Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem azaz apám akit annak hittem?

Nem azaz apám akit annak hittem?

Figyelt kérdés
Talán a szüleimnek (apámnak) nem jött össze a gyerek aztán anyám félrelépett és ebből születtem. 99,9% hogy így volt ezt kikövetkeztettem. A házasságuk 15. évében születtem. Apám aztán alkoholista lett a születésem után. Nyilván érthető, hogy miért... Bár én ezt az embert nagyon szerettem, és már sajnos nincs közöttünk, de nem sokára követni fogom őt a sírba, mert az a szeretet, és empátia amit iránta érzek egyszerűen végtelen. Anyám iránt pedig megvetést, gyűlöletet érzek emiatt, mert akár örökbe is fogadhattak volna gyereket, ha már nekik nem jött össze, és így apámat se alázta volna meg.
2018. aug. 10. 01:55
1 2
 1/12 Miss Endzsi ***** válasza:
31%
Ugyanez a szituáció adódott a régi barátoméknál is. Az apja szintén alkoholista, aki utálta a fiút, akit a fiaként kellett volna nevelnie, mert az asszony tagadta, hogy félre lépett volna. Számorma elég gusztustalan, nem csodálom, hogy így megőrült a férfi.
2018. aug. 10. 03:42
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Aha.Szóval utálod anyádat, mert KITALÁLTAD hogy félrelépett. Az alkesz apádat meg imádod, és jól meghalsz érte... Már bocs, de hülye vagy. Bele vagy esve az apádba vagy mi van? És kell valami kifogás hogy nem is a faterod? Ha meg tényleg sza.r a házasságuk, akkor el is válhatott volna ahelyett hogy gerinctelen szemetet csinál magából....
2018. aug. 10. 04:08
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Ja hogy már halott, bocsi. Akkor is baromságokat beszélsz. Műdráma, hiszti, szentet akarsz avatni egy nyomorult szenvedélybetegből, akit szerencsétlen anyád évekig elviselt.. igaz, ő is megszabadulhatott volna tőle, sőt kötelessége lett volna hogy ne legyen egy manipulatív piás a gyereke közelében.
2018. aug. 10. 04:09
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy lesz! Főleg, ha az ilyen hulladékok önként és dalolva "követik a sírjukba" a hulladék, iszákos felmenőiket.

Lehet lepontozni.

2018. aug. 10. 05:05
 5/12 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

1. Nem tudod ki a biológiai apád. Ki kellene deríteni.

2. A 15 évnyi gyermektelenséget és egyszeri félrelépést követő terhesség nem garancia arra, hogy a kvázi nemzőképtelen férfitól származol.

3. A félrelépés lehetett apád által is támogatott, hogy legyen anyádnak vér szerinti gyereke, csak utólag nem tudta ezt elfogadni, amikor maga a gyerek már minden nap emlékeztette.

4. Amit szeretetnek érzel iránta, lehet csak egyfajta Stockholm-szindróma vagy az édesanyáddal szembeni érzéseidet érted félre.

Érdemes lenne anyukáddal vagy egy terapeutàval ezt átbeszélni.

2018. aug. 10. 05:47
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem beszélsz anyukáddal is hogy hogy is volt ez? Ha akkor egyszer lépett félre sztem ez nem kur..ság. Ki tudja hogy mik voltak a körülmények.Az is kérdés Apáddal hogy éltek akkor? Jó volt a viszonyuk,minden ok volt köztük? Sztem számodra is jó volna ez a beszélgetés meg anyukád számára is. Mindenesetre tisztulna a kép és ezáltal a jövő.
2018. aug. 10. 07:39
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező!

Ismered a latin mondást: "Holtakról az igazat, vagy semmit!"?

"Kikövetkeztetésed" alapján itélkezel és itélsz el valakit, aki már nem tudja megvédeni magát, a maga igazát.

Tévedhetetlennek tartod magad következtetéseidben?

VÉLT igazad alapján gyűlölöd anyádat ahelyett, hogy nyugodt beszélgetés során megtudd az igazságot?

Ezek szerint még anyádnál is rosszabb vagy!

2018. aug. 10. 08:39
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Az egésznek semmi ténylegs alapja sincs, csak te fantáziálsz össze mindent.

Sem arra nincs semmi bizonyíték, hoyg anyád félrelépett - azon kívül, hogy 15 év után lett csak terhes -, sem arra, hogy apád akkor lett alkoholista - könnyen lehet, hogy már elötte is az volt -, emellett anyád felnevelt, amíg apád részegeskedett, szóval eleve rossz példaképet választottál.

Szerintem jobb lenne, ha nem megpróbálnál hülye elméleteket kovácsolni, hanem inkább nyíltan beszélni anyáddal, hogy tegyen rendet a fejedben.

2018. aug. 10. 09:33
 9/12 anonim ***** válasza:
70%
Szegény anyád... Szerintem nyugodtan menj csak a drága jó szent apu után, had legyen anyádnak pár nyugodt éve.
2018. aug. 10. 10:16
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

Tehát 15 évre születtél, és születésed után apád alkesz lett.

Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy apád nem akart gyereket, de anyád csak kiharcolta/összehozta/kizsarolta, és ezt nem bírta apu elviselni. Azaz téged nem akart. Rögtön nem érdemes arra, hogy utánahalj, mi?

Nem bántani akarlak, de ez a "99,9% hogy így volt ezt kikövetkeztettem." megjegyzésed nevetséges. Ez azt jelentené, hogy a lázálmaid, képzelgéseid pontosabbak, mint a DNS-teszt.

Csináltass DNS-tesztet apád egy még élő rokonával, vagy beszélj anyáddal. Képzelgések alapján se ítélkezni nem lehet, se szobrot állítani valakinek.

Ja, és mielőtt belehalnál a szeretetbe apád iránt: ugye azt tudod, hogy az elméleted szerint az apád nem tudta elfogadni, hogy nem tőle vagy, tehát téged nem tudott elfogadni.... ezek után mérlegeld, beleugrasz-e érte a kútba. Mert ha rendesen, szeretettel nevelt volna úgy, hogy esetleg tudta, hogy nem tőle vagy, na az nemes dolog, de hátat fordítani a más fattyának az nem.

2018. aug. 10. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!