Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám évek óta alkoholista,...

Anyukám évek óta alkoholista, de ez tabu a családban. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Anyukám kb 10 éve alkoholista. Nem jár kocsmába, nem tör-zúz, csak megiszik naponta 2-3 üveg bort. Sokszor érzelmes, ordibál, érzelmileg zsarol, kikel ilyenkor magából...Beszámíthatatlan. Kiskoromban is zavart de sosem beszélt erről senki, apukám nem kezeli, hagyja...

Régóta nyomaszt, de sosem mertem erről beszélni vele. Tabu a családban az egész. Anyukám nem megy orvoshoz soha...gondolom mert kiderülne egy sima vérvételből is ez..

Mindenki szemlesütve tűri, ahogy rakja be a borokat a bevásárlókosárba... Kicsi voltam még, hogy megértsem ezt, ezzel nőttem fel, de mostanra eldurvult az egész.

Utálom magam, hogy nem teszek semmit és a családomat is, hogy mindenki nézi és hagyjuk meghalni.

A kapcsolatom vele sokszor ordibálásból, sírásból áll, mert mindig zsarol érzelmileg és azt mondja nem törődünk vele...De ha megkérdezem, sosem mondja el , mi a baj.

Sokszor érzem, hogy én vagyok az ő anyja....de mindig irányítani akar.

Depressziós ez biztos.

Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérlek írjon!

2018. jún. 18. 19:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha már 10 éve napi 2-3 üveg bort megiszik, akkor hamarosan meg fog halni! "

Azt hitted. Felénk lakik egy idős néni, aki középkorúként kezdett inni úgy 30-35 éve még bőven gyerekkoromban. Mindennap elcsoszog az italboltba, szerintem az alkohol tartósítja.

2018. jún. 19. 12:14
 22/24 anonim ***** válasza:

Úgy is csak tagadna. Magadat ne hibáztadd erről te semmmit sem tehetsz.

Apáddal beszélj....hátha..

2018. jún. 19. 18:13
 23/24 anonim ***** válasza:

Az ACA egy jó tanács.

Beszélhetsz a háziorvosával, is, hogy milyen addiktológiai lehetőségek vannak felétek.

Valamint a kékkerszt is segíthet: [link]

2018. jún. 19. 20:04
 24/24 anonim válasza:
Félúton alapítvány bentlakásos neked pedig Al Anon
2018. aug. 22. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!