Szerintetek milyen előnyei és hátrányai vannak, ha nagy a korkülönbség a szülők-gyerek között?
"köztem és a szüleim között állt fenn a nagy korkülönbség"
Akkor nem értem a kérdés lényegét. Kapcsold ki a gépet, nézz körül az életedben, és látni fogod, hogy milyen előnyei meg hátrányai vannak. Biztos lehetsz benne, hogy mindent, amit te előnynek látsz, van, aki hátránynak, és fordítva, úgyhogy semmire se fogsz menni a válaszokkal.
"a túlféltést maximálisan tapasztaltam anyám részéről, apám korán meghalt, talán ezért is"
Egészen biztos, hogy ezért is. És ez egy lényeges dologra mutat rá: az, hogy milyenek a szülők egyáltalán nem csak attól függ, hogy mekkora a korkülönbség a gyerekek meg köztük, hanem egy csomó más tényezőtől is függ, általánosításokkal meg mire mész?
11-12-es válaszoló, ha nem tetszik a téma, lapozz tovább, nem kell minden szembejövő kérdésre válaszolni, ha nem tudsz érdemben válaszolni.
nem kell értened a kérdés lényegét, keress olyat, amelyiknek érted és akkor nem kell elkezdened kötözködni.
örülök, hogy Te jobban tudod, hogy Én mire fogok menni a válaszokkal.
hagyd meg nekem a lehetőséget, hogy eldöntsem mit kezdek a válaszokkal meg az általánosításokkal.
tudtommal ez az oldal azért van, hogy kérdéseket tegyünk fel, én feltettem, te pedig válaszoltál, de én úgy érzem mindenáron belém akarsz kötni, kérlek lapozz tovább, végeztem ezzel a témával.
Az idősebb szülő türelmetlenebb.
Hátrány még az hogy simán nézhetik pl anyudat a nagymamádnak.
Van egy ismerősöm aki 45 évesen vállalt gyerekeket (férfi) Most 62 éves és "még" csak az egyik 16 a másik 17 éves.
Sajnos az ember vagy 10 éve cukros és tojik rá így nem tudni meddig lesz velük, de valszeg ígyis- úgyis fiatal lesz a testvér-pár mikor elvesziti a szüleiket. Na meg a nagypapát meg a nagymamát is alig ismerhetik/ék meg főleg ha ott is nagy a korkülönbség. Dédszülőkről már nem is beszélve. Tehát kisebb a család ezáltal.
Én amúgy pont olyan családból származom ahol anyum is fiatalon meg az anya is fiatalon babáztak le. Mamám 71 éves én meg októberben leszek 30, ráadásul van egy bátyám is aki 3 évvel öregebb :D
Pont nem rég kérdeztem meg tőle (anyám) hogy így csinálná e ezt ha visszamehetne az időben és érdekes válasz az volt hogy az ugyan igy csinálná hogy fiatalon meg lettünk neki. Egy női kollegámat is megkérdeztem aki 25 évesen lett meg az első gyerek és érdekes hogy még ő is azt mondta hogy akár hamarabb is meglehetett volna a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!