Én gondolom rosszul, hogy a gyereket meg kell tanítani egyedül is játszani?
Ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Elváltunk és egy gyermekünk van. Én költöztem el, kezdtem új életet. A gyerek apja maradt a nagy családi házban körbevéve ezernyi rokonnal, gyerekekkel (unokatestvérek), nagyszülők stb..
Folyamatosan az orrom alá dörgölte, hogy a gyereknek gyerektársaságra van szüksége és én ezt nem tudom megadni a gyerekünknek és ezért rossz anya vagyok. (Az én rokonaim messze vannak, de szoktunk elutazni hozzájuk. Nagyszülők is rendszeresen jönnek és volt férjem nem akart testvért! (Akkor még jó volt a kapcsolatunk.))
Én fontosnak tartottam, hogy a gyerekem fölöslegesen ne maradjon ki az óvodából (pl. ebéd után "csak mert szegénynek otthon jobb" nem vittem haza), mert ott gyerektársaságban lehet. Hétvégente szerveztünk programokat hazautazás dédikhez, nagyi látogatás, állatkert, és volt sok otthoni játék is. Igen otthon nincs vele pont egykorú gyerek (idősebb már van), és bizony néha egyedül is el kell lennie (rajzolas, szinezes, gyurmazas, epites stb.). Az apuka teljesen rászoktatta, hohy amikor nála van, akkor folyamatosan a 10 méterre lakó 1-3 év korkülönbségű unokatesóknál legyen a gyerek, vagy minden napra meghív egy ovis barátot vagy hétvégére gyerekbulit szervez vagy nagyszülőkhöz passzolja le a gyereket, ahol a rokonság folyamatosan jelen van. Közben az óvodából rendszeresen "kilopkodta" (kérésem ellenére elhozta ebéd után) vagy néha be se vitte, hanem helyette kirándulást szervezett.
Mostanra a gyerekem elkezdte nekem mondani, hogy anya nálad nem tudok semmit se csinálni, mert nincs itt ez és ez (gyerekneveket sorol) és apához akarok menni. Engem ez nagyon bánt, hiszen nem tehetek arról, hogy a volt férjem eleve egy utcányi rokonsággal lakik együtt, se arról, hogy ő munka helyett a gyereket próbálj a kis barátaival elhalmozni és közben sosincs vele kettesben (mert nincs) és nekem az is furcsa, hogy közben már ő is és a gyerek is azt mondogatja, hogy ideje elgondolkodni hol jobb a gyereknek.
Megjegyzem van megállapodásunk, ami közös volt, és nálam max. az a "hátrány", hogy itt van új család, lesznek kistesók, lettek nagy tesók, rokonokhoz nem tudom "kicsapni" 10 percen belül és nem szoktam épp ezért a délutáni óvodai játékból se elvinni. Az apukánál egyedül apuka van és kizárólag minden ekörül az egy gyereke körül forog az életében.
A kérdésem lényege, hogy tényleg minden percben biztosítanom kellene egy eredetileg egyke gyereknek, hogy ne maradjon korosztályi játszópajtárs nélkül, mert ha "csak" velem van programja vagy egyszer egyszer egyedül is kell játszania, akkor sérült lesz??
2-es nem értem, ki hagyta és hol a gyerekét?
Közös szülői felügyeleti jog van és be van osztva mikor hol van a közös gyerek. Nálam van többet. Nem írtam, hogy bárhol is otthagytam volna...
Vagy félreértettél valamit?
Szerintem is fontos, mert ki tudja a jövőben mikor lesz majd egyedül akár külföldi munka, tanulás vagy bármi miatt. Ahogyan nő majd úgyis egyre kevesebbet játszik, napközben ott lesznek az osztálytársak stb. Én több családnál is voltam dada és a legrosszabbak azok a gyerekek akiket 0-24ben szórakoztatni kell, mert egyedül még rajzolni sem tudnak.
Számos ilyen barátnőm van aki képtelen egyedül lenni, egy sima Sparos bevásárláshoz vagy ügyintézéshez is vinniük kell valakit magukkal mert nem bírnak egyedül semmit elintézni valamiért. Szörnyen idegesítőek tudnak lenni...
2-es, ha otthagyta voltna SEM lenne semmi közöd hozzá.... Ha mi valaha elválunk, akkor megy az apjához a gyerek, mert ő akarta inkább, én kevésbé, továbbá neki 3x annyi a fizetése, mint nekem.
Kérdező: hagyd rá, szerintem sem egészséges állandóan foglalkoztatni a gyereket, aztán már a wc-re nem lehet tőle elmenni.
A gyereknek kell közösség IS, szülő IS a játékhoz, de meg kell tanulnia azt, hogy egyedül IS el tudja foglalni magát.
.
Exed a közös gyereketeket használja fel hogy borsot törjön orrod alá.
Egyike az elváltak egyik legaljasabb trükkjének.
.
Probálj meg valahogy a gyereknek korához illő társaságot szerezni, amikor nálad van.
Semmi baja sem lesz a gyereknek, ha egyedül játszik. Sőt, nem is minden gyerek igényli a folyamatos társaságot.
A gyereked apja adja csak a gyerek szájába ezeket a szavakat, hogy nálad nem tud mit csinálni, az apja bátorítja, hogy mondjon neked ilyeneket. Ravasz róka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!