Miért nem engedi a 11 éves gyerekem, hogy megnézzem a Skype üzeneteit?
Ilyenek voltak az én szüleim is gyerek/kamaszkoromban. Elvették a telefonom, mikor aludtam, s akkor olvasgatták át az sms-eim. Volt, hogy egy egész napra nem kaptam meg (büntetésből) s ők ez idő alatt átnéztek a facebooktól kezdve mindent. Naplót is írtam. Azt is rendszeresen végigböngészték.
Tizenévesen alig voltam otthon, semmit nem mondtam el nekik, titkolóztam és az első adandó alkalommal leléptem.
Kell a magánszféra egy ekkora gyereknek. Kiskamasz. El kell fogadnod, hogy vannak saját dolgai, amik nem feltétlenül tartoznak rád. Szerintem célszerűbb az, ha bizalmat előlegezel neki. Persze csak akkor, ha eddig is minden okés volt vele, szófogadó, jó gyerek volt.
Szerintem is olyan ez, mintha úgy küldenéd suliba/a barátaihoz, hogy egy diktafonnal kéne felvennie minden személyes beszélgetést, amit te később meghallgathatsz.
Én nem értek ezzel egyet. Viszont azt igenis helyesnek tartom, ha az ismerős-listáját átnézed, de a beszélgetésekbe én nem nyúlkálnék.
Kérdező, ahogy olvasom a kommentjeid, egyre inkább meggyőződésem, hogy gyereked neveletlen, nem bírsz vele, nem tudod kezelni. A gyerek diktál, nem te. Te neveled, vagy ő téged...el kéne dönteni, ki a felnőtt.
25-ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!