Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa itthagyott minket, mit...

Apa itthagyott minket, mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, van egy 8 éves húgom. A nevelőapám, akinek a húgom a saját gyereke, most hagyott itt minket. Sok a hitelünk, kevés pénzünk van, anya is szereti őt, annak ellenére, hogy rengetegszer megalázta. 10 évet voltak együtt. Anya teljesen kivan, most itt maradtunk magunkra, mit csináljak én, 17 éves fejjel? Anya csak azt hajtogatja, hogy ő ezt nem tudja végigcsinálni, nem akar egyedül maradni.. de én mit csináljak? Könyörgöm, valaki mondjon valamit.. hétvégente is eljárok takarítani vagy dolgozni vagy valami, de most mitévő legyek?? Anyával mit csináljak?

2018. júl. 29. 19:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
97%

Nagyon friss még az élmény, most legyél megértő, adj neki időt a gyászra (értem, hogy lelépett, nem meghalt, de hasonló érzés), szerintem ne stresszeld azzal, hogy szedje össze magát máris, meg hogy neki kell felnevelnie a gyerekeit, meg ilyenek, hanem inkább olyasmiket mondj, hogy majd minden kialakul, minden rendben lesz, tudtok ti vigyázni magatokra a nevelőapád nélkül is, szépen sorban rájöttök mind, hogy hogyan tovább, elég nagyok vagytok már, ti is fogtok neki segíteni amiben csak tudtok, (remélem, hogy) ott vannak a rokonok is, rájuk is számíthattok majd, stb.

Legyél vele sokat, tényleg próbálj megértő lenni, ennél többet egyelőre nem tehetsz. Majd később úgyis rájön magától is, hogy nem hagyhatja el magát, hogy neki kell gondoskodnia rólatok, stb. Egyébként meg azért a nevelőapád is köteles lesz segíteni neki legalább a húgod eltartásában, akár segélyekre is jogosultakká válhattok, ha anyagi gondok lennének, stb., úgyhogy minden rendben lesz, de tényleg!

Ismerős az érzés, amikor meghalt az édesapám nekem is nagyon rossz volt összetörve látni édesanyámat, de neki is sikerült felnevelni a két (akkor 11 és 13 éves) gyerekét.

2018. júl. 29. 20:18
 12/32 anonim válasza:
91%
A hitelt a gazembernek is fizetnie kell,hiába lép le. Az adóstárs az adóstárs.
2018. júl. 29. 20:19
 13/32 anonim ***** válasza:
65%
annak ellenére, hogy rengetegszer megalázta. Na irány a pszichologus,mert itt nem csak depi van,normális nő nem sir azért aki évekig alázza, nem a pasitol függ lelkileg főleg nem ilyentől,ez társfüggés nem szeretet,sok nő az alázossal is kiegyez h legyen vki ,de ezek mind mentális betegek,normális nő nem a megalázos pasi után bömbikél hanem a gyerekei érdekeit nézi,és örül h megszabadult attol aki alázta..
2018. júl. 29. 20:22
 14/32 anonim ***** válasza:
85%
Melyik városban éltek? Kinek a nevén vannak a hitelek? Albérlet vagy saját lakás? A bevételeiteknek hány százaléka adósság?
2018. júl. 29. 20:24
 15/32 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ha egyedül maradt anyukád mint szülő, akkor kaphattok valamilyen támogatást (pénzbeni). Az apukát akkor sem hozza vissza, vigaszdíj helyetti dolog.
2018. júl. 29. 20:28
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Milyen bájos, amikor a férfiak egy ilyen kérdésnél női hisztinek nevezik az anya kétségbeesését, ellenben, ha ők kapnak két visszautasítást nőktől, akkor az véresen komoly ügy és vége a világnak...elnézést az offért.
2018. júl. 29. 20:31
 17/32 anonim ***** válasza:
51%
Hát előző én nőként irom h aki az után a pasi után még sir aki többször megalázta,az hisztizik, mert önnálóan képtelen a légvételre is és társ függő,mentális problémás,de hitel kell feltétlen ezekre az épitő társfüggésű kapcsolatokra,a gyerekek meg le vannak,mert a nőknek a pasi nélkül nincs életük és elfelejtik h van gyerekük..
2018. júl. 29. 20:42
 18/32 anonim válasza:
0%
Egy nő max egy hónapon belül talál udvarlót.
2018. júl. 29. 20:55
 19/32 A kérdező kommentje:

Utolsó... nagyon kedves vagy, köszi szépen! Anya csak miattunk tartja magát.

Az szerintetek jó lenne, ha írnék apának búcsúlevelet, mondván, hogy csinálok magammal valamit? Más ötletem nincs, hogy hívjam vissza. Sms-eket írtunk, de ki van kapcsolva.

2018. júl. 29. 20:57
 20/32 anonim ***** válasza:
98%
Vissza hivni h ujbol megalázza?
2018. júl. 29. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!