Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hálás vagy azért édesanyádnak,...

Hálás vagy azért édesanyádnak, amiért megszülettél?

Figyelt kérdés
2018. aug. 4. 15:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Azért hogy felnevelt igen.

Azért, hogy megszülettem nem,nekem jobb lett volna ha meg sem születek.

2018. aug. 4. 15:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
már kihevertem.
2018. aug. 4. 15:33
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hálás lennék, ha nem mondaná mindig azt, hogy ,,apádnak kellett mégegy gyermek". Így szerintem mindenkinek elmenne a kedve a hálálkodástól, meg mindentől...

19/L

2018. aug. 4. 15:41
 4/14 anonim ***** válasza:
57%

Igen! Én nagyon. Anyukám apám nélkül nevelt fel, őt pedig kirúgta, mikor kiderült, hogy alkoholista.

Fiatalon esett velem teherbe, de megtartott, és a legnagyobb szeretetben nevelt fel, bár elég nehéz élete lett így.

Nagyon hálás vagyok beki ezért, és örökké az leszek.

2018. aug. 4. 15:46
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Sem azért nem kell hálásnak lenni, mert megszült, sem azért mert felnevelt. A nevelés minősége számít. Azért mert megszült nem érdemli meg az "édesanya" megszólítást, de ha szeretetben felnevelt, igen. Olyan csak a latin-amerikai sorozatokban létezik, hogy csak azért elkezdek szeretni valakit, mert ő szült vagy nemzett. A szeretetnek semmi köze sem a szüléshez, sem a vérkötelékhez. Visszatérve a kérdésedhez, akkor akit béranya szült, az kinek legyen hálás? A gyerek nem kéri, hogy legyen, úgyhogy aki hálát vár, az ne vállaljon gyereket. Nem mindenkinek való a szülői feladat, mert a gyereknek nem csak enni kell adni, öltöztetni, taníttatni, hanem bizony a lelkét is ápolni kell.
2018. aug. 4. 16:05
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem, azért vagyok hálás, mert jó anya, erős nő és mindig aszerint cselekszik, amit mond. Mert érzelmi biztonságot ad, és biztos pont az életemben, akiben soha nem kell csalódnom vagy kételkednem.
2018. aug. 4. 17:12
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én már anyuka vagyok, és úgy gondolom, hogy nem kell ezért a gyereknek hálásnak lennie, ugyanis nem neki tettem szívességet azzal, hogy megszültem. Én akartam gyereket, én döntöttem úgy, hogy jöjjön. Miért tartozna ezért hálával?
2018. aug. 4. 17:17
 8/14 anonim válasza:
100%
Nem. Nem is tekintem az anyámnak. Soha nem segített, csak lehúzott. Minden K***ának elhord úton-utfelen, napi rá kívánja a halálomat.
2018. aug. 4. 17:20
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, sem anyámnak sem apámnak, megszülettem, ez biológia, megtörténhetett volna az is, hogy nem sikerül a próbálkozás.

A nevelésért is csak részben, mert van, ami nagyon nem volt jó, persze, lehetett volna rosszabb is, de ettől még nem akarom ugyanazt csinálni, amit ők.

Nem gondolnám, hogy hálásnak kéne lennem a megszületésemért, én sem fogok hálát elvárni a leendő gyerekemtől.

2018. aug. 4. 17:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2018. aug. 4. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!