Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem begolyózott vagyok, hogy démonokat látok?

Figyelt kérdés
Régen nagyon jó alvó voltam, de pár hónapja ez megváltozott. Már korábban találkoztam az alvásparalízis fogalmával, melynek lényege, hogy az alvó ember felriad a REM fázisból(az az alvási fázis, mikor álmodunk) és bár a tudata éber már, de elégtelen idegi kommunikáció miatt az agy nem tudja felébreszteni a testünket és az le van bénulva, az még mindig alszik. Ez összezavarja az agyat és álomképek jelennek meg a szemem előtt, gyakorlatilag a saját fizikai szobámba hallucinálok dolgokat. Az alvásparalízisban szenvedők 95%-a kellemetlen élményben részesül, vagy azt érzi, hogy valaki van körülötte, aki nézi, de nem látja a lényt, de sajnos nekem a legrosszabb jutott, én hallok is hangokat érzem magamon a lehelletét, ahogy hozzám ér, látom is a démont és mindig megtámad, húz le az ágyról, az életemre tör. Az egész alig van egy perc, de akkor, mikor hallucinálok persze egy örökkévalóságnak tűnik és nagyon intenzív félelem párosul hozzá. Se sikítani, se megmozdulni nem tudok, csak fekszem, mint egy múmia és várom, hogy vége legyen. Hiába tudom, hogy igazából nincs ott semmi, csak beképzelem, de attól még ugyanúgy kiver a víz és fulladozok közben. Mostanra napi szintű lett a dolog és tönkreteszi az életem. Nem tudom kipihenni magam és rettegek az alvástól. Kísérletezgettem, hogy mi az, amitől nem lesz paralízisem és rájöttem, hogy ha lámpafény mellett alszom és valaki van mellettem, akkor nem történik meg. Anyukámnak és apukámnak is elmeséltem, próbáltam mutatni dokumentumfilmeket és orvosi magyarázatokat a dologra, de kiröhögtek. Megkértem, hogy valamelyikőjük aludjon velem és a fejemhez vágták, hogy nem vagyok már kis pisis, hogy ne tudjak aludni a szüleim nélkül és mivel átszűrődik a fény a szobámból, anya nem engedi, hogy felkapcsolva hagyjam, ha felkel és látja, hogy ég a lámpa akkor átjön ordibálni, veszekedni, mondván ő így nem tud aludni. Hogy győzhetném meg őket, hogy nem őrültem meg és vegyenek komolyan, segítsenek? Már a pszichológust is felhoztam(nekem nincs pénzem rá) de szerintük semmi értelme elmenni.
2015. jún. 18. 11:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
28%

Elöször is ha valaki démonokat lát, az legalább is pszichikailag nem egészséges személyiség.

asodzsor ha téged - jogosan - zavar ez a helyzet, akkor elmégy a háziorvoshoz, és megkéred, hogy utaljon át megfelelö szakemberhez.

A kezeléshez ugyanis nem kell senki más, csak te, nem kell a szüleidre várni.

2015. jún. 18. 11:18
 2/20 anonim ***** válasza:
92%

Szóval azt írod, hogy az álmodat álmodod tovább ébren.

Akkor valami baj lehet, hogy mindig démonokkal álmodsz.

Nekem nagyon-nagyon ritkán vannak rossz álmaim (akkor is kutyatámadás, zuhanás, ilyesmi).

Mindenképpen kell neked valami kezelés, mert ez nem normális.

Szerintem is beszélj a háziorvosoddal.

2015. jún. 18. 11:28
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
próbáld meg, hogy zene mellett alszol...nyugtató és vad zenét is próbálj ki...nekem mind2 megfelelő alváshoz...
2015. jún. 18. 11:40
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem begolyózott vagy, csak pszichés zavaraid vannak. A megfelelő segítség egy orvos lenne.
2015. jún. 18. 11:58
 5/20 anonim ***** válasza:
97%
Csináld meg hogy ne szűrődjön át a fény a szobádból, azért az nem ördöngösség. Vastag szövet, pokróc, pár szög, rosszabb esetben csavar, ajtószigetelés.
2015. jún. 18. 12:02
 6/20 anonim ***** válasza:
98%
Szia! Én megértelek, és nem vagy bolond vagy ilyesmi. Aki még nem élte át legalább egyszer az alvásparalízist, el sem tudja képzelni, milyen iszonyatosan szörnyű érzés, régebben velem is nagyon gyakran előfordult, és én is láttam, éreztem hasonló dolgokat. Amit én észrevettem, hogy nekem mindig csak akkor volt, mikor délután pihentem. Ha szeretnél róla beszélni, írj nyugodtan! Én jártam pszichológushoz alvásproblémák miatt, és szerintem nagyon jót tett. Nem tudom, hány éves vagy, de oda egyedül is el tudsz menni. Sajnos az, hogy a szüleid ennyire nem megértőek, valószínűleg azért van, mert nem éltek át ilyet, és kívülállóknak elég érdekesen hangozhat ez az egész.
2015. jún. 18. 12:02
 7/20 anonim ***** válasza:
96%

Tök jó azoknak akik nem értik miről van szó. Nekem épp a napokban volt egy ilyen paralízises "élményem" és a párom is mesélte hogy volt már neki is.

[link]

Mindenképpen szakemberhez kell fordulnod. A linknél olvasható az is hogy a háton alvás is okozhatja (nekem legutóbb is így volt). A szüleidnek próbáld meg más irányból megközelíteni, semmiképp ne gyere a démonos szöveggel (tudom nekem is olyan érzés), mert lehet azt hiszik csak magadra akarod vonni a figyelmet. Talán még keresgélhetsz a neten a témában. A háziorvosodhoz sztem egyedül is elmehetsz reméljük jobban megért mint a szüleid és tovább utal a megfelelő helyre. De az sem lenne rossz ah édesanyád elkísérne a háziorvoshoz talán neki mint szakembernek hinne.

Minden jót!

2015. jún. 18. 12:06
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is így zajlik az alvásparalízis, csak szerencsére max. heti egy alkalommal, szóval nem mindennapos.

Ha ennyire megvisel, mindenképp fordulj orvoshoz. A háziorvosodhoz, ő esetleg megmondja, mi a további teendő, hova kell fordulni.

Tényleg ne gyere ezzel a démonos szöveggel, mert valójában természetesen nem démonokat látsz, ez egy alvászavar.

2015. jún. 18. 12:22
 9/20 ciklon112233 válasza:
11%

Szia.

Psichologushoz semmikeppen se menj mert hülyenek nez es bevágnak a diliházba..Próbald meg (es lehet hogy iszonyatosan furcsan hangzik),elküldeni azt ami ottvan nallatok,de ne úgy,hogy TAKARODJ EL INNEN és közbe félsz,haragszol gyülölsz stb...ezek nem segítenek,ezzel csak az ö energiajat elteted.Próbálj megnyugodni minél hamarabb es szépen,szeretettel kerd meg hogy tavozzon innen,majd köszönd meg,es mondd azt hogy szeretlek(mivel ha demon,ördög ezzekkel az erzésekkel nem tud mit kezdeni,ezaltal te magasabb energián rezegsz,de mondom,SOHA ne félj mert akkor őt elteted)

Vegül megint nyugodj meg es mondd magadnak ezt:

Tudom(es itt tudd,ketseged ne legyel felölle),hogy szeretet,boldogság,békesseg,siker es öröm ragyogja be életemet(meg tehetsz hozza pozitiverzeseket de ezt igyekezz elal as elott mondogatni addígameddig el nem alszol!!)

2015. jún. 18. 12:31
 10/20 anonim ***** válasza:
86%

ciklon112233

a kérdező nem lát igazából démonokat hanem egy alvási paralízis nevű betegségben szenved

[link]

itt van néhány tipp a leküzdéséhez és a teljes ébredéshez.

2015. jún. 18. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!