Miért beteges 26 évesen még a szülővel élni?
Nem az otthon lakással van a baj. Az otthon lako felekkel van a baj ilyen esetekben:
A baj ott kezdődik h pl az adott gyerek nem dolgozik nem tanul,v semmit nem ad bele a közösbe, nem segit,mindent elvár,mindenkit ugráltat néha még agressziv is. De ez johet abbol h otthon él és méregezik,és tudja h ez marad életképtelenre nevelték..
Második h bead segit dolgotik stb ennek ellenére a szülő ugy kezeli mint egy 12 évest és elszámoltatja a fizetésével párkapcsolatával idejével. Nem egészséges. A felnőtt különtérre életre vágyik. Mentális problémát szül. Ismerek együtt élő több generácios családot,folyamatos feszültség üvöltözés h ki mikor alszik kel hova megy,miért azt a munkát végzi miért ugy főz stb. Egyik barátnőm 31 éves otthon él mérgezik egymást az anyjával, se élete se párja közbe ő gyereket akar most. Mire WTF. :O
Nem azzal van a baj,hogy otthon van. Főleg ha a ház is alkalmas erre. Hanem azzal van a gond,ha ugyanúgy eltertatja magát. Azaz mosnak főznek takarítanak rá, arezsibe egy fillėrtsem ad haza, illetve nem csinál semmit otthon.
Pl keresztanyámėk anno ėpítettek egy nagy családi házat. 2 bejárat 2 garázs nagyudvar. A házban 2 szinten 4 szoba nagyelőszoba nagy konyha 2 külön fürdő wc stb... Most 2 en vannak. Eladni nem akarják. Sok vele a meló idősen. Ilyen helyen bőven elfėrt volna a gyerek a párjával is akár unokákkal is. Ha közösen fenntartják szerintem ezzel nincs baj. Ok jobb a külön lakás de ha csak így megoldott nem gond.
Ezt a kérdést én tettem fel, minap találtam meg.
Hat éve.
Azóta semmi nem változott csak annyi, hogy már nem dolgozik, de elvárja a kiszolgálást, a drága kajákkal teli hűtőt és nem kevés zsebpénzt (én nem sokkal utána elköltöztem) :
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa..
Nekem ezzel van bajom, nem azzal, ha valaki otthon lakik akár harminc évesként is, de segít mindenben.
A te eseted teljesen más, nem kell magadra venni, ha a szülői házban lakókat szidják. Akkor általában az olyan emberekre gondolnak, mint tesóm.
Kik szerint beteges? A csaj szerint, aki nem hajlandó egy fedél alatt lakni a srác anyjával? Mert a legtöbb esetben így van, sok válaszban ki is lett tárgyalva még a nemi élet is, abban is a szülő jelenléte az akadály, miben? Hogy nem lehet ordítozni a 110nm-en, hanem kulturáltan is meglehet oldani?
Én 26 évesen itthon élek, nem kérnek el tőlem pénzt, ettől függetlenül fel van mosva a ház, ha időm engedi elmosogatok, egy kávét lefőzök Anyunak pl.
Ha ez valakinek nem tetszik, annak nem én leszek a célközönség, keressen olyat akivel fizethet egy koszos albérletet, amibe egy macskát nem vihet, mert felbontják a szerződés rögtön... Én is megtehetném 17M forint megtakarítással ami külföldön szedtem össze, hogy albérletbe menjek, de nem vagyok hülye hogy mást gazdagítsak azért hogy lakhassak valahol.
Arról nem beszélve hogy saját házam lehetne már most is, de nem érzem szükségét mert minden meg van körülöttem most, és megférünk a másik mellett.
Nekem senki ne mondja hogy nehezére esik úgy bejönni a házba hogy köszön a szülőnek és kb ennyi, külön fürdő, külön szint, és akár saját bejárat is megoldott.... Akinek ez nem tetszik, és képes albérletbe menni csak hogy játssza a felnőttet az felfogást tekintve olyan is..
190 nettóból én is bőőven kijönnék, autóval mindennel.
"ha időm engedi elmosogatok, egy kávét lefőzök Anyunak pl."
Tehát leszarod, csak nagy kegyesen megcsinálsz pár apróságot, de azért tartsanak el, és legyenek a csicskáid. Szégyen.
Azért tartják sokan a lehető legrosszabb megoldásnak (pláne férfiak esetében), mert ilyenkor az ember nincs rákényszerülve, hogy talpraesett(ebb) legyen, pl. főzzön meg magának valami egyszerű kaját, ossza be azt, amije van, stb.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok szülő ilyenkor nem is akarja elfogadni, hogy a gyereke életébe többet nem ugathat bele úgy, ahogy akar és ugyanúgy folytatja, mint eddig. Ritka, hogy a szülő az otthon lakó gyerekét ne óvodásnak kezelje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!