Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek lehet jó anya...

Szerintetek lehet jó anya olyasvalakiből, aki alapvetően nincs odáig a gyerekekért?

Figyelt kérdés
Nem szívesen töltök el időt velük, mert úgy érzem, nem vagyok képes beszélni a nyelvükön, nincs meg bennem az őszinte lelkesedés a dolgaik iránt, csak magamra erőltetni tudok egy számomra nem túl kényelmes szerepet a közelükben. Viszont úgy tűnik, az ösztönök nálam is működnek, mert egyre gyakrabban játszom el a szülés gondolatával (bár jelenleg nincs kapcsolatom, és tanulok is, szóval úgysem mostanában kerülhetne rá sor), és nem tudom, mennyire lenne jó ötlet a valóságban.
2018. aug. 5. 01:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Simàn lehetsz jó szülőm. Nincs bajom a gyerekekkel, de èn sem birok gügyögni, prüntyögni mindenfèle idegen gyereknek, mert jajj olyan cuki. A sajàtomat imàdom, mindennèl jobban a vilàgon. :):) Hogy a Te szavaiddal èljek, odâig vagyok èrte. :) ès mindig tudtam hogy igy lesz, amikor lesz SAJÀTOM. :)
2018. aug. 5. 07:54
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

9-es, NEM mindenkinek más a saját gyereke! SOKAN ugyanúgy falra másznak tőle, mert szültek erre alapozva.

Azt mondom, aki nem érzi azt, hogy igen, szeretne gyereket mondjuk 95%-ban, az ne szüljön.

Nagyon ciki ugyanis, mikor anyuka rájön mondjuk 2-3 évvel később, hogy igazából ő nem is akarta, teher, nyűg, és aztán folyamatosan a gyerekét bántja ezmiatt.

"Elbxod az életem", "Bár meg se születtél volna", "A legnagybb hibám vagy"... stb. Vagy kiteszi 18 évesen, mert "végre nagykorú lett".

2018. aug. 5. 08:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, jól van, igazad van. De azért van különbség aközött, hogy végülis azért szült,mert rádumálták, társadalmi nyomás, terhes maradt stb. vagy ettől függetlenül VÁGYIK egy saját gyerekre. Szerintem aki vágyik a saját gyerekre, annál valószínűbb, hogy jó is lesz a dolog. Én azt látom, hogy sokan azért szülnek, hogy ki legyen pipálva a baba projekt, vagy ne kelljen visszamenni dolgozni. Vagy a férj vágyik már egy gyerekre. Na mindegy, én is azt mondanám a kérdezőnek, hogy ha majd eljön az ideje és minden stimmel és még mindig vágyik rá, vágjon bele nyugodtan, de nevelje olyanra, hogy normálisan együtt tudjanak élni.
2018. aug. 5. 10:47
 14/20 anonim ***** válasza:
31%

Jelen. Nem tartom ugyan túl jó anyának magam, de a saját gyerek az teljesen más.

Mondjuk a gyerekkel is úgy vagyok mint a felnőttekkel: van aki szimpi, van, aki kevésbé.🙂

2018. aug. 5. 11:03
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Tesómnak lett egy gyereke, és ő mindig nagy gyerekkerülő volt. Hát, a gyerekkel sem változott meg, most olyan mintha a saját gyerekét akarná elkerülni, látom rajta hogy neki ez az egész csak egy hatalmas nyűg. Sajnálom nagyon a gyerekét, ebből kiindulva mondom;

Ha nem érzed úgy hogy nem akarsz, NE SZÜLJ, mert utána hárman is szívni fogtok. Te, a gyerek és az apja.

2018. aug. 5. 12:47
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15-ös, nem ugyanaz a tesónk:)

Én magam amúgy soha nem voltam oda a gyerekekért, idegesítettek, stb. Ehhez képest a lányom SOHA nem zavart vagy idegesített, imádom a mai napig. Nem vagyok türelmes alkat, de neki mindig mindent a legnagyobb türelemmel magyaráztam el, még többet is, mint kérdezett. Most is szeretem, nagyon jó a kapcsolatunk.

Viszont ami tény, hogy az ő születése után sem tudtak meghatni más gyereke, tehát elmondhatom, hogy előtte is és utána is zavart és idegesített más gyereke.

2018. aug. 5. 15:47
 17/20 anonim ***** válasza:

"15-ös, nem ugyanaz a tesónk:)"

Ezt kérdőjellel gondoltam, mármint a fenti mondatot.

2018. aug. 5. 15:47
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Tessék, az ilyen helyzetek születnek a "jajj, majd a sajátodat szeretni fogod" győzködés hatására. És ha már benne vagy nyakig, onnantól senki nem fog veled együttérezni.

2018. aug. 5. 18:25
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, nem akarom én elkapkodni ezt, mint mondtam, momentán a körülmények sem adottak, plusz számomra valamivel egészségügyileg is kockázatosabb lenne a terhesség/szülés, mint másoknak. Abszolút a jövő zenéje még, hogy mi lesz ebből.

Azt gondolom, amit a #13-as válaszoló, kétlem, hogy önszántamból gyereket vállalni teljesen ugyanaz lenne, mint engedni valaki más nyomásának, logikus, hogy az utóbbi eset ritkábban sül el jól. A bébiszitterkedés jó módszer lehet a saját terhelhetőségem felmérésére és az ingerküszöböm kitolására, de valószínűleg másképpen élném meg az idegen gyerekekre való felügyelést, mint a sajátom nevelését, akihez biztos vagyok benne, hogy kötődnék érzelmileg.

2018. aug. 5. 19:11
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül szülőnek lenni. Vannak ösztönök amelyek erre visznek minket és vannak sajnos gyakran családi-társadalmi elvárások is. Nagyon sok olyan szülő van sajnos aki belekerült ebbe a helyzetbe, de nem alkalmas rá és ez hosszú szenvedést hoz a saját és a gyermeke életébe is.

Elborzadva hallom amint sokan mondják, hogy mennyire szeretnének egy olyan cuki kisbabát. És ez alapján hozzák meg a gyerekvállalási döntésüket, nem gondolva arra, hogy a kisbaba néhány hónapig, vagy legfeljebb 1-2 évig cuki, onnantól viszont évtizedekig egy másik ember akiért felelősek vagyunk, de sok esetben képtelenek vagyunk együtt élni velük, mert egészen más személyiségek mint mi.

Rettenetes lelki gyötrelem szülőnek lenni, ha az ember nem igazán vágyik rá és nem igazán alkalmas rá, csak egy felelőtlen döntés következtében szülő lett.

Én azt javaslom, hogy csak az vállaljon gyereket, aki ezt élete fő hivatásának tudja tekinteni, kész lemondani minden más lehetőségről, alkalmas rá és szereti csinálni. A legkisebb kétely esetén ne legyen gyereke!

Rengeteg a szerencsétlen sorú gyerek és szülő akik meggondolatlanságból szenvednek egész életükben, ráadásul be sem ismerhetik, mert a társadalom megveti az anyát aki elismeri, hogy nem örül már annak, hogy anya lett. (Ezt általában persze eltitkolják, vagy kidumálják, vagy önmaguk előtt is takargatják.)

2018. aug. 7. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!