Mit tehetnék, hogy megengedje?
Kb egy éve vagyok együtt a barátommal. Nagyon szeretjük egymást, mással nem is tudnám elképzelni az életem. De anyám ki nem állhatja. Eljutottunk odáig, hogy már hozzánk se jöhet át, én ki se mozdulhatok a lakásból, hogy elmenjek hozzá. Mikor mégis megengedi, hogy eljöjjön, akkor folyton benyit ránk, mivel a szobám mellett van a mosdó meglepően sokszor jár oda, hogy be tudjon nézni az ajtón, hogy mit csinálunk... Volt, hogy lefeküdtünk egymás mellé tv-zni az ágyra és mikor hazament a barátom, elmondott minden r...nak. Nem engedi, hogy hozzájuk menjek, mert szerinte úgyis azért akar elhívni, hogy megd...jon.
Felnőtt nő vagyok már, önálló keresettel rendelkezem, próbáltam észérvekkel meggyőzni, hogy nem akar kihasználni a barátom, csak szeretjük egymást. Akkor újabb vita lett, hogy milyen hiányos vagyok, hogy ennyire nem tudok elszakadni tőle, meg hogy keressek mást. De az előző barátommal is ugyanezt játszotta el.
Szerintetek hogy lehetne meggyőzni, hogy megbízhat a barátomban és hogy nem fog kihasználni? Ez az én életem, mégsem érzem azt, hogy élném...
Akkor erre jön a tipikus gyk válasz: költözz el!
Ha eddig nem tudtad megváltoztatni a hozzáállását, ezután se fogod.
Pedig jot irt az elso. Fel kell nonod, es kiallnod magadert. Igen, ez vitakkal, konfliktusokkal jar, es ha egy-egy vita feloldhatatlan, akkor mas megoldast kell keresned.
Koltozz a baratodekhoz (ha olyanok a korulmenyek) vagy pedig keressetek egy kozos alberletet.
Azzal semmi gond, ha tanacsot kersz (akar itt gyk-n is), de megoldani a helyzetet senki sem tudja helyetted, felnott no vagy.
Igen, csak tanácsot szeretnék, nyilván tudom, hogy nem ti fogjátok megoldani ezt.
Próbálkozok mindig azzal, hogy elfogadja, mert betegesek a szüleim és sajnálom őket itt hagyni. Nyilván ez előbb utóbb úgyis el fog jönni, de anyám teljesen ki van készülve miatta, mert szerinte itt kellene élnem velük...
Csupa jó dolgokat mondok a barátomról, bár megesett párszor, hogy látta, hogy sírtam, mikor összevesztünk még régebben és elmondtam neki, hogy miért. Azóta mindig visszavág vele, ha azt mondom, hogy egy nagyon jó ember, hogy de látod, mégis megtette régebben ezt meg azt...
Patthelyzet, nem tudom mit tehetnék, hogy másoknak és magamnak is a legjobbat tegyem.
6-os!
A kérdező a 4-es alatt megírta, hogy 25-éves!!!
Csak sajat magadnak tartozol felelosseggel. Ha hagyod, hogy tonkretegyek az eleted, mire elmulik a fiatalsagod azt fogod eszrevenni, hogy nem is eltel, emellett egy lelki roncs leszel.
Az ember tarsas leny, nem veletlenul hagyja el az osszes emlos a szuleit ha felnotte valik.
Depressziosan, onbizalomhiannyal, ha 20 ev mulva sem tudsz kiallni magadert es egyedulallokent logsz a szuleid nyakan, akkor tudsz majd nekik segiteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!