Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem akar rám 15 ezret...

Anya nem akar rám 15 ezret költeni havonta és kipaterol? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet, hogy egyetemre megyek, nem olyan messze otthonról, kb 60 km-re. De felvettek engem kollégiumba, amit anya is támogatott, örült neki, hogy végre "eltakarodok" innen és mondta, hogy mindenben támogat, hogy egyetemre járjak és legyen jó diplomám és találhassak olyan munkahelyet, ahol rendesen megfizetnek. Viszont elég nehéz szakra vettek fel, ami mellett "pain in the arse" lenne dolgozni. És amikor kiderült a tegnapi e-mailben, hogy kicsit drága a dolog, hogy a kollégium 5 ezer forint/hónap és a menza 10 ezer/hó eléggé kiakadt anya, hogy ő milyen hülye volt, hogy ő ebben támogatott, mert hogy ez az ő 120 ezres fizetése + apa 100 ezres nyugdíja mellett (mondjuk ő csak magára költi, a családra nem igazán költ csak pár ezret) ez nagyon sok rám. És emiatt azt mondta, hogy ő leteszi rólam a kezét, menjek el dolgozni egyetem mellett, ő ebben nem fog támogatni, viszont itthon sem maradhatok, mert húgomnak megígérte, hogy odaadja az én szobámat szeptember 10-től (nincs saját szobája és kell neki az enyém), szóval már nem lakhatok otthon attól kezdve........ Tényleg csak ennyi összegről lenne szó, nem kérek tőle többet bulira, piára meg nasira, a laptopomat is a saját pénzemből vettem meg amit megkerestem tavaly nyáron (ezen a nyáron nem dolgoztam, mert pihenni akartam egyetemre, emiatt volt sok veszekedés is sajnos, hogy lusta disznó vagyok, hogy nem mentem gyárba dolgozni most). Nagyon remélem, hogy csak viccel, de már elég régóta hülyíti húgomat a szobámmal kapcsolatban és nagyon szeretnék ők ha végre elhúznék itthonról 18 évesen. Mit ajánlotok, hogy beszéljem ezt meg velük, vagy úgy összességében.... mit tegyek?

2018. aug. 24. 21:35
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
NEM ilyenek a magyar nők.
2018. aug. 25. 13:04
 22/40 anonim ***** válasza:
72%
Viszont egyre több az olyan fiatal, aki akkor is a se.ggét vakarja, ha az anyja beledöglik a munkába. Én megértem ha az ilyenektől szabadulni akarnak, hiába az elcseszett nevelés miatt ilyen a kölyök.
2018. aug. 25. 13:05
 23/40 anonim ***** válasza:
0%
De ilyenek a magyar nők,a proli fazon ilyen es sajnos ez marad otthon.. A Pelenka törlesztőt is bevezetnék ovoda munka mellé. A mgyar nők 90 % pénzért szül( csok gyed gyes csp,juttatások,utána meg kidobálják oket és johet a szülő tartaS is.. Mi itt külföldön fizetésből élünk nem a gyerrekből,otthon a fizetes két emberé szar és hugy.. Egyre több magyar szül kint vajon miért otthon meg a proli rabszolga marad..
2018. aug. 25. 13:10
 24/40 anonim ***** válasza:
64%
Egyszer már vergődtél itt, és akkor is megmondtuk, hogy eltakarodhatnál nyáron pl melózni, és nem anyádon élősködsz, mikor a 200 rongy 4 emberre semmire nem elég.
2018. aug. 25. 14:21
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

23

Pont azért szül "kint", mert a kézetlen iskolázatlan prolinak is adnak annyit, amivel befogják a száját. Nem kell érte tanulni meg okosnak lenni meg teljesíteni sem, hogy megélj.

Öngól.

2018. aug. 25. 15:15
 26/40 anonim ***** válasza:
39%

14

Vicces, amikor az aljanép prolizik :))

Felnőtt embert nem köteles eltartani senki. Akkor sem, ha nem tetszik a fajtádnak.

Felnőtt embernek nemcsak jogai, kötelezettségei is vannak. Tehét ha alacsony a bevétel a családban, akkor pihikézős nyár helyett mozduljon meg.

4 gyermekünk van. Mindnek fizetve a taníttatása. De nem azért, amit te képzelegsz, hogy megszülettél és utána mama és papa pénzeljen nagykorúságodban is. Az ugyanis a prolik ismérve. A lumpenproliké.

2018. aug. 25. 15:17
 27/40 HaEv ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Én az érettségit is munka mellett tettem le. Nem fogsz belehalni!

Nem szép, amit a leírásban olvashatunk, de azért értsd meg az anyukádat is. Egy fizetésből két gyereket eltartani - mert a harmadik, az apád nem ad haza semmit... Mindemellett nem dolgoztál nyáron? Akkor pótolhatod. Anyukád mikor fog pihenni? Hidd el, hosszú távon jót fog tenni, hogy dolgozol tanulás mellett - egész máshogy fognak rád nézni az első diplomás munkahelyeden!

Amikor olyan új, friss diplomás kolléga jött a helyre, ahol dolgoztam, aki tanulás mellett dolgozott, egészen másként állt hozzá a munkához. Aki totál új ebben, azt még dolgozni is meg kell tanítani...

Ma sincs diplomám! De bármelyik munkahelyemre visszahívnának, ha mennék.

Dolgozz a tanulás mellett! A saját érdekedben reménykedem, hogy anyukád nem viccelt!

2018. aug. 25. 21:28
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Még egy napot sem voltál ott, de tudod, hogy nehéz és nem fogsz tudni dolgozni? Ez furcsa egy kicsit..
2018. aug. 25. 22:17
 29/40 anonim ***** válasza:
7%
Aljanép, orvos vagyok drága svájcban,ti meg otthon megszakadtok akkor se kerestek annyit mint itt mi akik kijöttünk tanulatlanul :D . A tanulatlan kérlek az max mosogat itt, de még ugyis többet keres mint otthon. :) Dolgozzon a 8 éves is otthon lassan a kajáért,itt meg felneveljük szeretetben és elinditjuk őket ennyi az eltérés de szidjátok a nyugatot vissza is megy a proli mert itt dolgozni kell nincs segélyért pottyantás..
2018. aug. 25. 22:27
 30/40 anonim válasza:
100%
Mi is így vagyunk itthon. Én július elejétől augusztus közepéig dolgoztam, és akkor maradt még idő így augusztus végén a gólyatáborra, pihenni, ilyenek. A fizetésemet pedig félretettem, hogy ha anyu nem mindig tud majd segíteni nekem, legyen miből élnem. Vannak nagyon jó diákmunkák, ahol elég heti két napot vállalni(szombat, vasárnap pl) és pl. a tescóban a hétvégi órabérek elég magasak is. Simán meg lehet ezt oldani. Egyébként engem is nehéz szakra vettek fel, mondták is, hogy nem lehet mellette dolgozni, különben nem lesz idő pihenni, vagy a magánéletre. Majd kiderül. Meg azért is érdemes dolgozni, mert a plussz költségekről még nem is beszéltünk, mint például az egyetemi jegyzetek nyomtatása, hazabuszozás, gondolom szeretnél majd néha új ruhákat venni. Tényleg nem szép, hogy kirakott a szobádból. De, mimt ahogy az előző válaszoló mondta, beszélhetnél vele, hogy ne az egészet, csupán egy részét fizesse ki. Egyébként apukád részéről sem fair a dolog, ő simán segíthetne neked, ha a háztartásba úgy sem fizet.
2018. aug. 26. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!