18 evesen nem engedik a tetovalast, valami tipp?
Egy egesz alkaros kigyof szeretnek, megkerestem ra a penzt, es most fogom tolteni a 19-et. En ertem hogy ovni vedeni akarnak, de kepes vagyok mar sajat donteseket hozni. Mellesleg egy igenyes tetovalasrol lenne szo, nem egy osszeganyolt valamirol.. na meg azt sem ertem, en testem, en penzem, es en fogok erte megszenvedni, sot hordani is.. mivel tudnan meggyozni? Oke hogy megtudnam csinaltatni lazan de nem akarok vele ezert vitazni.. mar van 2 tetovalasom csak azok kissebbek.
/F
Ne is törődj azzal, hogy tetszik-e nekik, hiszen a te tested, azt csinálsz vele, amit csak akrsz.
.
Azzal se törődj, ha legközelebbtől üres tányért rakank eléd, hiszen az ő kajájuk, azt és annyit adnak belőle, amit és amennyit ők akarnak.
Azzal se törődj, ha az mondják, ahol eddig éltél az ő lakásuk és záros határidőn belül költözz el, hiszen azt és akkor engednek be, akit és amikor akarnak. Az ottlakót pláne joguk van megválogatni.
.
Ha nem moder zenét akarsz játszani és abból megélni, gondolj ekkora tetkód esetleges hátrányára is!
Kérdező, légy már ennyi időseb talpraesettebb, önállóbb.
18 évesen csináltattam az elsőt, anyám fújta is rám a magáét rendesen, azt is mondta, nem enged be. Persze, hogy nem gondolta komolyan. Beletörődött, még el is jött velem.
2 tetkód már van, nem hiszem, hogy meglepné őket egy harmadik.
Mondjuk az alkar tényleg nem túl jó ötlet, egyrészt nagyon feltűnő, másrészt abba is gondolj bele, hogy öregkorodban is viselni fogod a ráncos bőrödön (alkaron ez pláne látszik). De ha oda akarod, rajta. Nem kell engedély senkitől egy felnőttnek.
Kedves 15-ös, ti meg azok vagytok, akik kitagadják a gyereket, ha valami olyan (amúgy teljesen normális) dolgot csinál felnőttként, ami nektek nem tetszik (piercing, hajfestés, tetkó stb) meg szőrteleníteni is 18 évesen engeditek nagy kegyesen. Mégis mi közöd van a FELNŐTT gyereked testéhez? Az az ő PRIVÁT dolga, NEM a tied.
Az meg no comment, hogy a saját véred az utcára raknád, mert más véleménye van egy olyan dologban, aminek rád nézve semmi következménye és nem árt vele mellesleg senkinek. Szánalmas vagy. Ilyen mentalitással merem remélni, hogy soha nem lesz gyereked.
Mondom azt úgy, hogy 18 alatt én sem engednék semmilyen tetoválást (nekem sincs, nem is akarok) és elég konzervatív is vagyok. De az már felháborító, hogy ilyen szinten akartok belepofázni a nagykorú gyereketek életébe, mintha legalábbis a tulajdonotok lenne. Mégis mi fog megváltozni egy kib#aszott tetoválástól? Rosszabb ember lesz, gyilkolni és zülleni fog? Netán ti kevésbé fogjátok szeretni? Hát akkor meg is éritek a pénzeteket.
Azzal az álszent szöveggel meg ne jöjjetek, hogy ti csak jót akartok neki és ezzel elcseszi az egész életét, mert egyrészt ez nem igaz így, másrészt a hátrányokkal egy 18 éves már tökéletesen tisztában van. Ha vállalja őket akár felelősen, akár felelőtlenül, akkor az ő sara lesz az is, ha diszkriminálják miatta.
Szüleidnek adok igazat. egy egész karos tetoválás befolyással lehet az egész életedre. pl . egyes munkahelyeken nem nézik jó szemmel, ha látható helyen van a tetoválás és inkább a kevésbé képzettet veszik fel helyette. Illetve ahogy öregszel a bőröd is megváltozik, a tetoválás elnyúlik, kopik, stb. lehet most igényes, de 20 év múlva is az lesz?
Én lehet nem tudnám elfogadni, ha a gyerekem ilyen tetoválást csinálna, biztos hangot adnék a nemtetszésemnek, de az ő élete, viselje a következményeit.
# 19/19 Időpont ma 20:18-eshez
Igen,igen, nekik , a szülőknek ezt felvázolni van joguk, és rávilágítani az esetleges-lehetséges következményekre; de megszabni azt már nem szabhatják meg, hogy lehet-e tetkója; csak megoszthatják vele az aggodalmaikat.
#12.voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!