Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért beteges 26 évesen még a...

Miért beteges 26 évesen még a szülővel élni?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasgatom itt a kérdéseket és válaszokat, feltűnt, milyen sokan tartják egyenesen betegesnek azt, ha 25 éves kora fölött a "gyerek" még otthon lakik a szüleivel. Én anyuval élek, de nem látom ennek semmi hátrányát az életemben. Megvan a külön kis életterünk, nem szólunk bele egymás dolgaiba, hiszen felnőtt emberek vagyunk. Egyikőnknek sincs párkapcsolata, így ilyesmiben sem zavarjuk egymást, és egyedül nem is látnám igazán értelmét annak, hogy elköltözzek és több tízezer forintot dobjak ki albérletre havonta, amit most félretehetek éppen arra az időre, ha majd lesz valakim és családalapításban vagy lakásvásárlásban gondolkozunk. Ha így most elköltöznék, a fizetésemből éppen kijönnék, de hónap végére szerintem egy forintom nem lenne, nem hogy megtakarításom. Sokkal könnyebb anyunak is fenntartani a lakást úgy, hogy én is hozzá tudok járulni, mintha egyedül élne. Így nem igazán értem, miért tartják ezt az együttélést annyian rossz megoldásnak.
2018. júl. 18. 14:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Még mindig nem ezt a helyzetet tartják az emberek betegesnek, hanem azt, amikor a huszonéves gyerek még mindig gyerekszerepben van, ergo semmit nem segít/ad bele a háztartásba, anyuci főz-most-takarít rá és/vagy akár extrémebb esetben megszabja azt, kivel mikor merre mehet és mit csinálhat. 2018-ban egyáltalán nem olyan egyszerű az önállósodás és egyáltalán nem elítélendő, ha a felnőtt "gyerek" szuverén felnőttként él a szüleivel egy fedél alatt, de közben pedig ellátja magát és belead a közösbe. Ezt úgy mondom, hogy én 19 éves koromban költöztem el a szüleimtől, de ez 13 éve volt és már akkor is sok lemondást igányelt, pedig az albérletárak sokkal korrektebbek voltak.
2018. júl. 18. 14:54
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Így van,aki otthon megfelezi a költségeket az rendben van. De felnőttként ne várja el senki,h mossanak,főzzenek rá,úgy h egy csomag mosóport sem vesz haza. Nagyon jó,h így kijöttök anyuddal. :) csak sajnos sokaknál nem is működik
2018. júl. 18. 14:59
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem beteges, ha mindketten felnőttek tudnak lenni ebben a helyzetben. A felnőttség alatt azt értem, hogy a saját életvezetését mindenki önállóan megteheti, a szabadsága és a felelőssége egyensúlyban van. A "mamahotel" a probléma, ahol a nagykorú gyermek úgy viselkedik, hogy elvárja az eltartást és a kiszolgálást a szülőjétől ahelyett, hogy arányosan és lehetőségeihez mérten részt vállalna a költségekből és a házimunkából.
2018. júl. 18. 15:11
 4/13 anonim ***** válasza:
91%

Nem az otthon lakással van a baj. Az otthon lako felekkel van a baj ilyen esetekben:

A baj ott kezdődik h pl az adott gyerek nem dolgozik nem tanul,v semmit nem ad bele a közösbe, nem segit,mindent elvár,mindenkit ugráltat néha még agressziv is. De ez johet abbol h otthon él és méregezik,és tudja h ez marad életképtelenre nevelték..

Második h bead segit dolgotik stb ennek ellenére a szülő ugy kezeli mint egy 12 évest és elszámoltatja a fizetésével párkapcsolatával idejével. Nem egészséges. A felnőtt különtérre életre vágyik. Mentális problémát szül. Ismerek együtt élő több generácios családot,folyamatos feszültség üvöltözés h ki mikor alszik kel hova megy,miért azt a munkát végzi miért ugy főz stb. Egyik barátnőm 31 éves otthon él mérgezik egymást az anyjával, se élete se párja közbe ő gyereket akar most. Mire WTF. :O

2018. júl. 18. 15:14
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
hát amíg nincs kapcsolatod addig nem lesz belőle semmi problémád de próbálj csak meg egy lányt úgy elhívni magatokhoz hogy be kell adnod neki hogy "ja és otthon lesz az anyám is". minden épeszű nő menekülne a fenébe egy önállótlan anyucis "felnőtt" embertől. nekem van olyan rokonom aki negyven éves anyjával lakik és a nője is oda szült le.. borzasztó az ilyen.
2018. júl. 18. 15:18
 6/13 anonim ***** válasza:
56%

Nem azzal van a baj,hogy otthon van. Főleg ha a ház is alkalmas erre. Hanem azzal van a gond,ha ugyanúgy eltertatja magát. Azaz mosnak főznek takarítanak rá, arezsibe egy fillėrtsem ad haza, illetve nem csinál semmit otthon.

Pl keresztanyámėk anno ėpítettek egy nagy családi házat. 2 bejárat 2 garázs nagyudvar. A házban 2 szinten 4 szoba nagyelőszoba nagy konyha 2 külön fürdő wc stb... Most 2 en vannak. Eladni nem akarják. Sok vele a meló idősen. Ilyen helyen bőven elfėrt volna a gyerek a párjával is akár unokákkal is. Ha közösen fenntartják szerintem ezzel nincs baj. Ok jobb a külön lakás de ha csak így megoldott nem gond.

2018. júl. 18. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Ezt a kérdést én tettem fel, minap találtam meg.

Hat éve.

Azóta semmi nem változott csak annyi, hogy már nem dolgozik, de elvárja a kiszolgálást, a drága kajákkal teli hűtőt és nem kevés zsebpénzt (én nem sokkal utána elköltöztem) :

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa..

Nekem ezzel van bajom, nem azzal, ha valaki otthon lakik akár harminc évesként is, de segít mindenben.

A te eseted teljesen más, nem kell magadra venni, ha a szülői házban lakókat szidják. Akkor általában az olyan emberekre gondolnak, mint tesóm.

2018. júl. 18. 15:41
 8/13 anonim ***** válasza:
9%

Kik szerint beteges? A csaj szerint, aki nem hajlandó egy fedél alatt lakni a srác anyjával? Mert a legtöbb esetben így van, sok válaszban ki is lett tárgyalva még a nemi élet is, abban is a szülő jelenléte az akadály, miben? Hogy nem lehet ordítozni a 110nm-en, hanem kulturáltan is meglehet oldani?

Én 26 évesen itthon élek, nem kérnek el tőlem pénzt, ettől függetlenül fel van mosva a ház, ha időm engedi elmosogatok, egy kávét lefőzök Anyunak pl.

Ha ez valakinek nem tetszik, annak nem én leszek a célközönség, keressen olyat akivel fizethet egy koszos albérletet, amibe egy macskát nem vihet, mert felbontják a szerződés rögtön... Én is megtehetném 17M forint megtakarítással ami külföldön szedtem össze, hogy albérletbe menjek, de nem vagyok hülye hogy mást gazdagítsak azért hogy lakhassak valahol.

Arról nem beszélve hogy saját házam lehetne már most is, de nem érzem szükségét mert minden meg van körülöttem most, és megférünk a másik mellett.

Nekem senki ne mondja hogy nehezére esik úgy bejönni a házba hogy köszön a szülőnek és kb ennyi, külön fürdő, külön szint, és akár saját bejárat is megoldott.... Akinek ez nem tetszik, és képes albérletbe menni csak hogy játssza a felnőttet az felfogást tekintve olyan is..

190 nettóból én is bőőven kijönnék, autóval mindennel.

2018. júl. 18. 16:09
 9/13 anonim ***** válasza:
86%

"ha időm engedi elmosogatok, egy kávét lefőzök Anyunak pl."

Tehát leszarod, csak nagy kegyesen megcsinálsz pár apróságot, de azért tartsanak el, és legyenek a csicskáid. Szégyen.

2018. júl. 18. 16:21
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

Azért tartják sokan a lehető legrosszabb megoldásnak (pláne férfiak esetében), mert ilyenkor az ember nincs rákényszerülve, hogy talpraesett(ebb) legyen, pl. főzzön meg magának valami egyszerű kaját, ossza be azt, amije van, stb.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok szülő ilyenkor nem is akarja elfogadni, hogy a gyereke életébe többet nem ugathat bele úgy, ahogy akar és ugyanúgy folytatja, mint eddig. Ritka, hogy a szülő az otthon lakó gyerekét ne óvodásnak kezelje.

2018. júl. 18. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!