Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem akar rám 15 ezret...

Anya nem akar rám 15 ezret költeni havonta és kipaterol? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy egyetemre megyek, nem olyan messze otthonról, kb 60 km-re. De felvettek engem kollégiumba, amit anya is támogatott, örült neki, hogy végre "eltakarodok" innen és mondta, hogy mindenben támogat, hogy egyetemre járjak és legyen jó diplomám és találhassak olyan munkahelyet, ahol rendesen megfizetnek. Viszont elég nehéz szakra vettek fel, ami mellett "pain in the arse" lenne dolgozni. És amikor kiderült a tegnapi e-mailben, hogy kicsit drága a dolog, hogy a kollégium 5 ezer forint/hónap és a menza 10 ezer/hó eléggé kiakadt anya, hogy ő milyen hülye volt, hogy ő ebben támogatott, mert hogy ez az ő 120 ezres fizetése + apa 100 ezres nyugdíja mellett (mondjuk ő csak magára költi, a családra nem igazán költ csak pár ezret) ez nagyon sok rám. És emiatt azt mondta, hogy ő leteszi rólam a kezét, menjek el dolgozni egyetem mellett, ő ebben nem fog támogatni, viszont itthon sem maradhatok, mert húgomnak megígérte, hogy odaadja az én szobámat szeptember 10-től (nincs saját szobája és kell neki az enyém), szóval már nem lakhatok otthon attól kezdve........ Tényleg csak ennyi összegről lenne szó, nem kérek tőle többet bulira, piára meg nasira, a laptopomat is a saját pénzemből vettem meg amit megkerestem tavaly nyáron (ezen a nyáron nem dolgoztam, mert pihenni akartam egyetemre, emiatt volt sok veszekedés is sajnos, hogy lusta disznó vagyok, hogy nem mentem gyárba dolgozni most). Nagyon remélem, hogy csak viccel, de már elég régóta hülyíti húgomat a szobámmal kapcsolatban és nagyon szeretnék ők ha végre elhúznék itthonról 18 évesen. Mit ajánlotok, hogy beszéljem ezt meg velük, vagy úgy összességében.... mit tegyek?

2018. aug. 24. 21:35
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
81%

29

Persze, persze ... Mind elhisszük.

Ja, nem.

2018. aug. 26. 14:26
 32/40 anonim ***** válasza:
67%
29: es ezzel lebuktál, általában egyetemisták Svájcban elköltöznek otthonról amikor egyetemre mennek és a legtöbben diákmelóznak.
2018. aug. 26. 14:56
 33/40 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó, hagyd! :)

Egy kiegyensúlyozott, nyugat-európai értelmiségi nem a gyakorin köpköd és prolizik, ezt mind tudjuk.

2018. aug. 26. 15:20
 34/40 anonim ***** válasza:
0%
Otthon divat kidobni a gyereket ha nem hoz pénzt már, v lehuzni a diákmelos fizetését is,meg még lopni is tőle magyar modi.. Az értelmes már itt van kint.. A maradék meg most indul,ti meg maradjatok otthon egymást lopkodni amig van mit..
2018. aug. 26. 22:36
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

"Otthon divat kidobni a gyereket ha nem hoz pénzt már"

Érdekes, pedig mindig azt hallani, hogy külföldön természetes, hogy már 18 évesen elköltöznek otthonról az emberek, csak Magyarországon laknak sokáig a szülőkkel...

"Az értelmes már itt van kint.. A maradék meg most indul"

Hidd azt. A valóság meg az, hogy itthon pont attól tisztul a kép, hogy az olyanok, mint te, már kint vannak (és remélhetőleg nem is akarnak visszajönni). :)

2018. aug. 27. 09:37
 36/40 anonim ***** válasza:
19%
Tudod itt van mibol elköltözni,otthon 40 évesen sincs mibol mert eloppták alólatok itt a gyerekek alá kocsit rakunk,v ok maguk alá tizenévesen itt ugyanis fizetés van.. Ismerős mosogatni jött egy évre autot vett,otthon csináld ezt meg.. Ne nyugatot meg azt szidjátok aki kijott időbe,ti választottak magatoknak rendszert,volt lehetőség otthn is de sirni szidni jobb a nyugatot,mégis itt fizetést adnak nem alamizsnát a rabszolgának..
2018. aug. 27. 14:21
 37/40 anonim ***** válasza:

36

Te valami alja putiból származol, ahol mindneki ennyire proli és iskolázatlan, mint te.

Egy kultúrlény nem ilyen. Jelzem, azokat akkor is megfizetik, ha nem menekül el bevándorló melósnak az éhenhalás elől. Az ilyen embereknek nem akkor szám a "külföld", mint neked, de értjük, hogy számodra ez komolyan nagy dolog ...

2018. aug. 27. 14:25
 38/40 anonim ***** válasza:

36

Hagyd már ezt a segédmunkás szöveget ... Nem mindnekinek akkora szám, hogy átlépte az országhatárt, mint neked ...Van, akinek a havi rutinja része.

Neked nem volt más lehetőséged, ok. Másnak azért akad :))

"kijött időbe"

IdőbeN, akartad volna írni, hogy tudnád, hogy úgy kell.

2018. aug. 27. 14:27
 39/40 anonim ***** válasza:

36

"Ismerős mosogatni jött egy évre autot vett"

Na ezért nincs a tefélédnek pénze. Nem fizetése, megtakarítása, és ezért kénytelen a fizikai leromlásáig kulizni másoknak bevándorlóként.

A mosogatónak mi az első dolga? Autót venni. Remek pénzügyi döntés.

2018. aug. 27. 14:28
 40/40 anonim ***** válasza:
"Otthon divat kidobni a gyereket ha nem hoz pénzt már" Felétek hozza gyerek a pénzt? Nálunk vinni szokta..
2018. aug. 27. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!