Szülők/gyerekek szerintetek igaz, hogy amíg egy gyerek anyagilag függ a szüleitől addig köteles beszámolni róla hogy hova megy, kivel, mit csinál?
Jelen esetben 23 éves lány randizik és még nem szeretne mesélni a férfiról, de az édesanya szerint pedig köteles addig amíg nem önálló.
A lány elmondja hogy férfival megy találkozni, viszont részleteket nem mesél mert nem szeretne.
Csak én gondolom úgy hogy 20 év felett legyen akármilyen státuszban valaki (diák, munkanélküli, munkakereső stb... tehát függ a szülőktől) jár neki ennyi személyes szabadság, és hogy egy normális szülő elfogadja ezt, és nem próbál (többnyire veszekedéssel) információkat kierőszakolni a gyerekéből?
Amíg otthon laktam (szintén 23 évesen), arról mindig tudott anyám, hogy hol leszek és kb mennyit. Tehát adott példában mondjuk Szabival moziba megyünk a westendbe, meg utána kiállításra a várba, majd este 10 fele jövök.
Ettől még nem tukmáltam információval a randipartneremről, sőt, én kifejezetten az a fajta voltam, hogy semmi köze hozzá, majd eldöntöm, mikor akarom bemutatni.
Viszont ha bármi gond lett volna, anyám tudott X helyszínről meg időről, hogy hol vagyok. Ez az ő kontroll iránti vágyát megnyugtatta, nekem meg megmaradt a szabadságom, hogy nem számoltam be minden lépésemről.
Ennyi szerintem belefér, ha otthon lakik egy gyerek, akkor nyilván tudni akarnak róla, mikor jön-megy, ha másért nem is, de hogy főzzenek-e vacsorát, vagy megvárják-e ébren, ha későig marad, akármi.
Igen én vagyok az említett lány.
Egy páran eléggé lesarkították a dolgokat ahogy látom :D
Először is szó sincs róla hogy nem beszélnék a szüleimmel, igenis jó velük a kapcsolatom. DE ha elkezdek valakiről részletesen beszélni tudom hogy azonnal véleményt alkotnának róla, és nekem ezeket végig kéne hallgatni annak ellenére hogy még én se ismerem a fiút eléggé.
És soha nem megyek el minden szó nélkül otthonról. Pár szóban elmondom merre leszek és kivel (kisvárosban élünk, tehát túl messzire nem megyek soha) csak a randi alakulásáról, és a férfi személyéről nem beszélek.
Ennek az oka pedig az a véleményezés amit említettem és ami sajnos rendszeres.
DE! a kérdés nem erre irányult hogy jogosan nem beszélek-e a randiról vagy sem. Mert ennek kismillió oka lehet. Hanem hogy szerintetek köteles-e valaki mindenről beszámolni a szülőknek ha ők tartják el?
Egyetemista vagyok, és hamarosan dolgozni kezdek egyébként.
Hogy megéreztem, hogy nemcsak csöndben végighallgatnák, amit válaszolnál, hanem azonnal véleményt mondanának róla, méghozzá ítélkezés-szerűen. Így legyen ötösöm a lottón! :DDDDDD
Kötelező-e? Kinek mihez van joga?
Nyilván nem a jogszabályokra gondolsz, hanem az illik-nem illik szintű íratlan szabályokra. Amikre leginkább az igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. És hogy a magad szabadságát neked kell otthon a te szüleid előtt kiverekedned. Vagy neked kell megoldanod, hogy külön lehess tőlük és ne kelljen emiatt veszekedned velük. Számomra abnormális a szüleid gondolkodásmódja, de azzal nem vagy kisegítve, hogy egy ismeretlen, középkorú, nagyvárosi férfi az interneten neked ad igazat. Ha jól értem, neked már belátható közelségben van a különköltözés. Ez talán segít addig elviselni az otthoni légkört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!