Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Mostoha anya" probléma - Ti...

"Mostoha anya" probléma - Ti mit tennétek ebben az esetben? Részletesen lennt.

Figyelt kérdés

Tudom majdnem minden ezzel a címmel kapcsolatos kérdés főként arról szól hogy a mostohaanyám ilyen, olyan, ezt csinálja meg azt... Bár itt most én hibáztam és erre szeretnék megoldást találni. A szüleim majdnem 5 éve hogy elváltak, én és a tesóim pedig anyukámnál maradtunk, akit nagyon megviselte ez a dolog. Eleinte még nem is nagyon fogta fel hogy mi történt, viszon fél évvel késöbb úgymond "megőrült". Nap mint nap (konkrétan reggeltől estig) apukámat és a szeretőjét szídta, meg azt hajtogatta hogy milyen gonosz mindenki vele. Alap dolog egy válásnál, hogy egyik szülő sem mond rosszat a másikról... mégis mondhatta bárki, őt ez nem nagyon érdekelte. Ez így ment 4 évig, azután mivel már nem bírta a stresszt, a bíróságon "lemondott" rólunk, így én és a 14 éves testvérem apukámhoz kerültünk Németországba. Mindkettőnk gondolkozása "meg volt mérgezve" hisz mindíg csak az egyik szülő véleményét hallgattam. Az apukámnál eltöltött 1 év alatt folyamatosan nyomtak ezek a dolgok belülről (hogy anyukám pénzét apukám elveszi, vagy apum nem utal pénzt anyumnak(gyerektartást, amikor még anyukámnál laktunk), meg hogy fog így a jövő hónapban megélni, stb...) és tegnap kieresztettem magamból őket (minden mozaikcsaládban megtörténik min. 1 vita a felek között, nekem ez volt az első) és ekkor mintha minden dolog, ami addig engem nyomott, hülyeségnek tűnt.... Apukám szinte minden problémámat megtudta indokolni... a vita után vele szinte azonnal sikerült majdnem teljesen, gyorsan visszahozni a kapcsolatunkat normális szintre (megértette, hogy nehéz volt nekünk anyummal), viszont a feleségével nem.... (egyébként nagyon normális, pár szokásbeli különbséget leszámítva nincs vele semmi bajom). Mivel anyumhoz nem akarok visszamenni(nem változott meg mióta elmentünk onnan, a telefonba mindíg elmondja, hogy elárultam őt az apukámmal együtt, már amikor beszélni tudok vele, nem érdekli, hogy milyen itt az életünk, stb... mégis, mikor iskolaszünetekben hazamegyünk és találkozunk vele, valahogy megváltozik és elkezd egyre normálisabban viselkedni, amikor elmegyünk onnan, akkor minden vissza a régi kerékvágásba, ezektől elnézve szeretem őt, mégiscsak az anyukám), ezért valahogyan orvosolni szeretném közte és köztem a feszültséget.... ti hogyan csinálnátok? (tapasztalatok, esetleg hasonló helyzetek is jöhetnek)

-Ha valami nem egyértelmű, esetleg zavaros, akkor nyugodtan kérdezzetek

17/L

2018. júl. 1. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
De mi a konkrét baja mostohaanyádnak? Csak ez nem derül ki.
2018. júl. 1. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem találok a kérdésedben, hogy mi van a mostohaanyával, mert az az édesanyádról írsz, hogy milyen gondok vannak vele.

Ha azt érted, hogy megbántódott a kitörésed miatt, akkor a legegyszerübb, hogy vele beszélsz és elnézést kérsz emiatt, és javaslod, hogy próbáljatok meg tiszta lappal újrakezdeni.

Esetleg megindokolhatod a kirohanásodat is, hogy egyrészt ideges voltál, másrészt sok mindent nem a valóságnak megfelelöen tudtál, és ezért részben igazságtalan voltál.

2018. júl. 1. 11:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1, #2

Én úgy értelmezem, hogy az anyja általi ócsárolások az apja és az új feleség felé kijöttek a kérdezőből, és ezen sértődhetett meg a mostohaanya.

De majd megmondja...

2018. júl. 1. 12:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Wtf. Ennek a problémának mi köze a mostohaanyádhoz? Mert a kérdésből nem derül ki.
2018. júl. 1. 12:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy irod apukad uj parja normlis nő. Eleg annyi ha egyszer amikor egyedul vam pl a konyhaban beszelgetest kezdemenyezel. Elmondod szepen h te mindig egy oldalt hallottal, nagyon ellentetesek az erzeseid,te mindket szulod porbalod megerteni es sajnalod ha banto dolgot mondtal. Semmi mast nem kell tenned. Ennyi eleg lesz neki mert normalis ahogy te is irod.
2018. júl. 1. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha tényleg normális nő üljetek le vele és meséld el hogy anyád milyen hazugságokkal nevelt titeket ellenük amit elhittetek de apuddal már tisztáztátok és így szeretnéd ha tiszta lappal indulnátok most hogy megtudtad az igazságot, szerintem meg fogja tudni érteni.
2018. júl. 1. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!