Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyik tipikus szülői mondatot...

Melyik tipikus szülői mondatot tartjátok a legidegesítőbbnek?

Figyelt kérdés
Én a "Mert azt mondtam"-tól és az "Én megmondtam"-tól megyek a falnak :D

2018. aug. 4. 10:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Erre az "amíg fedelet adok a fejed fölé.. Én kenyerem eszed..." Stb mostani anyósom annyit mondott erre annak idején, "ne is haragudjon, da milyen szülő az ilyen? A gyerek akart megszuletni? Nem, a szülő akarta. Akkor nem alap dolog etetni, ruhazni, gondját viselni? Mert ő anno ezt vállalta. Nem a gyereknek kellene még külön kiérdemelnie. "
2018. aug. 4. 12:54
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondtam és Nem azért mondom de...
2018. aug. 4. 13:49
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Elvált szülőknék a: "Ha valami nem tetszik akkor takarodj anyádhoz/apádhoz!"
2018. aug. 4. 13:54
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

"Amíg fedelet adok a fejed fölé"

Én ilyet soha nem tudnék mondani a gyerekemnek.

Én vállaltam,és nálam mindig szívesen lakhat akármi is történjék,mert a gyerekem. Egy normális szülő nem mond ilyet a gyerekének.

Az otthon a szeretet és család helye,joga van itt lenni bármilyen körülmények között :-)

2018. aug. 4. 14:39
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Az 1. és 2. válaszoló válasza nálunk is előfordult. Megjegyzem az "apám" 1 éves korom óta nem látott.
2018. aug. 4. 15:13
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
"Amíg az én kenyeremet eszed", "most még nem érted, de ha felnősz, majd hálás leszel érte"
2018. aug. 4. 15:22
 17/28 anonim válasza:
100%
Nekem is annyi, mint neked..
2018. aug. 4. 22:54
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"Én a helyedben..." (de szerencsére nem vagy a helyemben.)

"Olyan vagy, mint az apád" (És annak idején ki is választotta?)

"Bezzeg XY..." (Az unokatestvérem... Hát sokra vitte az is, mit ne mondjak...)

2018. aug. 5. 14:01
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
"Bezzeg a tesód", "Nem érdekel más" és ezután kérdik, hogy másnak hogy ment például egy doga vagy vizsga, mindenről csak én tehettem (akár itthon, akár a suliban, ha cseszegettek), "csak azt akarom, hogy neked jó legyen" és közben irányítani akartak és ha valami rosszul sült el, én tehetek róla, "bezzeg az én időmben" mintha ők lettek volna a megváltók, úgy ugráljak, ahogy mások fütyülnek és aki nem is érdemelné meg, annak is kell segíteni, ahogyan ő akarja (például egy alkoholistának vennem kellene piát). Még naphosszat lehetne ezeket sorolni szerintem, minden gyerek és fiatal átélhette ezeket. Korán meg kellett tapasztalnom ezt és akkor el is határoztam magamban, hogy ha én szülő lennék, akkor sosem tennék ilyeneket a gyerekemmel!
2018. aug. 5. 15:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ugye, megmondtam?!"

Megfogadtam, hogy SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN A KÖLYKÖMNEK EZT NEM FOGOM MONDANI.

Betartottam, nem is mondtam soha (23 éves most, ha eddig kibírtam, már kibírom, igazán normális fiatal-felnőtt).

A legviccesebb még az, hogy közben meg k...vára nem "mondta meg". Pl. az anyám. Tehát amikor döntenem kellett valamiről az életben, (munkahely, iskola, párkapcsolat), akkor kussolt, tanácsot sosem adott, át sosem beszélte velem. Oké, ezt megszoktam. De ha mégsem hozta a remélt eredményt a döntésem, akkor jött az "ugye megmondtam?"

Ennél aljadékabb szemétséget szülőtől elképzelni sem tudok.

2018. aug. 5. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!