Mit tehetnék, ha nagyon haragszom a szüleimre egy konkrét dolog miatt, és még így,27 évesen sem tudok túllépni, mivel naponta érzem a hátrányt, amivel szembesülök?
Jóval később kezdtem el beszélni, mint az átlag (3 évesen kb.), addig egy szót sem, nem tűrtem az érintést, agresszívvá váltam tőle, állítólag csak meredtem magam elé nagy komoran, nem mosolyogtam senkire, nem tudtam normálisan játszani a korosztályommal sem, teljesen ártatlan dolgoktól halálra rémültem, és ordítoztam (pl. porszívó hangja). Anyámnak nem volt türelme a sok furcsaságomhoz, azt hitte, mindezt csak azért csinálom, hogy őt kikészítsem.
Később sulira persze sokat fejlődtem, sőt, szinte teljesen magamtól megtanultam olvasni és írni is, kitűnő tanuló lettem szinte nulla tanulással. Egy ideig még a szociális problémák is jócskán enyhültek, aztán gimitől lett újra minden rosszabb. Kiközösítettek, mert nem jártam bulizni, mert szót emeltem, ha az osztály valakit kipécézett, és azt szekálni kezdte (nem bírom elviselni a bántalmazást akkor sem, ha az másra irányul), ahogy nem álltam be a divatból az osztályfőnököt kikészítők sorába sem (aki szintén mindent megtett, hogy az osztályom kedvében járjon). Na és persze még így is, ha valami kellett, akkor rögtön jöttek hozzám kérni a segítségem, én pedig amiben tudtam, abban segítettem. Volt, aki kb. az összes dolgozatát úgy írta meg, hogy én diktáltam neki, és miután egyszer elegem lett és szóltam neki, engem kiáltott ki a szar szemétnek.
A munkahelyet is keresem, végzettségem is van, úgyhogy a szerencsétlen nem én vagyok, hanem inkább az, aki pocsék helyesírással ossza az észt puszta kötekedésből.
Amúgy a hivatalos diagnózis beszerzése is most aktuális nálam, már megtettem az első lépéseket. Nem sajnáltatom magam, de ami megtörtént, azt nem fogom letagadni, pláne nem egy olyan ismeretlen miatt, aki arra veri itt magát, hogy nem viszi a gyerekét fejlesztésre. Kritikusságról pedig: nagyon sokáig közel sem voltam ennyire kritikus, de egy bizonyos szint alatti megnyilvánulást senkitől sem viselek el szó nélkül, és abszolút nem érdekel, ki sértődik meg miatta. Engem legalább nem a rossz szándék vezérel, és nem csak kötekedni akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!