Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik 20-22 évesen házasodnak,...

Akik 20-22 évesen házasodnak, nekik hogy engedik meg a szülei?

Figyelt kérdés
Nekem ennyi idősen barátom se lehet, mert "a tanulás a legfontosabb".
2018. jún. 10. 11:16
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
92%
18 éves koromig engem is nagyon szigorúan fogtak. Utána is ez lett volna, ha hagytam volna, de megoldottam. Az egyetemen már nem láttak bele az életembe, persze így is mindig bele akartak szólni. Aztán összeköltöztem a párommal(aki hamarosan a férjem is lett), és most már nincs is semmi probléma. Te hagyod hogy gyerekként kezeljenek, ez a baj. Mindent meg lehet oldani.
2018. jún. 10. 11:38
 12/36 anonim ***** válasza:
93%
Pedig teljesen normális ennyi idősen a házasság. Egyetemet nyugodtan el lehet végezni úgy, hogy együtt élsz valakivel mellette. Azoknak meg pláne nem gond, akik nem tanultak tovább középsuli után. Hülye, aki ennyi idősen hagyja, hogy a szülei döntsék el, mit csinál. Az meg, ha valaki nem hajlandó anyagilag támogatni a gyermeke esküvőjét csak mert nem akkor/olyannal házasodott ahogyan az neki tetszik, szimplán parasztságra vall. És mi az, hogy apád kikészítene? Ha már házasságról van szó, a vőlegényeddel/férjeddel kellene élni, nem a szüleiddel. A telefont pedig nem kötelező felvenni.
2018. jún. 10. 11:39
 13/36 anonim ***** válasza:
89%
Ha ilyen szüleim lennének, akkor minél előbb kizárnám őket az életemből, az esküvőmön biztosan nem vehetnének részt akár 20, akár 30 évesen házasodnék. Lehet tartani esküvőt 2 tanuval is, az munkaidőben ingyen van, nem kötelező a nagy felhajtás a házasodás körül. Az a nem normális, amit apád művel, ha nem élsz soha, akkor nem lesz boldog életed. Próbálj meg hamar elköltözni és kizárni a szüleidet az életedből.
2018. jún. 10. 11:40
 14/36 anonim ***** válasza:
84%

Időutazó vagy, kb az 1700-as évekből?

Honnan a szüleidnek ez a beállítottsága?

Hogy gondolták, 35-40 éves korodban engednek ki a kalickából először szabad levegőre, akkor talán kezdhetsz önállósodni? Vagy arra tartalékolnak téged, hogy amikor ők megrokkannak, velük legyél, addg pedig eszedbe se jusson önálló életet élni? Horror! Rákérdeztél már, hogy hogyan képzelik el a jövődet? Apud mikor kezdett a lányokra kacsintgatni? Anyud mikor ismerte meg az első szerelmét/fiúját, mikor került az első gyerekével áldott állapotba? Az utolsó előtti ciklusában, 48éves kora körül? ?

Horror!

Esetleg, ha nagyon szépen megkérnek+meg is indokolják, hogy miért szeretnék, hogy 22 éves korod előtt ne házasodj, talán még belefér! De 20-22évesen még barátod se lehessen??

Konzervatív felfogású vagyok, nem híve annak, hogy 18 évesen egy lányt már csak az nem kapjon meg, aki nem akart, vagy addigra nagyszülővé tegyen. De ha nem kezdesz el időben ismerkedni azzal a világgal, amiben szüleid halála után helyt kell állnod, akkor nem hogy saját életed nem lesz, de még barátod, ismerőseid sem. Akárhová teheted az iskolából hozott papírjaidat, diplomáidat, doktorátusodat és bármit, ha az élet egyéb területeiről, (így a magánélet nevű tantárgyból is) semmi tapasztalatod nem lesz.

Állj a sarkadra, vedd észre, hogy a XXI.században élsz, és bár anyudék szabják az életed, de neked kell majd helyállnod azon helyzetekben is, amelyekre már most készülnöd kéne.

Ha képes leszel kicsit a magad fiatal életét élni, attól még szakadásig tanulhatsz. Viszont lehetsz színjeles, ha a most elherdált éveket nem hozza vissza semmi és senki. Még azok sem, akik ma korlátokat tesznek eléd. Ezt tudasd velük is, hátha jobb belátásra térnek, észreveszik, hogy a jelenleg eltiltott évek a későbbiekben semmitől meg nem óvnak, ellenben életképtelenné tehetnek.

Kezdd el építgetni a magad életét, hogy egykor ne a szüleidet okolhasd csupán, ha 30-40-50évesen is egy csődtömeg , egy másik világból érkezett "idegen" leszel.

2018. jún. 10. 12:01
 15/36 A kérdező kommentje:

Anyám is közel a 70-hez van, de még nem nyugdíjas.

Anyámnak 40 éves korában lett apám, addig nem volt senkije. Apámnak elvileg valakijei voltak korábabn is, mert láttam képeket. Igen, azt képzelik, hogy ezek ellenére majd én fogom gondozni őket, ápolgatni, itthon fogok maradni.

Igen, rákényszerítettek szószerint, hogy itthon maradjak egyetemen. Tudják mikor vannak óráim, reggel kirobbantanak az ágyból, tudják meddig tart az óra és utána, mikor kell hazaérnem.

Teljesen azt kélzelik, hogy terror, majd öreggondozó leszek.Aztán el is ment egy emberélet.

2018. jún. 10. 12:13
 16/36 anonim ***** válasza:
89%

Nekem már 14 évesen volt barátom. Nem, nem engedte meg az anyám, de azért volt.

Lagzi, menyasszonyi ruha?

22 évesen mentem férjhez, nem kellett szülői engedély. Viszont nem volt sem lagzi, sem menyasszonyi ruha. Mondjuk, én akkor sem vettem volna magamra egy ilyen habos-babos "mindenlányálma" ruhacsodát, ha vertek volna.

Volt egy ebéd a szülőkkel. Azt ők állták. Illetve ők főzték, tálalták, mosogattak el utána. Nem került többe, mint egy karácsonyi vacsora.

Este meg egy házibuli a barátokkal. Képzeld, szendvicsek voltak, koktélok, és sör. Természetesen mi álltuk, és nem, a szülők nem vettek részt rajta.

2018. jún. 10. 12:26
 17/36 anonim ***** válasza:
88%
És ha nem érsz haza utána idejéban, akkor mi van?
2018. jún. 10. 12:27
 18/36 anonim ***** válasza:
84%
Ne hagyd magad. Jelentkezz át másik egyetermre, menj kollégiumba. Elég már csak köszönni, mikor mész el, nem kell tudniuk róla, utána pedig ha nem akarsz, nem kell hazamenned sem. Kollégiban lakva félre tudsz rakni, dolgozhatsz vagy diákhitelt vehetsz fel, azzal megoldod a megélhetésed. Onnantól pedigajd max szólsz, hogy esküvőd lesz, amit már te és a párod fizettek.
2018. jún. 10. 12:29
 19/36 anonim ***** válasza:
92%

Pont 22 vagyok és most mentem férjhez. Magunknak fizettük az egész esküvőt (persze nem 3 millós gigalagzi volt, de mi imádtuk)

19 éves korom óta állandó, jól fizető mukahelyem van, 20 évesen költöztem el otthonról. A férjemmel pedig 16 éves korunk óta együtt vagyunk.

Hozzá tenném, hogy kb 15-16 éves korom óta nem kellett nagyon engedélyt kérnem dolgokhoz.

Nem is engedtem, hogy anyám beleszóljon akármibe. Egyébként jó a viszonyunk, de tudja, hogy ha én valmit úgy akarok, akkor mindegy mit mond.

2018. jún. 10. 14:01
 20/36 anonim ***** válasza:
83%
Ha 22 évesen ilyen életképtelen vagy, megérdemled.
2018. jún. 10. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!