Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan aki nem jön ki...

Van itt olyan aki nem jön ki a szüleivel mert az apja szinte alkoholista és ez a család rovására megy?

Figyelt kérdés

Apám péntektől szinte hétfő reggelig iszik, emiatt sok nézett eltérésünk volt, főleg anyámmal mert nekem nem tetszik h fater piál. Én visszahúzódok a családi dolgoktól inkább mert nem akarom látni h iszik és összevissza beszél, vagy bele kotnyeleskedik más munkájába stb. Mivel ez nekem nem tetszik és kerülöm apámat, anyám mindig szóba hozza hogy mit kéne csinálni együtt (legyen akár itthoni munka vagy akármi) én meg ha nem értek vele egyet akkor én vagyok a szar.

Lényeg hogy próbálok kiállni azért ami nekem fontos, hogy legyen valami változás de általában nem áll az én oldalamra senki.

Emiatt sikerült anyák napján is jól összekapni anyámmal.

Valaki volt már hasonló helyzetben?

2018. máj. 6. 14:44
 1/6 anonim válasza:
52%
Szerintem meg kene mondanod anyukadnak,hogy mit miert csinalsz. Nyilvan megertene teged es tudnatok megoldast keresni egyutt. Neki jo amit faterod csinal? Nyugi en ennel sokkal rosszabb helyzetbe voltam..apam alkoholista volt,verte anyamat,elitta a penzunket volt,hogy kenyerre se volt. Nagyon rossz idoszak volt,szinte utaltam..Mara mar nagyon ritkan iszik evente 1x 2x ami nagyon jo,csak most meg a munkaval vannak kisebb nagyobb gondok,nem hajlando dolgozni igy anyam tartja el az egesz csaladot. Na mindegy,beszelj anyuddal szerintem es kitalaltok valamit.
2018. máj. 6. 15:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen! A legjobb amit tehetsz az az, hogy a saját utad járod, kimaradsz az otthoni életből. Nem tudom hány éves vagy de én ilyen 14-15 évesen haza se jártam. Mindig barátoknál voltam/aludtam , jól éreztem magam. Míg otthon ők nyugodtan nyírják ki egymást de engem ne. Minél előbb munkát kerestem, házat, autót, barátnőt. És rájöttem hogy jól választottam. Tudom kicsit önzőségnek hangzik, meg kellemetlen is úgy elválni hogy csak a saját érdekedbe teszed.
2018. máj. 6. 15:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Énis mindig a barátaimmal vagy barátnőmmel vagyok hétvégente de ez se tetszik nekik h mér nem vagyok velük. amúgy már évek óta ez van csak most kicsit betelt a pohár .

Már nem is szoktam szólni semmiért ha valami nem tetszik mert úgyis csak a balhé van belőle, aztán meg én érzem szarul magam ,hogy hogy beszélhetek így velük.

2018. máj. 6. 15:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez megy. Egyszer normális, ha iszik, akkor nagyon nehéz megállni, hogy megmondjam neki a magamét (amit másnapra el is felejtene). Én rájöttem, hogy csak annyit tudok tenni, hogy elköltözök.
2018. máj. 6. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Megértelek, de anyukádat sajnálom. Küzd hogy ne essen szét a családja, egyik oldalon egy alkesszel, a másikon egy gyerekkel ki inkább magára hagyja (na nem mintha nem lehetne megérteni miért) Őrülten magányos lehet anyud.
2018. máj. 6. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:

3: Hány éves vagy?

Sok családban a felnőtt gyerektől is elvárják, hogy a gyerekük maradjon és ne kezdjen önálló felnőtt életet.

Mondhatod, hogy persze, hogy nem vagy velük, hiszen felnőtt vagy, saját felnőtt életed van, egyre inkább szerelemre van szükséged, nem szülői társaságra és nevelésre.

2018. máj. 7. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!