Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Haragszom anyámra azért, amit...

Haragszom anyámra azért, amit gyeremekkoromban tett velem és a testvéremmel, meg kell neki bocsátanom?

Figyelt kérdés
Nagyon hosszú lenne mindent leírni megpróbálom röviden összefoglalni.Amikor kicsi voltam óvis általános iskolás, anyám napi szinten ütött-vert engem és a testvéremet. De sose értettem, hogy miért. Tényleg semmi rosszat nem tettünk a tesómmal. Néha olyan dolgokért kaptunk mert hangosan nevettünk. Nem mindenre emlékszem már, de arra nagyon, hogy mindig a közös tanulások fordulták át ordításba és verésbe. Apánk semmit nem tudott a dolgokról, mindig akkor bántott minket amikor ő dolgozott, kislány voltam nem mertem elmondani senkinek. A lényeg, hogy mai napig nem tudok neki megbocsátani ezek miatt.20 évesen elköltöztem otthonról most 24 vagyok ha haza látogatok-ami nagyon ritkán van- sose érti,hogy miért nem megyek haza. Nem bírok vele egy légtérben sem tartózkodni. Egyszer összeszedtem a bátorságom és megkérdeztem, mért bántott minket annyira az volt a válasza ,hogy akkoriban nehéz volt neki minden.......mondanom sem kell, hogy ezután még jobban megutáltam mert kiderült nem azért vert mert rossz voltam hanem mert neki "nehéz volt"- csak tudnám,hogy mi volt annyira nehéz mert Apám éjjel-nappal dolgozott, hogy mindent előteremtsen neki. Tipikusan az a nő, aki manipulál mindenkit és mindig úgy adja elő a storyjait,hogy elhiszi neki az ember. Teljesen máskép látom a világot mint ő. Nem akarok olyan lenni mint ő. Attól is félek, ha egyszer babám lesz és majd vigyázni akarna rá, majd bántani fogja. Az egész történetben az a legrosszabb ő úgy viselkedik mintha minta anya lett volna és mindent megadott volna nekünk és nem érti mért nem szeretek hozzá haza menni........nagyon sokat tudnék még mesélni de szerintem elég ennyi
2018. jún. 23. 18:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

És mostanában, amikor találkoztok, ugyancsak azt érzed, hogy legszívesebben felképelne? Lehet vele értelmesen is beszélni? Ha "igen"-nel felelsz, akkor jó jel. Ha a válaszod "nem", akkor nagy a baj. Édesapáddal a viszony jó. Te is légy jó hozzá. Ha anyád mindig csak a maga "igazát" szajkózza és azt érzed, hogy szinte ellenségének tekint, akkor nézd őt levegőnek (ezt a mondatot nagyon keservesen csikartam ki magamból, de hát, ez van...

Küzdd le a gátlásaidat, ismerkedj emberekkel (lányok, fiúk, akik idővel barátaid lehetnek) és éld a magad fiatal életét. Minden jót és sok sikert kívánok!

2018. jún. 23. 21:58
 12/17 anonim válasza:
32%

Szerintem is azt kéne, hogy kettesben leültök és megkérdezed mi volt a gondja mikor vert titeket! Lehet csalta a faterod és nem akart elválni a ti érdeketekben és a feszültséget rajtatok verte le. Pár üveg bor segíthet az őszinteségén! Nem hagynám lezáratlanul, ANYA csak egy van!!! Ha meghal egy örök kérdés marad a szívedben! :'(

[link]

2018. jún. 24. 01:44
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Enyem is azt mondta nekem hogy nem volt konnyu elete, mikor mindent elmondtam. Nalunk nem is a veres volt inkabb az erzelmi sivarsag, az hogy nem foglalkoztak velem, apam mindig is egy taho volt finoman szolva, mindennap a sarba tiport, mocskolodott, lealazott, becsmerelt amit anyam elnezett. Anyam a nagy martir aki mindig a kozeppontba akar lenni es idegbajos ha valami nem ugy van ahogy o kigondolja. Egyik vitanal kozel 30 evesen elkezdett utlegelni. Mikor terhes voltam torka szakadtabol uvoltott velem oylan dolog miatt amit o nezett be es nem hogy azt mondta vna bocs meg az lett kihozva hogy en vagyok a hulye. Amikor depresszios lettem inkabb elkuldott 600 kmrel arrebb egy kollegiumba. Epp kulfoldon dolgoztak, ok mondtak menjunk ki hozzajuk nyaron kicsit (bar nem akartunk) amit most mar ugy mondanak hogy minket kb oda evett a fene.., ossze-vissza csalatak egymast apammal, gondolom ez volt a fene nagy gondjuk, meg baba voltam amikor hetente 1szer 2szer elment bulizni, napkozben engem a lakasban hagyott es felment a szomszed baratnojehez trecselni. Amit ugy ad elo hogy mert en olyan jo baba voltam hogy engem ott lehetett hagyni, ezt igy meseli masoknak.

apad is tudja mi van de nem tesz semmit, ez a csendes tettestars! Ugyanolyan bunos! Mint a bunreszesek egy buncselekmenyben. Lehet nem o csinalta, de tudott rola asszisztalt hozza.

En mar nem beszelek veluk! Soha nem is akarok tobbe! Epp egy gyamugyes ugyet akasztott a nyakunkba mert nem lathatjak az unokaikat, mert nem akarom hogy a gyerekeim ezeket lassak. Es tudom milyen manipulativak ok is, a sok gyartott hazugsagaikkal egyutt.

En nem adnam oda anyadnak se a gyerekem, es nem nem kell megbosatani ha mincs mire. Ne beszelj vele , ne talalkozz . Zard le. Es felejsd el! A magad nyugalma erdekeben. En is feltem olyan leszek mint anyam. De dolgozom magamon, ferjem szerint en kakukktojas vagyok, de tudatosan figyelek is. Plusz onimseret sokat segit. Pszichologus egyebek

2018. jún. 24. 08:20
 14/17 anonim ***** válasza:
16%
"Apámat nem hibázatatom, vele jó a viszonyom viszont látja ő is a dolgokat még se tesz semmit." Vagyis bekajáltad a manipulatív kis játszmáját. Ugye tudod hogy jó eséllyel anyud sorsára jutsz majd? Kifogsz egy pasit aki jófejkedik, te meg- aki majd küszködsz a gyerekkel napi szinten egyedül- te leszel a szemét, apuci meg a jófej, aki nem nyaggatja a gyereket. És a te gyereked sem fog mást látni, csak hogy a görény anyja bántja...
2018. jún. 24. 09:54
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
le lehet pontozni, de ettől még igaz amit írok. Beszélgessetek már el ŐSZINTÉN egy-két férjes asszonnyal hogy mit szakítanak a nyakukba, és mit végeznek el a férjeik otthon meg a gyerek körül.
2018. jún. 24. 15:00
 16/17 anonim ***** válasza:
26%
És utána lehet sopánkodni hogy mit nyavalyognak ezek a nők: csak a teljes háztartás, a teljes nevelési feladatok szakadnak a nyakukba legtöbb esetben teljes munkaidő mellett, de persze szegény apuci az áldozat a szemét nő mellett.
2018. jún. 24. 15:06
 17/17 anonim válasza:
26%
Férfiként és apaként teljesen igaza van az előttem írónak. Anya a háztartást is vezeti a gyereknevelés mellett. Míg az apa a munkahelyén ideiglenesen megszabadul a gondoktól. Természetesen öröm a gyerek, de vannak nagyon rossz napok, mikor otthagynám őket. Anya viszont nem hagyhatja ott a gyerekét,ha elege van akkor se.
2018. jún. 24. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!