Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elegem lett véglek, mit...

Elegem lett véglek, mit kellene tenni?

Figyelt kérdés

Hű, ez már elég régóta gyűlik bennem, és nem is tudom hol kellene kezdeni...

Anyámék Jehova tanúi és hát vannak gondok.

Állandóan vita van a roh@dt vallásuk miatt. Engem is ebben neveltek, de én nem szeretném tartani. Hétvégén amikor mennék valahová, apám jön a fontossági sorrendjével,hogy nem mehetek sehová mert nem voltam gyülekezetben (templom csak a tanúknál nem úgy hívják. Megmondtam nekik, hogy nekem nincs bajom a vallásukkal de engem hagynak ki belőle. Nah, ebből jön az üvöltözés (részemről is). Jön azzal,hogy vajon ki éli túl majd az Armageddont stb.

Anyámmal szinte folyton veszekszik mindenért. Ide járnal időnként a vénei, hogy miért nem járok. Jó ha nem rakatom ki magamat, mert akkor ha elköltözök nem állhatnak velem szóba, azt meg ki akarná?!

Mondom nekem nincs bajom ezzel,hogy ők vallásosak, de ilyenért nem mehetek el szombaton meg vasárnap sokszor sehová? (Jó ki szoktam könyörögni, de nem mindig sikerül). Rock vagy eleve bármilyen koncertről csak álmodok, hogy majd ha egyszer elköltöztem. Hogy elmenjek 2 napra valahová 17 évesen (akar barátokhoz) álmodjak csak erről...

Ha barátnőm lenne akkor taslit kapnék, hogy ott maradna vagy 3 fogam.

Apám meg azt mondta "Barátnő csak házassági céllal lehet, akkor is fél évig utánna el kell venni" Gondoltam is magamban hogy ez hülye.

Jövő januárban leszek 18 éves, de akkor is délután 3-4 órától mehetek heti 1x este 8-ig bárhova is. Mert a kor nem jelenet semmit. Buli stb kizárva. Ha tudnák, hogy én néha 1-1 sört megiszok kiakadnának. Mondjuk múltkor ittam egy délután alatt 3 sört (az aztán sok) úgy kiakadtak,hogy én szégyent hozok a családra stb. Mi ez a szekta pls? Komolyan mondom ez már szánalmas... Mit kell erőltetni a h*lye vallásukat? Apám 17 évesen a kocsma előtt fentrengett én meg 2 napos biciklis túrára nem mehetek "drogozok,nőzök, cigizek, iszok" egyszerűen szánalmas! Valami ötlet erre ?

Arra gondoltam hogy jövőre már kalap kabát lelépek délutánra, ha engednek ha nem. :(

2018. aug. 2. 11:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Költözz koleszba.
2018. aug. 2. 11:26
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Elmebetegek. Költözz minél hamarabb!
2018. aug. 2. 11:31
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el.
2018. aug. 2. 11:49
 4/14 anonim válasza:
3%
Hát az én osztálytársam is Jehova tanúja, és én nem vagyok az, szóval nemtudom milyen annak lenni de amiket mesélt róla nem annyira rosszak, és a szüleid lehet hogy tényleg kicsit túlzásba estek de sok dolgot írtál amit a vallás ír elő... tőlem elköltözhetsz,nincs beleszólásom de szerintem elég egyszerűen csak vallást váltani...
2018. aug. 2. 11:52
 5/14 anonim válasza:
7%
Is elég lenne* csak véletlen kitöröltem
2018. aug. 2. 11:53
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

Na ha anyumék anno jehova tanúi lettek volna, akkor én ma nem élnék. Ugyan is jehova tanúi tiltják a vérátömlesztést. Nekem meg gyerek koromba kellett volna.

Szerintem baromi beteg ember az, aki ennyire rá kényszeríti a saját gyerekére a maga hitét.

Aztán meg majd leshet, ha 18 évesen örökre ott hagyja őket.

2018. aug. 2. 12:10
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
És persze, akkor is te leszel a szar, hogy hogy merted :'D
2018. aug. 2. 12:11
 8/14 anonim ***** válasza:
7%

Igen elköltözhetsz. Ugyanakkor azért tegyük hozzá hogy az alkoholfogyasztás korhatára 18, te pedig 17 vagy.

A szüleid nem normálisak, főleg mert az elveiket nem megfelelően közlik veled.

Amúgy meg térj valami normálisabb vallásra, mert a jehova tanúi egy rossz szekta.

2018. aug. 2. 12:41
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

Ezért kéne már végleg elfelejtenie az emberiségnek azt a k.r.v.a vallást, a konfliktusok magas százaléka ebből adódik. De a sok roncs ember oda bújik, hogy majd valaki aki nem létezik, majd ő segít. Hát nem! Nem létezik ilyesmi, mint isten.

Hogy a kérdésre válaszoljak: Gondolom még középsulis vagy és 17 évesen gondolom utolsó évet fogod kezdeni, tehát teljesen megérthető, ha érettségi évben nem szeretnél dolgozni, és szeretnél egy jó érettségit. Januárig viszont kéne valami kis pénzt bezsebelni, szóval ajánlatos most keresned augusztustól-januárig valami könnyebb diákmelót, hogy legyen egy kis zsebpénzed. Utána azzal a kis pénzzel otthonról picit elmennék, vagy rokonokhoz ha van értelmes, vagy haverhoz beköltözni és beadsz a pénzedből mindent, hogy jövő szeptemberig ott maradhass, és majd szeptemberből egyetemi kollégiumba felvegyenek. Ott vállalsz hétvégi munkát, mondjuk vasárnap és fizeted a kollégiumot plusz gyűjtesz. Amint végeztél az egyetemmel és sikerült egy kevés pénzt összeszedni, egy másik haverhoz vagy rokonhoz visszamész és kéred, hogy amíg találsz munkát ottmaradj. Amint találtál, keresel albérletet és onnantól pedig szabad vagy. Jobb most nem jutott eszembe, bár nyilván ha egyetem mellett dolgoznál jobb lenne, de az a legnagyobb marhaság, szóval csak ez van most :\

2018. aug. 2. 12:52
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
8-asnak az alkohol fogyasztás korhatára nem 18 év! Az a kiskorú aki nem közterületen fogyaszt alkoholt nem követ el semmilyen szabálysértést. Ha a boltban egy kiskorú szeszes italt vásáról, azért az eladót terheli a felelősség.
2018. aug. 2. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!