Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tiz evig azt hallgattam a...

Tiz evig azt hallgattam a szuleimtol, hogy tanuljak tovabb egyetemen, ne aggodjak az anyagiak miatt, majd ok megoldjak, legyek orvos, erre most kozlik, hogy nincs penzuk, es oldjam meg, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
2018. aug. 6. 09:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
20%

Látom, akik (velem együtt) arra buzdítanak, tegyél te is valamit céljaid elérésére, mind lepontozottak lettek.

Aztán, ha bejutottál a felsőfokú képzésbe, tanuljon is, vizsgázzon is, netán doktoráljon is más helyetted?

Remélem, az ételt nem szüleiddel rágatod meg.

2018. aug. 6. 12:12
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

1-nek és 6-nak üzenem, hogy helyesen: "oldd meg!" (A felszólító mód jele hasonul.)

Kérdező: Kérdezd meg a szüleidet, hogy pl. lakhatással, ellátással tudnak-e továbbra is segíteni? Ha az az álmod, hogy orvos legyél, illetve továbbtanulj, ne add fel! Arról nem írtál, hogy van-e lehetőséged államilag finanszírozott helyen tanulni. Ha igen, akkor a költségek lényegesen alacsonyabbak, főként, ha a szüleidnél lakhatsz.

2018. aug. 6. 12:55
 13/25 anonim ***** válasza:
21%
Menj el dolgozni,talán.Vagy ciki a munka?
2018. aug. 6. 13:19
 14/25 anonim ***** válasza:
72%
Kit milyen emberek vesznek körül. Nekem ha anyukám azt mondta, valamire van pénz, akkor volt.
2018. aug. 6. 14:06
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

A gyengébbek kedvéért leírom, mire gondolt a kérdező:

A szülei AKARTÁK ÉS RÁERŐLTETTÉK a továbbtanulást és az orvosi pályát, ő pedig a szüleire hallgatott. AZZAL HITEGETTÈK, hogy nincs mitől félnie, van pènz, most viszont mégsem tudják AHHOZ TARTANI MAGUKAT, amit megígértek.

Remélem egyértelmű voltam.

2018. aug. 6. 14:28
 16/25 anonim ***** válasza:
20%

Milyen orvos lesz abból, akinek gondolatát neked kell elmagyaráznod?

2018. aug. 6. 15:27
 17/25 anonim ***** válasza:
6%

Milyen orvos lesz abból akit a szülei ennyire tudnak befolyásolni?

Amúgy kérdező,miből tartott volna nemet mondani?

Ha anyád azt mondja h a párod egy csicska ingyenélő akkor miattuk kidobod?

Megérdemled a sorsod

2018. aug. 6. 15:38
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
Ez sajnos tényleg patthelyzet. Legközelebb magadra hallgass. Beszélni tudsz velük, dolgozni menni, vagy valakitől segítséget kérsz, ha tudsz. Erre sajnos nincs más megoldás. Eléggé megbomlott a bizalom.
2018. aug. 6. 15:46
 19/25 anonim ***** válasza:
32%

kedves kérdező, ne hibáztasd a szüleidet, hogy azt akarták, akarják, hogy továbbtanulj, szerintem sokkal rosszabb lenne, ha hülyének néznének, és azt mondanák, hogy úgysem lesz belőled semmi.

Nem tudom, te mennyi idős vagy, a szüleid mennyi idősek, de az biztos, hogy az utóbbi 10-15 évben borzasztó nagy mértékben megnővekedett a továbbtanulás költsége.

Lehet, hogy a szüleid korábban azt hitték, hogy tudják majd finanszírozni az egyetemi tanulmányaid, de most, hogy aktuális lett, már látják, hogy meghaladja az erőjüket.

Én pl 41 éves vagyok, és az átlagnál sokkal jobban keresek, de én is aggódom, hogy hogyan fog jutni arra,

Hogy magunknak nyugdíjra tegyek félre (nekünk ugybár már nem nagyon jut majd nyugdíj)

Hogy fenntartsam a lakást és az autót, és normálisan ruházzuk, etessük a gyerekeket

Hogy néha, egyszer egy évben el tudjunk menni nyaralni

Hogy legyen némi pénztartalékunk arra az esetre, hogyha valami váratlan történik

és, hogy több évig finanszírozzam a gyerekeim tivábbtanulását esetleg egy idegen városban, ahol a megélhetést, albérletet, bulikázást, stb is elvárják a szülőktől, hogy fizessék.

Kérlek gondold át, hogy ezek milyen iszonyatos költségeket jelentenek, még azok számára is, akik az átlagon felül keresnek most Magyarországon.

Egyébként arra biztatnálak, hogy mindenképpen nézz utána a különböző diákmunkáknak, diákhitel konstrukcióknak. Egyetemre már felnőtt emberként mész, nem várhatod el a szüleidtől, hogy mindent a feneked alá tegyenek. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak neked, ahogy tőlük telik.

2018. aug. 6. 23:00
 20/25 anonim ***** válasza:
81%
Én meg szülőként azt mondom, mindentől függetlenül, roh.adék dokog félrevezetni tíz éven át a gyereket. Miért hazudozták neki, hogy finanszírozzák? Mert könnyű volt a levegőbe dumálni hülyeségeket?
2018. aug. 7. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!