Miért nem értik meg a szüleim?
Egyetemre soha nem volt pénzünk, meg nincs hozzá sok tudásom szüleim szerint, igy tehát sose jártam.
Miután leérettségiztem 5 és fél éve, azóta nem találoma helyemet, dolgoztam amennyire lehet alkalmi munkákon, fizikai munkákon, de ez nem élet. Nem találok fix munkahelyet, aztán depressziós lettem és befásultam az itthonlétbe vagyis beguboztam. Jelenleg 25 és fél éves vagyok, és nem dolgozok.
Munkát fix munkát nem találok, mert a álláskereső oldalakon diplomás munkák vannak főként, vagy szakmunkák.
Végzettség nélküli egyre kevesebb van már sajnos.
Gondolkoztam egy okj képzésen de az is 2 év mire kitanulnám, addig viszont szüleimnek kéne eltartani, én meg azt nem szeretném.
Mit tanácsoltok? Sajnos ismerőseim nincsenek, szüleim nem segítenek betenni valahová, de szidnak állandóan mit ülök itthon, és stb.
Szinte már mindent megprobáltam. Alkalmi munkáim meg elfogytak vagyis 90 napig végezhet az ember 1 évben alkalmi munkát.
OKJ képzés pedig nem tudom mennyit ér azért se kezdtem el eddig, tehát az ördögi körforgás.
Ismerősők nélkül nehéz munkát találni, szüleim pedig már nem birják elviselni hogy én itthon tétlenkedek, végeredményben igazuk van, de lerobbantam a jövőm szempontjából és segitségre szorulnék most, de senki nem segit,
25/f
Tudod elmesz egy gyaba pl es mellette megcsinalod a sulit. Lehetetlen nincs csak tehetetlen.
En se ertenelek meg.
Nem tudom, hol laksz, de Budapesten kb. BÁRHOVA felvesznek érettségivel. Csupán annyi, hogy 1) nem a netről kell munkát keresni, hanem személyesen bemenni mindenhova és önéletrajzot leadni, 2) nem csak a jól fizető állásokat keresni, hanem mindennel bepróbálkozni, ami csak szembejön. De egyébként állítom, még kisvárosban is lehet ilyen módszerrel elhelyezkedni (a falu az már más kérdés), csak sokkal több idő és energia.
Szerintem az OKJ képzés nem hülyeség, vannak ingyenes esti képzések is, amik mellett tudsz dolgozni.
De amúgy jó tanács: NE hagyd, hogy a depresszió eluralkodjon rajtad! Csinálj valamit, bármit! Még egy szar munkahely is jobb, mint otthon ülni és fetrengeni az önsajnálatban. (Saját tapasztalatból mondom.)
Még jut eszembe: az érettségi pontjaidtól függően, de vannak duális képzések, ahol fősuli/egyetem mellett kell dolgoznod és kapsz valamennyi támogatást és fizetést ezért.
Illetve a MÁV-nál érdemes lehet még érdeklődni, láttam már olyan hirdetéseket, hogy nemcsak járművezetői, hanem egyéb képzéseket is biztosítanak és a tanulás ideje alatt is fizetnek.
Vagy hát egyébként gyár munkásszállóval nagyvárosban, ha kalandvágyó vagy. (Talán kizökkenthet egy kicsit a megszokott hétköznapokból.)
Mivel van erettsegid, siman jelentkezhetnel a vasútra kocsirendezonek/valtokezelonek/forgalmi szolgalattevonek stb.. Par honapos kepzes altal lenne egy szakmad + a tanulas alatt is kapnál fizetést.. Es meg is lenne oldva az egesz..
Nézz korul es ne a kifogásokat keresd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!