A nyáron az apánál töltött időszakra ti hogyan rendezitek az anyagiakat?
Ez az első külön töltött nyarunk, szóval még kicsit döcögősen mennek a dolgok. Úgy beszéltük meg, hogy nyáron heti váltásban lesznek nálunk a gyerekek.
Én ebből kiindulva úgy gondoltam, hogy nem kérek gyerektartás, mert az apjuk is annyit van velük mint én. A volt férjem viszont most tőlem kér gyerektartást vagy minek is nevezhetném, mert a júniusi 2 hetében már többet költött rájuk, mint a megítélt gyerektartás (3*20000Ft).
Ti ezt hogy szoktátok megoldani?
Nem a komplett gyerek fenntartást kell válás után fizetni, hanem a megítélt összeget. Ami általában gyerekenként a nettó fizu 20%-a, de max. 50%.
Arról nem beszélve, hogy ahhoz minimum rakjon hozzá annyit anyuka is. És ha még az is kevés, lehet beszélgetni a volt házastárssal.
Nálunk egyébként nyáron is ugyanúgy megy a gyerektartás, igaz 2-3 hetet van max. nálam egy nyáron.
38F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!