Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mozaikcsaládokban hogy oldják...

Mozaikcsaládokban hogy oldják meg az anyagiakat?

Figyelt kérdés

Igazából inkább olyanra gondolok, ahol van gyerek az előző kapcsolatból és az új pár egy háztartásban él vele.

Hogy oldják meg, hogy az édesapa és az édesanya költsége legyen a gyerek ne az új páré? Hogy fizetnek mondjuk étteremben, vagy a szimpla mindennapokban? Jól gondolom, hogy ilyenkor az új apuka/ anyuka költsége is lesz a mostohagyermek(kek) akaratlanul is?

2018. jún. 11. 18:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is es A baratomnak is vannak gyerekei a regi kapcsolatabol.

En az elejen felmertem a helyzetet (megjegyzem rosszul), az alapjn az egyenloseget az elelemben igazsagosnak gondoltam.

Ra kellett jonnom kesobb ez nem oke. A gyerekei idosebbek rengeteget esznek, de valogtosak (fozeleket sose, ha ketszer ugyanzt kell enni, az màr fáj, boltba menni ugyan, de draga csoki mindig legyen, ha nemnizlik egy etel kerek-perec kimondjak NEM IZLIK EZ ROSSZ EZ ES EZ A BAJ VELE, es abszolut nem.erdekli oket, hhy ez banto vagy serto vagy orakig fozte valaki).

Ezt megtapasztalva már hagyom, hohy a parom tobbet szanjon az etkezesre.

Ssajat gyerekeimnek az extrakat eddig is kulon vettem.

Ruhazkodasban elejetol kozoltem az mindenkinek sajat dolga. A gyerekeim kapnak kinai cipot, ruhat. Az o gyerekei nike, adidas, plazas ruha. Ebbe en nem szallok be. A gyerekeimnek inkabb vrszek elmenyt stb. a baratom még mobilba tolja nekik a penzt...ezt azert neheztelem, mert ot bizony sose hivjak de tulkoltes van.

2018. jún. 12. 00:04
 22/24 anonim ***** válasza:
45%
Ha mindket felnek van gyereke előző hàzassàgból, ergo mindenki költ mindenki gyerekère az okè. Ha az egyiknek nincs, de közeli èrzelmi kapcsolat alakul ki a gyerekkel, a gyerek is elfogadja, szereti (nem mindig van oka annak, hogy a gyerek nem fogadja el az uj part, van h csak az anyuka ellene neveli a gyereker az uj parnak stb) akkor uj par is jó szivvel költ a gyerekre. Ha semmilyen erzelmi kotodes nincs, a gyerek kakiba se nezi, esetleg edesanya uj par ellen neveli, es meg bunko is vele, akkor kulon kassza. Olyan gyerekre amivel sem verszerinti SEM ERZELMI kötődèse nincs az uj parnak, nem kell es nem köteles költeni. Neki az előző hàzassagbol a gyerek egy vadidegen, ha ez atalakul jo viszony altal, vagy neki is van gyerek, amire ugyanugy koltenek, akkor oke. Ha egyik sem, akkor nem oke a ra valo koltese az uj parnak.
2018. jún. 12. 08:47
 23/24 anonim ***** válasza:
83%
A férjem előző kapcsolatából született gyereke nagyon messze lakik, ezért nem tudunk hetente menni, így kevesebbszer, de több időre hozzuk el. Nyáron tölt itt a legtöbb időt, ált 3 hónapot. Mi közös kasszán vagyunk, tehát közösen költünk rá is. A gyt feletti összeg mindig attól függ, hogy a közösre mennyit költünk, azzal tesszük egyenlővé, nem az anya akaratától függ.
2018. jún. 12. 09:23
 24/24 anonim ***** válasza:
61%

" 20.44-es, nem tudom feltűnt-e, a poszt arról szól, hogyan oldják meg az anyagiakat a mozaik családokban."

Olvass is. A kérdező írta, hogy a nők annyit mondanak, hogy csak társ kell. Erre reagáltam. Szóval nyughass.

2018. jún. 12. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!