Miért nem értik meg a szüleim, hogy ez így nekem nem jó?
A szüleim külön mentek 5 éve. Nem voltak házasok,de ők megegyeztek 1.héten anyuval, másik héten apuval élek. Egy városban élünk mindhárman. Nem kell messze mennem,de akkor is utálom,hogy igazából egyik helyen sincs saját szobám,hanem a cuccaimat hetente össze kell pakolnom és cipelni egyik helyről a másikra. Szeretem mindkettőjüket ,de jobban örülnék,ha legalább kéthetente kellene költözködnöm és nem minden héten. Mondtam már nekik,de ők azt mondták nekik így megfelel,én meg örüljek,hogy mindkettővel élhetek.
16/L
hát pedig elég nagy vagy már,hogy figyelembe vegyék a véleményedet. jelentsd ki,hogy neked ez így nem jó, szeretnél 2 hetente inkább utazgatni köztük. akkor 2 hetet lennél anyukáddal, 2 hetet apukáddal.
majd beletörődnek. ennyi szabad akaratod hadd legyen már.
14 éves korodtol eldontheted, melyik szülővel akarsz élni. Ezt mondja a jog, a törvény. Ha most válnának el, a bíró megkerdezne téged, melyikukkel akarsz élni. (oké, nem voltak házasok, de ebben az esetben is vannak gyermekelhelyezesi ügyek bíróság előtt szoval elvben lehetne, így akartam szemléltetni, jó bonyolult lett). Szóval, mivel a törvény szerint te már két éve eldontheted, melyikukkel akarsz élni, azt is eldontheted, hogyha továbbra is vandorolsz köztük, mennyi ideig maradj egyikojuknel. Kötelesek figyelembe venni a véleményed
Nyugodtan elmondhatod nekik, persze lehet hogy idegesek lesznek, de ez attól még így van, ez biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!