Lehet-e bármi is magyarázat, ha valaki bántalmazza a gyerekét?
Szerintem a legundorítóbb dolog. Nekem ha lenne gyerekem soha nem bántanám és nem uralnám őt.
A gyermekbántalmazást jobb országokban büntetik,itt meg az áldozat a hibás.
Mit nevezünk bántalmazásna?!
Vagy akár gyermekvédelemnek?!
MINDEN RÉSZT VEVŐJÉT megkell halgatni az ügyneknek?
Ordibálásról,pár nyaklevesről,büntetésről vagy a gyerek addig veréséről beszélünk amig kórházba nem kerül?!
Hozzánk már szállt ki a (kistarcsai) családsegitő,gyereksirás címszóval.Csakhogy a gyerek nem sírt hanem orditozott!(Naná,én vissza!)
Unokaöcsémről van szó aki SNI-s(sajátos nevelési igényű) és hiperaktiv,tulpörgéses,túlmozgásos.Addigra már túl volt 4 "anyukán" meg vagy 4 iskolán és lakhelyen....
A helyi családsegitőnek fogalmai se voltak a gyerekről.....
A verés nem megoldás.De egy egy nyakleves még nem verés.A büntetés elmulasztása nem megoldás.
AZ ÉLET KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR.
A SZABÁLYOKAT BE KELL TARTANI.
Meg kell próbálni következetesen egy irányba nevelni a gyereket,ez nem csak a szülő feladata.De ha az iskola más irányba neveli a gyereket?!.....
Lehet a szülők maguk rossz körülmények között éltek, bántalmazottak lehetettek, vagy megszorításban éltek, ahonnan nem volt kiút csak nehezen. Erre elő példa Édesanyám. Nem ver, nem bántalmaz, de van egy szokása: mivel a testvérei és a családja hogyha kártyajátékot játszottak, a vége mindig az lett, hogy megverték, és mai napig nem szeret társasjátékozni velem. Vagy pedig mindig elküldték a konyhából, hogyha dolgoztak, és most engem is elszokott. Mivel a szülők erőszakosan kezelték, verték, sajnos még erőszak is volt a képben, azt az egyet nem akarta követni, hogy én hozzám ütve ér.
Ki lehetne lépni az árnyékukból, de sajnos ezt látták, ezt tanulták, hogy ez a normális, és anyjuk, apjuk nyomdokaiba léptek (vagy berögzült) Vagy magas mértékű fusztrációjukat a gyereken élik ki, mert vége van hatalmuk.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!