A nyáron az apánál töltött időszakra ti hogyan rendezitek az anyagiakat?
Ez az első külön töltött nyarunk, szóval még kicsit döcögősen mennek a dolgok. Úgy beszéltük meg, hogy nyáron heti váltásban lesznek nálunk a gyerekek.
Én ebből kiindulva úgy gondoltam, hogy nem kérek gyerektartás, mert az apjuk is annyit van velük mint én. A volt férjem viszont most tőlem kér gyerektartást vagy minek is nevezhetném, mert a júniusi 2 hetében már többet költött rájuk, mint a megítélt gyerektartás (3*20000Ft).
Ti ezt hogy szoktátok megoldani?
Szerintem ha egyformán vannak kettőtöknél, akkor egyikőtök se fizessen a másiknak. Ha lenne olyan hónap, amikor csak nála vannak, akkor kellene fizetned neki.
Ezt nem is értem, hogy logikázta ki, hogy te fizess neki. Ha hatvanezer nem elég rájuk, akkor inkább arra a következtetésre kellene jutnia, hogy több gyerektartást kellene fizetnie.
Legalább rájött, hogy 3 gyerekre havi 60000 Ft mennyire lepkefŁng.
Tőled rendes dolog, hogy lemondasz a megítélt tartásdíjról, szerintem max a feléről kéne, hiszen az idő felét továbbra is nálad töltik a gyerekek.
Nem, valóban nem fizeti ki amit én pluszban költök rájuk. Ő abból indul ki, hogy neki ennyit kell hivatalosan adnia, tehát véleménye szerint az ezen felüli pénzt nekem ki kellene fizetnem.
Én sem érzem ezt jogosnak, ezért is kérdezősködök, hogy mások hogyan szokták ezt csinálni.
JOGILAG neked jár a gyerektartás függetlenül attól, hogy az apánál van a gyerek.
TE semmilyen esetben sem vagy kötelezhetö gyeretartás fizetésére.
Ha erröl önként lemondasz, akkor már az exférjed jár jól.
Követelni nem követelhet semmit. Viszont esetöleg elgondolkodhat azon, hogy nem fizet-e neked túl kevés gyerektartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!