igazság van benne 😐 már korábban is észre vettem, hogy hiába adok kapni max szidalmazast kapok. Korábban is megfogadtam, hogy az intuicióimra hallgatok, mert azok nem csapnak be. A suli valtassal is pont ez van. Azért nem mindegy, hogy 1 vagy még legalább 2 évet pocsékolok el.
2018. szept. 12. 19:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Cselédnek kellesz,max a hugodat meg szeretik ez a különbség a becsuszott és az akart gyerek közt,meg sok szülő pénzért szül és a gyerek utána cselédséggel törleszt.
2018. szept. 12. 21:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindketten tervezetek voltunk, de nem baj.
2018. szept. 13. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!