Miért nem veszik komolyan a szülők a gyerek problémáit?
Nagyon sokszor találkozok azzal, hogy bántják a gyereket a suliban es a szülők csak legyintenek rá, hogy "ne foglalkozz vele". Én is így jártam. Pár éve engem is kikozositettek az osztalytarsaim, ok nélkül. A szokásos történt; biztos ismeritek ezt; beszologattak állandóan, kiboritottak a táskámat, ha zenét hallgattam, hogy ne halljam csoportosan jöttek oda és kiteptek a fulhallgatot a fulembol. Elég sokaig nem turtem, majd egyik délután hazamentem az utolsó óráról, igazolatlant kaptam, a szuleimet hívta az osztalyfonok, hogy logok és elmondtam, hogy miért, de az senkit nem érdekelt és én kaptam érte. Aztán egyik nap megmondtam, hogy nem megyek be tobbet, nem tudtak mit csinálni, de rengeteg veszekedés volt ebből. Végül sikerült váltanom, életem legjobb döntése volt, nagyon szerettem a másik sulit és több helyen is dolgoztam már diakkent, azóta se volt sehol semmi gond, mindenhol jól éreztem magam (tehát van amikor el kell "menekulni ", mert nincs más út).
Aztán anyukám egyszer bekerult egy rossz tarsárgaba egy munkahelyen és az a hiszti amit napi szinten levagott, egy csúnya nézés miatt is... Ő így nem bírja, úgy nem bírja, állandóan ki volt borulva. 2 hétig se bírta... Én megertem, mert tudom, hogy nekem is milyen volt. De miért van az, hogy a gyereket nem veszik komolyan, mert "gyerek vagy, ne foglalkozz vele, az iskolában amúgy is tanulni kell minek kell ezzel foglalkozni"?
Ismerős helyzet, hasonlókat éltem át általánosban, 5 éven át. Anyám b@$zott átiratni. Maradandó károk keletkeztek bennem szociálisan + önértékelést tekintve ezáltal.
Sajnos most a lányomnak se túl jó a helyzet a suliban (most lesz 3.osztályos), nem jó ez az iskola, de itt tényleg nincs másik.
Anyám erősködik, írassam máshová... (nincs hova).
Mikor rákérdeztem, ő miért nem íratott át, az volt a válasz, hogy nekem úgyis mindegy lett volna, mert az az én hibám volt, mert antiszociális voltam, aki képtelen beilleszkedni egy közösségbe...
Én nem mondtam a gyereknek, hogy ne foglalkozzon vele, mindig azt mondom, $zarja le a fekete pontot vagy a beírást, igenis álljon ki magáért, ha bántják, adja vissza, stb.
4.vagyok, ez nálam is így volt. Osztálytársam 1x addig csesztetett órán, hogy belevágtam a ceruzát a combjába. Kiküldött a tanár az óráról, ennyivel megúsztam, még örültem is neki.
Én megmondtam a kölöknek hogy amikor a "főkolompos" elmegy wcre, menjen utána, kenje fel a torkánál fogva a falra és suttogva mondja neki hogy " Ha még egyszer, egyetlen egyszer még csak rám is nézel, a beledet kitépem te..( külömböző jelzők)". Megcsinálta. Jó be kellett mennem a suliba mert persze a nagypofájú kapásból rinyált az ofőnek, de mikor visszakérdeztem hogy "Hölgyem ön mit tett az ügyben hogy az ÉN GYEREKEMET NE B4SZOGASSÁK? A főkolompos szüleit be hivatta-e? Szülőin miért nincs szó erről?" Érdekes módon elkussolt, azóta a szülőin NÉV SZERINT kiemelték a szülőknek azokat a gyerekeket akikkel probléma volt. Most már rend van.
Hol vannak az APÁK?? Nekik kell ezeket a dolgokat rendezni nem anyucinak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!