Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem begolyózott vagyok, hogy démonokat látok?

Figyelt kérdés
Régen nagyon jó alvó voltam, de pár hónapja ez megváltozott. Már korábban találkoztam az alvásparalízis fogalmával, melynek lényege, hogy az alvó ember felriad a REM fázisból(az az alvási fázis, mikor álmodunk) és bár a tudata éber már, de elégtelen idegi kommunikáció miatt az agy nem tudja felébreszteni a testünket és az le van bénulva, az még mindig alszik. Ez összezavarja az agyat és álomképek jelennek meg a szemem előtt, gyakorlatilag a saját fizikai szobámba hallucinálok dolgokat. Az alvásparalízisban szenvedők 95%-a kellemetlen élményben részesül, vagy azt érzi, hogy valaki van körülötte, aki nézi, de nem látja a lényt, de sajnos nekem a legrosszabb jutott, én hallok is hangokat érzem magamon a lehelletét, ahogy hozzám ér, látom is a démont és mindig megtámad, húz le az ágyról, az életemre tör. Az egész alig van egy perc, de akkor, mikor hallucinálok persze egy örökkévalóságnak tűnik és nagyon intenzív félelem párosul hozzá. Se sikítani, se megmozdulni nem tudok, csak fekszem, mint egy múmia és várom, hogy vége legyen. Hiába tudom, hogy igazából nincs ott semmi, csak beképzelem, de attól még ugyanúgy kiver a víz és fulladozok közben. Mostanra napi szintű lett a dolog és tönkreteszi az életem. Nem tudom kipihenni magam és rettegek az alvástól. Kísérletezgettem, hogy mi az, amitől nem lesz paralízisem és rájöttem, hogy ha lámpafény mellett alszom és valaki van mellettem, akkor nem történik meg. Anyukámnak és apukámnak is elmeséltem, próbáltam mutatni dokumentumfilmeket és orvosi magyarázatokat a dologra, de kiröhögtek. Megkértem, hogy valamelyikőjük aludjon velem és a fejemhez vágták, hogy nem vagyok már kis pisis, hogy ne tudjak aludni a szüleim nélkül és mivel átszűrődik a fény a szobámból, anya nem engedi, hogy felkapcsolva hagyjam, ha felkel és látja, hogy ég a lámpa akkor átjön ordibálni, veszekedni, mondván ő így nem tud aludni. Hogy győzhetném meg őket, hogy nem őrültem meg és vegyenek komolyan, segítsenek? Már a pszichológust is felhoztam(nekem nincs pénzem rá) de szerintük semmi értelme elmenni.
2015. jún. 18. 11:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó.

Már nincsenek diliházak. Nincs kényszerkezelés. A közveszélyes bolondok is szabadon vannak, sajnos.

A pszichológus tudja, hogy ez az agynak egy furcsa tudatállapota, megmagyarázható, az oka felderíthető, nem néz hülyének.

2015. jún. 18. 12:41
 12/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat, közben más lett az utolsó, ciklon felhasználónak szólt a válaszom
2015. jún. 18. 12:41
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

ciklon112233 te az ezotéria kategóriából keveredtél ide?

Szerencsére a kérdező nem ott tette fel a kérdést, úgyhogy ne adj neki ilyen hülye tanácsokat.

És főleg ne mondd, hogy a pszichológus hülyének nézi, meg kényszer gyógykezelik...

2015. jún. 18. 12:44
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem is szokott néha lenni, de azért ez fura, hogy nálad állandó.

Valahol anno azt olvastam, hogy akkor fordul ez elő az emberrel, ha a hátán fekszik és rosszul van megtámasztva a feje. Úgy hogy hátrabillen (kicsit is elég).

Mióta figyelek rá, hogy ne háton aludjak el, azóta nem volt ilyen problémám.

2015. jún. 18. 13:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megijedned, az alvásparalízis időszakában vagy. :-)

Az alvásparalízis, vagyis AZ ALVÁSI BÉNULTSÁG NEM BETEGSÉG, mint ahogy azt írta itt valaki korábban, csak egy jelenség, ami szinte minden második 17-30 korosztályt érinti.

Én már majdnem 30 voltam, mikor átestem ezen az időszakon.

Semmi szükséges pszichológusra, Ő sem tud tenni sokat ez ellen, ezen sokan átesnek, mivel nem betegség és el fog múlni idővel. Ritkulni fog eleinte, majd elmúlik. Fontos, hogy tudatában legyél a jelenségnek, ha megérted, nem fogsz később annyira félni. Legjobban a tanulókat érinti, a túlterhelt fiatalokat, mert alvás közben is nyugtalanok. Én most 39 éves vagyok, de nem olyan régen újra előjött pár alkalommal, és valóban nyugtalan időszakot éltem. Javaslom a Sedacur forte alvássegítő tablettát, ami recept nélkül kapható gyógynövényes készítmény. Nálam bevált, kellemes és nyugodt álmaim vannak, és kipihenten ébredek. Egy próbát megér. Ha kipróbálod, írd meg, mert kíváncsi vagyok, hogy neked is bevált-e. Esetleg privátban is, mert nem követem a kérdéseket. A legvalószínűbb magyarázata egyébként valóban az lehet, amit Te gyönyörűen leírtál, bár nem tudni miért érzékel mindenki hasonlóan "démonokat", de valószínűleg ez a kiszolgáltatottságtól való félelem. Nálam leginkább egy bizonyos testhelyzetben jelentkezett, esetleg figyeld meg magad hogyan fekszel. Ezen kívül a gondolatok elalvás előtt, ha kattogó aggyal aludtam l, sokkal nagyobb volt a valószínűsége, ráadásul eleve a paralízistől való félelem is rásegített.

Ezért merem javasolni azt a tablettát, mert teljesen megnyugtatja a tudatodat, és valójában ettől alszol el könnyen. Tudom ,hogy egyetlen gyógyszer sem egészséges eleve a hordozóanyag miatt, de jelen esetben rövid ideig megérni kipróbálnod, hogy legyen pár nyugodt éjszakád. Én nem váltam tőle függővé, mert megtanított aludni és már csak akkor veszem be, ha nagyon úgy érzem, hogy rossz idegi állapotban vagyok. Sokat számít az is, hogy elalvás előtt mit csinálsz, mit eszel. Most ezekre kiváltképp figyelj. Ne fogyassz semmi kakaó tartalmú dolgot, magas szénhidrát tartalmú dolgokat, zsírosat, lágy sajtot. Ne hallgass pörgős zenét, ne nézz pörgős filmet. Ha nézel valamit, az legyen unalmasan csendes, pl. egy természetfilm, vagy stúdióbeszélgetés, Colombo, stb. A nagyim mindig azt mondta gyerek koromban ,hogy "álmodj kiscicákról, kiskutyákról" ha féltem. És igaza volt, ha a cuki állataimra gondolok, teljen lenyugszom. Bocs, ha hosszú lett, de tapasztalt démonos vagyok :-)

2015. jún. 18. 14:16
 16/20 anonim ***** válasza:
Én megértem a problémád, de nem várhatod a szüleidtől, hogy az anyányi gyerekükkel aludjanak állandóan és az egész életük meg alvásuk hozzád igazítsák.
2015. jún. 18. 16:44
 17/20 anonim ***** válasza:

16! jogos, de azt megengedhetnék hogy a lámpa égve legyen! Egyébként más fényforrás például sólámpa vagy babajelzőfény nem lenne elég?

Amúgy meg a férjem egyszer mesélte hogy olyan szinten érezte magát rosszul egy ilyen paralizises dologtól, hogy kb 23 évesen és emellett igen emberes testalkattal legszívesebben átment volna a szüleihez. :(

2015. jún. 18. 18:11
 18/20 anonim ***** válasza:
15. voltam. Szerintem egy irányfényt kisírhatnál. Nem kerül sokba a fogyasztása.
2015. jún. 18. 18:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Az alvasparazilis nem akkora poen. Evekig szenvedtem benne, a legijesztobb dolog, amit eletemben megtapasztaltam felnott emberkent. En jartam vele pszichoterapiara, sokat segitett, ossze se lehet hasonlitani, azzal, ami akkor volt. A szuleid komolyan vehetnenek. A minap kerdezgettek ismerosok, jegge fagyva meseltem rola, pedig reg volt.
2015. jún. 18. 18:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Az hogy nem vagy bolond, onnan is látszik, hogy tökéletesen leírtad a problémádat, ráadásul úgy, ahogy egy pszichológus tette volna. Újat nem tudok mondani: a többiek javasolták a háziorvost, menj el hozzá. Hidd el, nekem is volt alvásproblémám, igaz nem alvásparalízis, hanem más jellegű (alvásproblémából is rengeteg van), és a házi orvos felírt egy gyógyszert (mivel nehezen aludtam el), és elküldött kivizsgálásra - bár a kivizsgálásnak nem sok értelme volt, de a gyógyszer segített, és egy hét alatt rendbe jött az alvásciklusom (előtte 3-4 órákat aludtam egy nap, ami 2 hét alatt teljesen kikészített idegileg). Emlékszem, hogy örültem az első teljes egészében végigaludt 7 órának, na de nem térek el a tárgytól. A lényeg, hogy sok ember küzd különféle alvászavarokkal, a háziorvosok ezzel tisztában vannak, és ha ő nem is tud segíteni neked, akkor is továbbirányít a megfelelő helyre. Sajnos a kérdés megfogalmazásod valóban félreérthetőre sikerült, először én is azt hittem, démonokat látsz, de elolvastam a hosszú szöveget, és akkor láttam, hogy hát nem is erről van szó. Az alvásparalízis pedig eléggé dokumentált dolog, az orvostudomány is ismeri ezt a problémát. Van elég nagy anyag interneten, hátha szüleidnek tudsz mutatni értelmeset. De orvoshoz mindenképp menj.

Fénykiszűrődés meg olyan egyszerű, hogy pl. engem zavart a beszűrődő napfény reggel, ezért rátettem egy pokrócot éjszakánként az ajtómra. Jó, nem a legszebb megoldás, de csak alvásidőben volt rajta. Neked is valami hasonlót javaslok, akkor aztán nem látják, hogy világítasz.

2015. jún. 19. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!