Hogyan segíthetnék a páromnak, hogy megtalálja a közös hangot a gyerekekkel?
Kérdező, ezt is te írtad ki?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Menjetek terápiára, mert te nem tudsz neki ebben segíteni. A férjed úgy döntött, hogy nem vesz részt a család életében. És ennek oka van.
A dicsekvés az nem egyenlő azzal, hogy valaki szeret valakit. Akit szeretünk, azzal együtt akarunk lenni. ...
14
Ne hazudjuk azt családnak, ahol az úgynevezett apa és férj, ha nincs eléggé kivonva a család életéből, majd elmenekül. Az ilyen nem férfi.
Itt egy anya van 3 gyerekkel, meg egy apa, aki nincs is jelen, csak helyrajzilag.
szétröhögtem magam épp egy helyrajzi számot kerestem az imént. Szerintem szállj le rólam, és olvasd el még egyszer a kiírást:
"Tudom, hogy nagyon szereti őket és a gyerekek is őt"
és most láss hozzá, hogy szétdúld pattogásaiddal a családot! Csihi-puhi
16
Egy funkcionáló, boldog családban közös feladat. Ahol a gyerekeknek apja és anyja is van.
A diszfunkcionális családokban van az, hogy az "apa" elmegy dolgozni, meg napi fél óra türelme van a saját gyerekeihez, nevelésükben nem vesz részt, az életüknek nem része, de pihenni/autót szerelnie/számítógépeznie kell egész nap ahhoz, hogy kegyeskedjék kibírni a saját családját és nehogy lelépjen.
A család öröm, a gyerek öröm, a szülőség öröm. Akinek nem, az lépjen ki, de ne hívjuk már a család leszarását és a munkába eljárást "apaságnak". Ezt minden normális férfi és apa nevében kérem ki.
17
Csak kötekedsz, másra nem vagy képes. Idézet helyesen:
"Tudom, hogy nagyon szereti őket és a gyerekek is őt, de egyre jobban érzik, hogy nincs vele közös program, nincsenek közös élmények..."
Azaz, nincs velük, nincs jelen, nem érdeklik, csak egy-fél órán át, különben számítógépezik vagy bármit csinál, csak ne kelljen a családjával lenni.
Itt két út van:
1, Kimondani a valóságot és változtatni, a férnek is, tevékenyen. Vagy családdá válnak végre vagy elválnak.
2, Azt hazudni, hogy ez egy család. De attól nem lesz az. A gyerekek pedig felnőve pont ennyit fogják látogatni az apjukat, arra a húsz percre, amennyit az apjuk kibír velük most.
Lehet hazudni, de kilóg a lóláb.
Az én exem is ilyen volt. Beült a gép elé és meg se hallotta hogy "apa"...évekig ez ment.
Mindig megkérdeztem hogy vajon én is megtehetem e ugyanezt, hogy ignorálom, nem hallom meg ha enni/inni kérnek vagy ha vmi problemajuk van. Választ sose kaptam.
10 évvel késobb eljutottunk oda hogy a gyerek maga mondja "apa leszar minket".
Ha akarsz saját gyereket, inkább keress egy olyan pacekot, aki talpraesettebb a lurkókkal.
Nem mondtad neki egyszer sem, hogy "Ne haragudj édes, de az neked hol gyerek szeretet, ha 1-2 óra után rápusztulsz a laptopra filmezni, úgy kimerítenek szellemileg, vagy fél óra után ott hagysz minket az állatkertben?" ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!