Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Már nagyon elegem...

Mit tegyek? Már nagyon elegem van!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon elegem van anyukámból, egyszerűen kikészít! Szinte minden tantárgyból 4-es vagyok, csak a matekom 2-es, mert egyszerűen nem megy, nem értem. Minden egyes nap minimum másfél órát gyakorlom a matekot, magántanárhoz is jártam 3 évig, osztálytársaim is korrepetáltak de így sem értem, pedig nagyon szeretném megérteni (szóval nem arról van szó, hogy nem is akarom érteni, és ezért nem megy). Történelemből kitűnő voltam félévkor, most becsúszott egy 2-es mert 2 és fél hétig korházban voltam, és nem tudtam pótolni. A többi tantárgyból csak 4es 5ösöm van, meg néha becsúszik egy-két 3-mas. Nem mondanám magamat annyira rossz tanulónak, szinte vért izzadok hogy elérjem ezt a szintet ahol most vagyok. El vagyok könyvelve hülyének, lustának(!!!!). Ma van a születésnapom, és felhívtak a rokonok hogy felköszöntsenek, meg hogy milyen ajándékokat kapok, meg milyen lesz/ hogy lesz megtartva. Anyu meg beleszól hogy: Nem kap semmit, nem lesz semmilyen születésnap mert nagyon rossz tanuló!! Még tortám se lesz, megmondta. Egyszerűen észre sem vesz, csak akkor ha valami rosszat csinálok. Ha hozok egy rosszabb jegyet pl matekból, akkor én vagyok a kötsög gyerek, meg a roha dék balf***sz aki semmire sem jó. Nagyon rosszul esnek ezek, meg is mondtam neki azt mondta leszarja. Nem vagyok depressziós emiatt, se semmi komoly csak nagyon fájnak ezek a szavak, és nemtudom mi a francot csináljak hogy szebben beszéljen velem, vagy emberszámba vegyen. Mit tegyek?
2018. márc. 11. 12:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Apukád hol van a történetben? Nagyszülők?
2018. márc. 11. 12:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Apukám hajnali öt órától este hétig dolgozik, nem igazán látom sokat. Amikor a tanulás miatt vitázik velem anyu, akkor általában megvéd, de anyu meg rászól hogy ne szóljon bele a nevelésébe:/ papám születésemkor, mamám egy hónapja hunyt el.
2018. márc. 11. 12:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád milyen tanuló volt? Sok szülő a saját sikertelenségét vetíti a gyerekre. Lásd a 120 kilós nőket, akik már 3-4 évesen szépségversenyekre járaták a lányaikat. Mondjuk ez inkább az Amcsikra jellemző. Ezzel nem tudsz mit tenni. Túl kell élni és minél előbb szabadulni onnan.
2018. márc. 11. 12:55
 4/13 anonim ***** válasza:
41%
Kérd meg anyukádat, hogy segítsen tanulni. Segítsen a matematikában megérteni, ez sokkal hatásosabb, mint egy magántanár. Kérdezzen ki, mondd fel neki az anyagot és közben ő magyarázzon, hiszen ő már ezt elvégezte, de ha nem, akkor is jobban ismer téged, mint bárki és könnyebben rájön a tanulási nehézség nyitjára.
2018. márc. 11. 12:59
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom anyukádnak nincs semmilyen iskolája. Akiknek nincs egy valamire való végzettségük (pl szakmunkas vagy használható diploma), általában a gyereküket nyúzzák az ő elszalasztott lehetőségeik miatt. Tanuljon ő, ha ennyire akar. Az pedig, hogy ezért nem ünnepli meg a szülinapod, no comment...

Egyébként jó lenne már, ha a szülők levetkőznék ezeket a beidegződéseket, hogy le van szrva minden a lényeg, hogy a gyerek jól tanuljon. Miért is? Hogy egy idegronccsal több legyen? Hogy semmire se vigye?

Én például soha nem értettem igazán semmihez és nem is érdekelt semmi, ezért lediplomaztam, szülők a felhők felett, én pedig ha egyedül élnék, éhen halnék. Pont ennyit ér. A diploma nem érdem. Nem a tudás vagy a tanulás tesz emberré.. Sok szülő fejében szerintem még ez él sajnos. Ha téged érdekel valami, jó vagy valamiben fejleszd fel, próbálj meg a legjobb lenni benne, legyen egy jó szakmád amit élvezel és keresel is vele. Nagyon sajnálom az ilyen gyerekeket, mint te, és borzasztóan dühít. A rokonoknak meg mondd meg, hogy attól még frlköszönthetnek téged, hogy anyukád egy barom. Próbálj meg kitartani.

2018. márc. 11. 13:08
 6/13 theradion ***** válasza:
100%
Közöld vele nyugodtan és mosolyogva, a szemébe nézve, hogy ezeket a szavakat nem fogod elfelejteni. És ne is felejtsd. Főleg akkor ne, amikor majd szenveleg, hogy milyen hálátlan vagy, feléje se mész, pedig ő "mindent megadott neked".
2018. márc. 11. 13:42
 7/13 anonim ***** válasza:
37%

Ismertem valakit akit csak az utcai lámpák fényénél engedtek tanulni hogy ne pazarolja a világítást

Te nem vagy ilyen helyzetben, de pontosan mit nem értesz a matekban? Át kell tudni lendülni egy ponton

Kérd meg azt a tarsad aki a legjobb matekbol és a legszenvedelyesebben szereti, ő el fogja tudni úgy mondani hogy megértsd

Anyudat úgy tudod leszerelni ha minél jobb jegyeid vannak sajnos

2018. márc. 11. 15:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy magyarázza el, mert te érteni akarsz mindent. Ha nem hajlandó, vagy leráz azzal, hogy nem ér rá, akkor közöld vele, hogy amennyiben ennyire nem értékeli az erőfeszítéseket és alaptalanul pocskondiáz, te sem fogsz ráérni nagy korodban, és lesheti, mikor léped át a küszöbét. Ha erre jön azzal, hogy hálátlan dög vagy, mondd ezt: azért legyek hálás, mert megpróbálsz tönkretenni? Csak azért tartasz el, mert kötelességed, de úgyis ki fogsz dobni, amint teheted, én pedig dalolva húzok innen. Az egészet pedig vedd fel diktafonnal.
2018. márc. 11. 16:37
 9/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszotokat. Apukam hazajott harabb a szulinapomra, O hozott nekem tortat. Anyu raszolt hogy felesleges volt:/ na mindegy, atjottek a batyamek, a baratnojevel es a masfel eves lanyaval. Mikor meggyujtottuk a gyertyat, akkor jajj milyen aranyos a Hanna, milyen edesen mosolyog stb. Engem meg lesz@rt@k. Nagyon rosszul esett, hogy hozzam nem is szoltak az en szulinapomon. Bejottem a szobamba es elkezdtem sirni... anya bejott hogy mivan semminek nem orulsz? En meg elmeseltem neki hogy mi a bajom es erre azt mondja: feltekeny irigy dog vagyok😭😭 most is mondja, folyamatosan hogy en mennyire halatlan vagyok, soha nem kapok tortat se semmit😭😭 most is sirok, nagyon rosszul esik.
2018. márc. 11. 18:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Megszoktam kerni, neha segit. De akkor is csak ilyen feladatokat ir es oldjam meg magamnak.. es ha van benne egy hiba akkor mar kezdi hogy semmire nem vagyok jo, haszontalan stb:/
2018. márc. 11. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!