Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A nyáron az apánál töltött...

A nyáron az apánál töltött időszakra ti hogyan rendezitek az anyagiakat?

Figyelt kérdés

Ez az első külön töltött nyarunk, szóval még kicsit döcögősen mennek a dolgok. Úgy beszéltük meg, hogy nyáron heti váltásban lesznek nálunk a gyerekek.

Én ebből kiindulva úgy gondoltam, hogy nem kérek gyerektartás, mert az apjuk is annyit van velük mint én. A volt férjem viszont most tőlem kér gyerektartást vagy minek is nevezhetném, mert a júniusi 2 hetében már többet költött rájuk, mint a megítélt gyerektartás (3*20000Ft).

Ti ezt hogy szoktátok megoldani?

2015. júl. 2. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem te is többet szoktál költeni, azt ő kifizeti?
2015. júl. 2. 22:24
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha egyformán vannak kettőtöknél, akkor egyikőtök se fizessen a másiknak. Ha lenne olyan hónap, amikor csak nála vannak, akkor kellene fizetned neki.

Ezt nem is értem, hogy logikázta ki, hogy te fizess neki. Ha hatvanezer nem elég rájuk, akkor inkább arra a következtetésre kellene jutnia, hogy több gyerektartást kellene fizetnie.

2015. júl. 2. 22:30
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Ő fizet neked bármit a gyerektartáson felül? Vagy csak 20 ezret költesz a gyerekekre fejenként, és ha elfogy, éheznek? Apuka legyen szíves közölni a gyerekekkel, hogy elköltötte a kötelező részt, tessék fényt enni.
2015. júl. 2. 22:33
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Mondd neki, hogy semmi probléma és kifizeted, amint ő is kifizeti a te pluszköltségeidet a gyerekekkel kapcsolatban.
2015. júl. 2. 22:38
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

Legalább rájött, hogy 3 gyerekre havi 60000 Ft mennyire lepkefŁng.

Tőled rendes dolog, hogy lemondasz a megítélt tartásdíjról, szerintem max a feléről kéne, hiszen az idő felét továbbra is nálad töltik a gyerekek.

2015. júl. 2. 22:40
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem, valóban nem fizeti ki amit én pluszban költök rájuk. Ő abból indul ki, hogy neki ennyit kell hivatalosan adnia, tehát véleménye szerint az ezen felüli pénzt nekem ki kellene fizetnem.

Én sem érzem ezt jogosnak, ezért is kérdezősködök, hogy mások hogyan szokták ezt csinálni.

2015. júl. 2. 22:40
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

JOGILAG neked jár a gyerektartás függetlenül attól, hogy az apánál van a gyerek.

TE semmilyen esetben sem vagy kötelezhetö gyeretartás fizetésére.

Ha erröl önként lemondasz, akkor már az exférjed jár jól.

Követelni nem követelhet semmit. Viszont esetöleg elgondolkodhat azon, hogy nem fizet-e neked túl kevés gyerektartást!

2015. júl. 2. 22:42
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
Így igaz, ahogy előző írta. Egyébként a kapcsolattartás költségei (jogilag) a különélő szülőt terhelik. Így azt kell mondjam, rendkívül méltányosan, sőt, nagylelkűen jársz el, ha nyárra lemondasz a tartásdíjról, nem vagy erre kötelezve, ő pedig semmilyen címen nem kérhet pénzt tőled. Ha még így is sokallja a saját gyerekeire elköltött pénzt, lemondhat a kapcsolattartásról.
2015. júl. 2. 22:49
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
ha 2 hetet vannak nála,akkor arra a hónapra nem kell küldenie.Ha 1 teljes hónapot,akkor én utaltam vissza neki 1 havit,és ennyi.Hogy mindezen kívűl,ő mit költ rájuk,és hova viszi, hawaira,vagy a vidámparkba,vagy mt vesz nekik,az az ő dolga.
2015. júl. 2. 23:12
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
nálunk a fele nyarat az apjánál tölti a lányom, de soha eszébe sem jutott, hogy ez idő alatt ne utalja a gyerektartást, az meg pláne nem, hogy még én fizessek neki... a választ már előttem leírták: nem kell adnod neki semmit, ezután a beszólása után pláne nem is egyezkednék...
2015. júl. 3. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!