Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim összevesztek a páromma...

Szüleim összevesztek a párommal és azóta sem akarják látni, nagyon sokszor okoz ez kellemetlen helyzetet, de nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szüleim, főleg anyukám, egész életemben kritizált. Az a típus, aki fél mondattal porig aláz. 13 évig voltam házas, a férjemet elviselték, habár nem szerették, mert csak ült a sarokba és hagyta, hogy a szüleim szemétkedjenek. Elváltam és az új párom anyukám kifakadásánál visszakérdezett, hogy milyen szülő az, aki így beszél a gyerekével (anya közölte, hogy a volt férjem örülhet, amiért megszabadult tőlem). Na ebből az lett, hogy nem jöhet hozzánk. Mi a kislányommal hazalátogathatunk, menjünk gyakran, karácsonyra is, akár szenteste, de a párom nem jöhet. Lassan 5 éve van ez. Anyáékkal megbeszéltem, hogy ez nagyon gáz. Rosszul esik, hogy még gyerekként beszélnek velem. Rendeződtek is a dolgok, ki merek magamért már állni, de a páromat továbbra sem viselik el. Igazából ő sem akar békülni. Már téma az esküvő. Anya közölte, hogy hááát ezt időben meg kell velük beszélnem, mert azért meg kell emészteniük. Nem szeretném, ha a mi napunkat elrontanák veszekedéssel, de azt sem, hogy megsértődjenek. Nem tudom mit tehetnék :(
2018. jún. 6. 17:20
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Én a helyedben leépíteném ezeket a szülőket, hacsak nem nagyon jó nagyszülők, akikre szükséged van a gyerekhez. A legrosszabb, toxikus szülők, ha képesek ilyet kiejteni a szájukon, hogy az exed jól járt azzal, hogy "megszabadult" tőled, meg hogy egyáltalán úgy neveltek, hogy ezek után nem volt automatikus válaszod, hogy felállsz és elmész. Ha apád nem is mondta, akkor is szarapa, hiszen eltűrte anyádtól, hogy lábtörlőnek használjon. Egyet jegyezz meg: a szüleid a saját kötelességüket teljesítették a felneveléseddel, nem holmi szívességet tettek neked, amiért örökké hálásnak kellene lenned, a porban csúszni előttük és mindent elviselni. A hála ösztönösen jön azok felé a szülők felé, akik valóban szeretettel, gondosan nevelték a gyerekeiket, nem alanyi jogon, ami jár annak, aki kegyeskedett ellátni a fizikai szükségleteit annak a gyereknek, akit ő hozott össze. A te szüleid ellátták a minimumot, amit a társadalom várt tőlük azzal, hogy felneveltek, de ahogyan felneveltek, nem érdemlik meg azt, hogy gyakran lássanak téged meg az unokát. Az esküvőd dátumát meg tényszerűen közlöd velük, ha nem jönnek el, nem jönnek el. De szerintem elmennek, mert magyarázkodhatna a barátnéknak, és az ilyen típusú öregasszonyok általában mindent a látszatért tesznek.
febr. 22. 10:10
 22/22 anonim ***** válasza:

Ja, és a nagyszüleidnek meg simán elmondanám, hogy a párom azért nincs soha, mert az anyám nem akarja itt látni. Hogy miért? Azért, mert rászólt anyámra, mikor olyan végtelenül szemét dolgot mondott nekem, hogy az exem szerencsés, hogy megszabadult tőlem.

Aztán magyarázkodjon anyuka a saját szüleinek.

febr. 22. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!