Ha nincs az apa nevén a gyerek van e látthatási joga?
Az ilyen egyedek sosem jutnak el bíróságig, egyrészt mert gyávák, másrészt sóherek, harmadrészt mert inkább hallgatnak az aktuális dugópajtira, vagy akár melyik nőcire aki mellette éppen az ügyeletes aktuális.
Felesleges megpróbálnod félelmet generálni ennek a kis nőnek.
49%-os ne érzelmi alapon válaszolj egy jogi kérdésre.
Igen perelhet az apai jogaiért! Sőt, meg is kapja! Se az apa, se a gyerek jogait nem csorbíthatod. Se nem törvényes, pláne nem etikus.
Egyetlen jogilag tiszta, de erkölcsileg gusztustalan megoldás van:
Ha valaki más tesz apasági nyilatkozatot. Onnantól jogilag ő az apja a gyereknek, a biológiai apa a feje tetejére is állhat, nem tehet semmit.
De ezzel kötelezettségeket is vállal magára (pl gyerektartás) szóval nem tudom, lassan mindenórásként hol találsz ekkora palimadarat.
Személyes történet:
Párom 15 évig nem beszélt az anyjával, mert eltitkolta előle az apját. 35éve ez még könnyen ment, de ma a folyamatosan gyorsuló információáramlás és a közösségi média miatt egyre inkább lehetetlenebb feladat.
Vagy neadjaisten úgy találkozik rokonnal, hogy nem tud róla, és szerelmi kapcsolatot létesítenek.
17+
*Vagy neadjaisten úgy találkozik rokonnal, hogy nem tud róla, és szerelmi kapcsolatot létesítenek.
Ez meg az egyik legostobább szöveg amit valaha hallottam.
Milyen hulyesegeket irkaltok mar itt?
A pasas NEM a ferje a kerdezonek. Akkor lenne joga a faszinak, ha a kerdezovel kozosen apasagi nyilatkozatot tenne.
A kerdezo bemegy szulni es azt nyilatkozza, hogy az apa ismeretlen. Megteheti. Es innentol a vilagon semmi koze nincs a pasasnak a gyerekhez. Mit kepzeltek, hogy barki ramutathat egy terhes nore, hogy marpedig en csinaltam fel? Hat nem. Apuka elviheti a birosagra az ugyet, de nagyon nehez dolga lenne....
Ha az anyakönyvön az apa ismeretlen, és utána apasági pert indít valaki, nem lesz semmi akadálya.
Ha az anya tagadja, hogy a pert indító férfi az apa, a bíróság DNS tesztet fog elrendelni, aminek a költségét az fizeti, aki "tévedett".
Nem csak az apát fosztod meg a gyerektől, hanem a gyereket attól a jogától, hogy ismerje a szüleit, a származását.
21 Te nem akarod felfogni amit írtam?
Próbáld meg értelmezni, mert mint egy papagály irom ezredszerre is ugyan azt.
*Ha az anya tagadja, hogy a pert indító férfi az apa,
És férjhez megy egy másik emberhez. Aki elismeri a gyereket a sajátjának. Akkor mehet az apuka oda ahová akar. De bíróságra nem, mert a gyermek jogállása rendezett a magyar törvények értelmében.ŰEl sem tudja a DNS vizsgálatot indítani, hivatalos jogi úton, mert a Gyámhatóság azonnal visszadobja a kérelmet.
Pont.
És megint nekem van igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!