Ultimátumot kaptam, hogyan tovább?
Jaj egyem meg a pici kis fizikumodat meg a lelkedet, hogy neked pihenned kell az egyetemre járáshoz.
Én középsuli mellett diákmunkát végeztem, nem csak nyáron hanem iskola mellett is. Emellett kitűnőre érettségiztem majd egyetemre is jártam. A nyári szünetben dolgoztam egyetem előtt, majd felvetted főállású munkakörbe az adóhivatalba, így estin végeztem a felsőfokú tanulmányaimat.
Ne nyalogasd ennyire túl magad, mert az életben ennél sokkal kevesebb pihenőidőd lesz, és nem lesz mód puha párnákkal körbebástyázni magad.
Amúgy az egyetembe sem kell belerokkanni, lehet mellette dolgozni és pihenni is. Jót tenne neked némi való élet, úgy látom.
37N
Az azért elég szánalmas, hogy anyádnak kell elküldenie dolgozni ennyi idősen, és neked magadtól eszedbe sem jut. Nekem égne a képemről a bőr.
Nagyon odáig vagytok ezzel az egyetem-dumával, meg a másik véglet a gyári munka. Te tipikusan az az életképtelen kölyök vagy mint a kortársaid nagy része, akik azt mondják: én ugyan nem végzek kétkezi munkát, én annál több-jobb vagyok. Látjuk. Csak épp megmozdulni nem vagy képes. Ennyi intellektussal pedig szellemi munkára ne nagyon számíts.
Anyukád tipikus rövidtávú gondolkodású ember.
Addig lát csak el, hogy most dolgozz és akkor most pénz lesz.
Ezzel a hozzáállással sajnos tényleg csak alja fizetést kínáló alja munkákhoz lehet eljutni, gyárak, Meki, boltok stb.
Azt kellene anyukáknak elmagyarázni, hogyha most értelmes módon töltöd az idődet, akkor később sok pénzed lesz. Például melyik esetben lesz a jövőben nagyobb valószínűséggel több pénzed? Ha nyáron 3 hónapot fagyit árulsz, vagy ha 3 hónapot intenzív angoltanfolyamra jársz és utána leteszel egy felsőfokú nyelvvizsgát?
Ezt nem érti a magyarok, főleg a 40 év felettiek nagy része.
BEFEKTETÉS!
Ma befektetek munkát és időt, és 10 év múlva megtérül.
Olvasva a hőbörgéseidet egy ritka öntelt, lusta disznó vagy te kérdező.
Mondjuk ha az élet megrázza fölötted a pofonfát fogod te is kapni bőven. És egy ilyen puhány pondrót az ilyen szörnyen meg tud viselni.
Az itteni válaszolók nagyrésze betanított fizikai munkás (gyár, bolti eladó, futár, pincér, gyorséttermi dolgozó stb.).
Nem bántásból mondom, de nem biztos, hogy hallgatni kellene rájuk munka ügyben.
"(gyár, bolti eladó, futár, pincér, gyorséttermi dolgozó stb.)"
Ne legyél ebben olyan biztos!
Külföldön végeztem az egyetemet, ma már műfordító vagyok.
Nem volt abban semmi szégyen, hogy szünetekben dolgoztam, méghozzá az általad lenézett éttermi pincérnőként, amely nemcsak a fizetés miatt, hanem a nyelvtanulás komoly fejlesztése érdekében is remek munka volt.
Szóval nem kell általánosítani.
(Első válaszoló vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!