Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki becsúszott baba volt,...

Aki becsúszott baba volt, annak milyen a kapcsolata a szüleivel?

Figyelt kérdés

Régebb óta tudom, hogy engem nem akartak anno, csak becsúsztam. Viszont most a 3 tesómról ugyanez derült ki.

Teljesen máshogy nézek azóta a szüleimre, mintha megvilágosodtam volna. Már értem miért nem foglalkoztak velünk, nem törekedtek a megfelelő nevelésre. Kicsit frusztrál, hogy teljesen más életet képzeltek el maguknak, csak nyűg voltam/voltunk.

2018. aug. 9. 08:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
En kesoi, nem tervezett vagyok de jo a kapcsolatom, illetve jo csaladba szulettem.
2018. aug. 9. 10:19
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Becsúszott baba vagyok. Ráadásul másfél évvel a válás előtt csúsztam be, amikor azért már nem volt minden happy. Nagyon jó kapcsolatot ápolok mind anyukámmal, mind apukámmal (egymást mondjuk ki nem állhatják). Tiniként voltak összezördülések, nyilván lázadoztam minden ellen, de azt is jól kezelték, most pedig felnőttként a barátaimnak tekintem a szüleimet is, bármit meg tudunk beszélni, szeretem őket.
2018. aug. 9. 10:26
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Én becsúszott vagyok, és igen,erősen éreztették velem.

Apa még nem is annyira - bár ő 21 év után közölte velem, hogy sajnálja, amiért nem fiú lettem -, de anya eléggé.

Ellátott, de ennyi, távolságtartóan viselkedett velem, nem volt igazi anya-lánya kapcsolatunk sohasem. Nem volt közös játék, meghitt beszélgetések, ölelés.

Sokszor volt ingerült rám, dicséret ritkán, szóval, hát igen.

Unokahúgaim és a szülei kapcsolatán látom, milyen az, mikor várják a gyereket. Ég és föld, sok nevetés, közös játék, folyamatosan szeretettel fordulás a gyerek felé, nincs kaffogás meg félvállról vetett mondatok...

2018. aug. 9. 10:30
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, ilyesmikre gondolok, mint amit az utolsó írt.

Nálunk ugyanez volt. Ráadásul a kisebbik tesóm a majdnem válás előtt fogant, így szüleim ezért nem váltak el mégsem. Azóta is csak úgy élnek egymás mellett.

2018. aug. 9. 11:17
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Mindketten becsúsztunk, a testvéremet még, engem már nem akartak. Viszont nem hiszem, hogy csak emiatt lenne rossz a viszonyom a szüleimmel. Kisgyerekként nagyon apás voltam, és ő is odavolt értem. Azóta nem vagyok neki megfelelő, amióta kiderült, hogy van saját személyiségem és saját gondolataim, amik nem feltétlenül egyeznek az övével. :)

Anyánk viszont a mai napig rajong a testvéremért, fiatalabb korában is többet segítette, és felnőttként is lesi minden kívánságát.

Szóval nem hiszem, hogy a tervezettségen múlik, sokkal inkább a szülők természetén.

2018. aug. 9. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Azért a becsúszott baba és a nem kívánt baba nem ugyanaz.

Én nem voltam tervezett. Egyedül tartott meg és nevelt fel anyukám, de eszébe se jutott egy pillanatig se, hogy ne akarjon engem. Nagyon jó a kapcsolatunk, most felnőtt koromban is.

2018. aug. 9. 21:58
 17/17 anonim válasza:

Én becsúszott baba voltam.

A szüleim szétmentek 4-5 éves korom környékén.

Anyámmal élek, teljes szívéből gyűlöl engem, és én is őt.

Apám csak azért "szeret", mert nem neki kellett felnevelnie.

Én így látom. Ők ezt éreztetik velem.

2018. dec. 23. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!