Miért nem engedi a 11 éves gyerekem, hogy megnézzem a Skype üzeneteit?
Nekem is van 11 éves gyerekem. Megbeszéltük, hogy akkor lehet telefonja, skype-ja, whatsapp-ja stb ha tudom a telefon kódot és belenézhetek. Ha ezt nem fogadja el, akkor nincs. Azt is elmondzam neki, hogy nem a barátnőivel való csevegésre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy nem kereste-e meg egy beteg felnőtt.
Nagyon ritkán nézem meg, csak annyit, hogy kikkel beszélget, illetve a hangnem megfelelő-e, mert nem akkor akarok tudni egy internetes zaklatásról, amikor már depresszióba esett.
Egyelőre működik. Van magánélete, de jó eséllyel észrevesszük, ha valami baj van.
Az ellenőrzést meg nem úgy kell elképzelni, hogy naponta bújom a telefonját és olvasom a beszélgetéseit.
Egy 11 éves gyerek mit keres az interneten? Minek neki tablet, telefon? Tejóég.
Még szép, hogy utánanézhetsz kivel és mit beszél, te vagy az anyja, ennyi idősen nem kérdés. Olyan pedig nincs, hogy valamit nem enged... Tessék a sarkadra állni, nagyon elkényeztetted ezt a gyereket. Nem kell liberálisan gyereket nevelni, semmi jó nem származik belőle.
#75 te valahol nagyon elmaradtál...
12 évesen már neteztem, igaz csigalassúsággal töltött be minden, de sok jót köszönhetek a netnek, közösséget, új hobbikat stb.
És ez nem ma volt, hanem 15 éve.
A 11 éves gyerekek már az okotelefon generációja. Teljesen normális hogy neteznek, de keretek közé kell szorítani.
Kérdező, ne a beszélgetéseit nézd át, hagyj neki teret, inkább azt sujkold belé, hogy ha valaki meztelen képeket akar róla, akkorne küldjön, arról szóljon egyből. Nem kontrollálni kell a mai gyerekeket, hanem leülni velük és mint 1 felvilágosítást kell adni, hogy mik a netezés veszélyei.
1. Nincs pucér kép
2. Nem adunk pénzt 1 olyannak akit nem is ismerünk személyesen
3. Ha valaki idegennel találkozni akar, azt beszélje meg veled
Stb.
Jelenleg úgy érzi a lurkó, hogy te tök hülyének nézed és egyre jobban el fog zárkózni előled. Éreztesd vele, hogy megbízol benne és akkor majd megnyílik neled magától.
Szerinted nem tudja törölni azokat a beszélgetéseket, amiket nem akar hogy láss?
Ha "nem engednéd", hogy legyenek ilyen accountjai, gondolod hogy nem kérné kölcsön az osztálytársa telefonját, és nyomatná arról a tudtod nélkül? :)
Érdekes, engem anyám nem tiltott, hanem nevelt, megértettem én magam, hogy miért nem szabad idegenekkel bratyizni online, sose kellett belekotornia a dolgaimba a szüleimnek, mégse lett ebből soha bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!