Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utalom a szuleimet. Neha azt...

Utalom a szuleimet. Neha azt erzem beleorulok mar ebbe. Hogyan viseljem el oket?

Figyelt kérdés

Es most ne gyertek azzal, hogy ok neveltek fel, es, hogy ez csak egy kamaszi problema, mert nemhiszem, hogy van meg egy ilyen kamasz, aki ennyire gyulolne a szuleit mint en. Ja es igen, felneveltek, dehat jot nemnagyon kaptam toluk.

Apammal 1 eve elek eggyutt, es meg 1 evet muszaj. O ugyanis Angliaban dolgozik szuletesem ota, es 1 eve jottunk ki mi is, es 1 evet meg maradunk. Anyam nevelt fel, de szornyu gyerekkorom volt. Folyamatosan kivetelezett az ocsemmel, mindig o mindenben jo volt, en meg semmiben. O kapott mindig szeretetet, en alig-alig. Folyamatosan a szemem lattara olelgettek, puszilgattak egymast, nekem ilyen szeretetet nem adott. Sokszor rakerdeztem mar, hogy mert van ez? Az valaszolta mindig, hogy engem is szeret. Es ennyi! Egy mondattal mindig elintezte a valaszt, de nem mutatta ki, hogy szeret. Sot! Rengeteget veszekedett velem kiskoromban. Ha valami rosszat csinaltam, hiaba kertem bocsanatot, o olyan szavakat kiabalt ram, amit szerintem egy anyanak nem kene a sajat lanyara. Es sosem csinaltam olyan nagy dolgokat. Maximum csak kiboritottam a poharbol a vizet, vagy veletlenul valamilyen jatekot eltortem, vagy firkaltam valami kis abrat a falra. De akkor meg kislany voltam. Nem tudtam, hogy mit szabad es mit nem. Es o mar elmondott mindennek. Volt olyan amikor meg is vert. Bezzeg, ha a tesom csinalt valamit, akkor semmi problema nem volt. O kapott egy kis "enyje,benyjet" es ennyi volt. Ma is folyamatosan veszekszik velem.

Folyamatosan kotekszik velem, beszologat. Es nem hisz bennem. Nem hiszi, hogy en barmire is viszem majd az eletbe. Az almaimra is aztmondja, hogy ugyse fognak teljesulni soha. Meg, hogy en ne csinaljak semmit, mert tul hulye vagyok hozza, es ugyse fog sikerulni. En mindenben bena vagyok es tehetsegtelen. (pedig ez szerintem nem igy van). Es annyira jol esne, hogy ha legalabb a sajat anyam, hinne bennem, es legalabb 1szer aztmondana, hogy sikerulni fog, es, hogy megtudom csinalni. De nem. Esze agaba sincs eztmondani, meg a vegen belehal. Bezzeg az ocsem az okos a csaladban. O mindenhez ert, o sokra viszi majd az eletben. (pedig aztan o sem tokeletes)

Pont azert nem ertem, hogy miert csinalja ezt anyam, mert tobbszor is meselte mar, hogy neki is milyen rossz gyerekkora volt, mert az anyukaja mindig a fiutestverevel kivetelezett, es nem hitt anyaban, nem hitte, hogy o barmire is viszi az eletbe, az anyukaja mindenben benanak tartotta. Ugyanugy mint most engem. Es meg anya mondogatja, hogy de rossz volt neki igy a gyerekkora, pedig o ugyanezt csinalja velem, mint az o anyukaja csinalta vele. Ezert nem ertem, hogy akkor o mert csinalja ezt velem? En mondtam neki sokszor, hogy velem is ugyanezt csinalod, es olyankor nem szol ra semmit. Es en nehezen illeszkedek be, es nincsenek nagyon barataim, mert eleg csendes vagyok, es anyam reakcioja erre, hogy egy nagy nulla vagyok, akinek soha az eletbe egy baratja sem lesz, es egyedul maradok orokre. Meghogy egy nagy luzer vagyok. Holott, ugy tudom neki se voltak baratai gyerekkent. O is visszahuzodo, csendes volt, olyan mint en. Es megis, mindig elohozza, hogy milyen bena vagyok, hogy nincs senkim, es, hogy soha nem is lesz. Es ez lelkileg eleg rosszul esik nekem.

Apammal 1 eve elek eggyutt, de ot utalom a legjobban! Mindenben dirigal, es mindig o akarja megmondani, hogy mitcsinaljak. Peldaul nemetul tanulok, es szeretem is, es nagyon szeretnek kesobb nemet nyelvteruletre menni, mert tetszenek a nemet nyelv orszagai, es a nyelvet is mondom nagyon szeretem. De o egybol mar mondja, hogy oda ne menjek a k*csog nemetekhez. O ugyanis utalja a nemeteket, es a nyelvuket is. Azt akarja, hogy ha o utalja, akkor enis utaljam. Es mindig valamit beszol a nemetekkel kapcsolatban. Es ugy, hogy tudja hogy nekem ez rosszul esik, mert nekem semmi bajom a nemetekkel es imadom a nyelvet. Es o mar csak azert is beszol. Minden dontesemrol, tervemrol le akar beszelni, es mindig o akarja nekem megmondani, hogy mit csinaljak. Ha barmiben is ellentmondok neki, akkor mar egybol agresszivva vallik. A multkor peldaul majdnem megvert, csak mert valamiben nem ertettunk egyet, es megmondtam neki, hogy ez az en eletem, es en szeretnem elni. Es erre o egybol utni akart. O is szokott ram csunyakat kiabalni, es szuletesem elott, el akart vetetni. Nem akarta, hogy megszulessek. (talan jobb is lett volna, inkabb mint, hogy az o gyerekuk legyek)

Szoval utalom, gyulolom oket. Egy embert se lehet ennyire utalni mint ahogy en oket. Nem tudom, hogyan birjam ki 18 eves koromig, de mar annyira varom azt a napot, amikor veget vethetek ennek a remalomnak, es ugy elmenjek, hogy soha tobbe ne lassanak. Olyan lassan tellik az ido. Nem birom ki, de muszaj lesz. Hogyan tegyem elviselhetobbe ezt a 2 evet? Ti mit tennetek a helyemben?

2018. szept. 11. 21:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%
Nekem ez azért egy kicsit tinihisztinek tűnik..
2018. szept. 11. 21:26
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig, de szerintem menj kollégiumba.
2018. szept. 11. 21:27
 3/18 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tini hisztinek tunik, de egyaltalan nem az. Nem vagyok hisztizos tipus, sosem voltam az. De ezt mar nehezen tudom elviselni. Igen, gondolkoztam a kollegiumon is. Lehet az lesz a megoldas.
2018. szept. 11. 21:32
 4/18 Metionin ***** válasza:
84%
Itt csak egy megoldás működik, amíg nem tudsz elköltözni, addig ignorálod őket. Ne foglalkozz velük, a beszólogatásaikat fogd fel "csakazértis" módon, tehát ha azt mondják hogy semmihez sem értesz, igenis hidd el hogy te értesz xy dologhoz, hobbihoz, sporthoz, bármihez és ezt csináld. Ne engedd, hogy lebeszéljenek az álmaidról. Ha azt mondják, hogy nem lesz belőled semmi, csakazértis tanulj keményen, légy szorgalmas, találd meg ami érdekel és légy az. És majd ha eljön az ideje, lépj le úgy hogy ne tudjanak zsarolással visszakényszeríteni. Aztán majd ellesznek a tesóddal, úgyis őt imádják. Csak majd ha valamiben segítség kell, akkor is felejtsenek el, majd segít a tesód.
2018. szept. 11. 22:05
 5/18 anonim ***** válasza:
57%
Olvasd el, amit írtál. Aztán megint. És újra. Addig, amíg meg nem érted, mi a baj veled. És nem "úgy tűnik", hogy ez egy hiszti, hanem EZ EGY HISZTI. Ennyi. Nincs "úgy tűnik". Tíz év múlva (ha nézzük egyáltalán ezt az oldalt) várom a privát üzenetedet a megváltozott véleményedről. (DE lesz!) xD
2018. szept. 11. 22:11
 6/18 anonim ***** válasza:
61%
Utolso erre ne vegyél mérget h tiz év mulva más lesz a véleménye,nem tudthatod, én 15 éve nem talákoztam a szüleimmel jo okkal,és sokkal nyugodtabb boldogabb életem lett nélkülük.
2018. szept. 11. 22:14
 7/18 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nem tűnik hisztinek, de nem tudok rá megoldást sajnos. Együttérzek veled. Kitartás
2018. szept. 11. 22:34
 8/18 A kérdező kommentje:

Kedves Metionin. Nagyon szepen koszonom a hasznos valaszodat. Amugy igen, ezt tervezem en is, hogy ugy elmegyek, hogy soha tobbet nem latnak, nem hallanak felolem. Es kivancsi leszek mit szolnak majd hozza, ha majd latjak, hogy egyik naprol a masikra eltuntem. Es nem fogok visszamenni. Sosem felejtem el nekik azt a sok rosszat amit toluk kaptam, ugy, hogy a tesom meg nem kapott rosszat, csakis jot. Es utana hiaba fognak konyorogni meg sirni, hogy jojjek vissza, akkor mar keso lesz. Majd a tesom a kis szemefenyuk ott lesz nekik. Csak addig eljem tul valahogy. De koszi a tanacsot! megprobalok nem foglalkozni a velemenyukkel, de azert az embernek rosszul esik ha a sajat szulei mondanak neki ilyeneket, akiknek pont biztatni kene inkabb a gyerekuket.

De nembaj, tulelem valahogy.

2018. szept. 11. 22:44
 9/18 A kérdező kommentje:

Ez nem hiszti, de higgy amit akarsz.

Koszonom szepen az eggyutterzo valaszokat! :)

2018. szept. 11. 22:47
 10/18 A kérdező kommentje:

Irigyellek 6-os valaszolo. Neked mar nincsenek ott, hogy beleszoljanak az eletedbe. En is mar varom azt a napot!

Hat igen. Konnyen beszel az akinek normalisak a szulei. Azok konnyen tudjak mondani, hogy ez csak hiszti, es, hogy elmulik majd. Nem hiszem, hogy elmulik mert ez mar tobb eve tart nalam, dehat meglatjuk. Nem minden szulo jo szulo. Meg ha felnevelt sem feltetlenul. Vannak szulo-gyerek viszonyok amik sose lesznek jok.

2018. szept. 11. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!