Jogos a felháborodásom?
Szüleim elváltak. Anyámmal éltem pár hónapig mikor mamáméktól elköltöztünk vele ketten egy lakásba. Az apám az új szobám felújítására, pár új bútorra adott 200ezer forintot nekem. Ebből meg lett véve a parketta ami majdnem 100ezer volt, és a fal ki lett festve. Lett új függöny, függöny karni, lámpa, álló lámpa.
Oda költöztem hozzá, pár hónapra rá el kellett költöznöm mert az új párjával nem jöttünk ki jól. Ő ott sem lakott de nem volt neki szimpatikus barátom se én, és anyámnak ő mondta meg, hogy vagy engem választ vagy őt.
Elköltöztem albérletbe, nagyszüleim nagyon sokat segítenek nekem a mai napig minden téren. Anyámmal azóta pár hónapja nagyjából kibékültünk,
Ott tartanék, hogy több mint fél éve élek ebben a lakásban, nyár van és gondoltam ki lehetne festeni.
De elég szar érzés hogy amit apám adott (arra a pár hónap ott lakásra) elveszett a pénz számomra mert én alig élvezhettem pl az új parkettát.
Jogos a felháborodásom, és hogy ki szeretném fizettetni anyámmal legalább a felét a pénznek amit apám adott a szobámra?
Hogyan lehetne ezt igazságosan megoldani?
Mert szar elnézni hogy apám nekem adta azt a pénzt, és most én jártam szarul mert nekem meg most alig telik még kifestetni is nemhogy új parkettám van..
19 L
Az apa a lányának adta azt a pénzt, hogy a szobáját abból csinálják meg. Ha az apa nem ad pénzt, anyukának akkor is meg kellett volna csinálnia.
Az apa pénzét elköltötték, majd kirakták a lányt.
Szerintem kérdezd meg anyukádat, hogy hol van az a pénz, amit apukád adott, mert szeretnéd belőle kifesteni a lakást, ahol most vagy.
Mert az, amire el lett költve nem a te szobád.
ma 16:19-es: a szoba fel lett újítva, méghozzá a lánynak, olyanra, ahogy ö akarta.
Az, hogy utána kiköltözött (mert nem engedték oda a fiúját is), az magánügye.
Az anya arra költötte a pénzt, amire szánta az apa, annak alapján nem követelhet vissza semmit a lány, hogy ö közben máshol akar lakni.
Amit írtál, CSAK AKKOR lenne helytálló, ha a lányt elküldik, és UTÁNA újítják fel a szobát az anya barátja óhaja szerint.
1.Apád helyében nem adtam volna neked ennyi pénzt felújításra; szerintem olcsóbban is valszeg kijöhetett volna a felújítás, ha nem is nézzük azt, hogy
2. Apád meg miért az új párját választotta a lánya helyetT?
Aki azt várja el ,hogy válasszunk két szerettünk között, azt nem kell választani. Mármint azt az embert, aki kényszerít, hogy lemondj valamelyikőtökről a kettőtök közül.
Ha azt mondaná, hogy nem fogadja el, nem viseli el a gyerekemet, akkor az addig volt a párom. engem nem lehet kisajátítani ,meg birtokolni. Vagy elfogadja, hogy a gyerekem is az életem része, és hozzám tartozik, vagy repülhet.
3.pedig; hogy anyukádnak ehhez az ügylethez amit apukátokkal lebonyolítottatok , semmi köze. Tehát ő nem tehet róla, hogy apud adott neked 200000-t, ami meg pocsékba ment, mert rossz lett az új barátnője. Tehát ezt ne rajta verd le, tehát neki ehhez semmi köze, ne fizettess ki vele semmit. Itt a kakikavaró, akinek max fizetnie kéne, de szerintem rajta se nagyon kérheted számon, az az apád új párja. Ő egy pancser, ha elvárja valakitől, akit elvileg szeret, hogy mondjon le egy olyan valakiről aki fontos neki. Szétverte a családotokat zseniálisan. Mármint, a te kapcsolatodat apáddal. Elmarta mellőled az apádat. De a nő meg azon a tudatszinten van, úgyhogy nem várhatsz tőle nagyobb szellemi teljesítményt, apukád meg valamiért behódolt neki, szóval picit ő is ludas, hogy nem a gyerekét választja.
Na de várjunk. Most nem arról van szó, hogy
Apának lett egy új csaja.
Anya és lánya elköltöztek onnan.
Apa hívta a lányát a régi lakásba, ahol régen hárman anyja, lány, apa éltek, hogy jöjjön vissza a régi szobájába lakni.
A lány ment is a régi szobájába, a régi házukba lakni, tehát visszaköltözött az anyjától az apjához, ahol régen laktak; csak az az apa háza, azért ők mentek el onnan a lány meg az anyja, amikor elköltöztek, amikor külön gondolták továbbélni.
Szal most nem így van a történet? Mert én ebből így ezt vettem ki.
Szülők elváltak
Kérdező és az anyja a nagyszülőknél éltek
Onnan költöztek el ketten egy lakásba
Apa adott pénzt, hogy az itteni szobáját újítsa fel a kérdező
Az anya új pasija nem viselte el a kérdezőt és barátját, ezért választás elé állította a kérdező anyját: Vagy a lánya, vagy ő.
Az anya a pasiját választotta, a kérdezőt, tehát a lányát kidobta.
Így lettaz anyjának egy apa által finanszírozott felújított szobája, ami a kérdezőjé lett volna, ha nem dobja ki a pasija miatt.
A barátom nem oda költöztetni szerettem volna, csak egy héten egyszer ő is feljöhetett volna ahogy én is elmentem ugyan úgy egy héten többször hozzájuk.
Ameddig nem jött össze ezzel az emberrel neki semmi baja nem volt barátommal, egyedül a pasijának nem volt szimpatikus az én barátom. És hiába nem lakott nálunk, ő mondta azt, hogy a barátom nem teheti be a lakásba a lábát. Valamint utána anyámat választás elé is állította, hogy vagy ő, vagy én.
Őt választotta, amit sosem fogok tudni neki megbocsátani hiszen szerintem ez nem normális.
Az albérletet a saját pénzemből fizetem nagy nehézkesen, ugye ez miatt el is kellett mennem dolgozni pedig tovább szerettem volna tanulni.
Köszönöm annak aki tudta értelmezni a kérdésem, és nem tartja normálisnak ezt a választást amit anyám hozott meg!
Nem hibáztatom a kérdezőt, bocs, de az anyjának SEMMI köze nincs ahhoz, hogy ő felújította a szobát az APJA pénzéből.
Miért kéne bármit is adnia a gyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!